Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network device configuration disappears

28 Sep 2009   #1
DennisMadsen

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Network device configuration disappears

I'm using my Asus P6T Deluxe v2 motherboard on my Windows 7 Professional 64-bit. In device manager for my on-board ethernet controller (Marvell Yukon 88E8056 PCI-E) I've unmarked "Allow the computer to turn off this device to save power". But when I restart my computer this option is marked again. Asus driver is installed.

Does anybody know why?


My System SpecsSystem Spec
.
28 Sep 2009   #2
Grimhowl

Windows 7 Ultimate 64 Bit
 
 

Do you have that option ticked in a seperate Power Plan, so that it's not enabled on boot? I.E. have it marked in the Power Saving plan but not the normal Balanced plan, or the plan for running off battery power if you're in a laptop (which wouldn't be applicable in a desktop but sometimes shows up for the hell of it for some reason).
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #3
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Nope. If you feel like it though, boot into safe mode with networking. Then uncheck it and reboot. Maybe the setting will save like that.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Sep 2009   #4
DennisMadsen

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

I'll try safe mode.
I'm running a desktop environment and high performance plan is selected.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #5
DennisMadsen

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

I've booted my desktop in safe mode, changing the option, reboot in safe mode, verifying that the option is still unchecked. Thats fine!
But after boot in normal mode, the option is marked again. Therefore I think that some (driver) software is changing this. Does someone has a clue?
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #6
torrentg

7600.20510 x86
 
 

No, I don't think the driver is changing since it kept in safe mode. It is a component of Windows normal mode that's changing it, whether it's Windows itself or a program you have installed.

Do you have any Asus utilities set to startup at boot?
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #7
DennisMadsen

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Well, I've trying to disable some startup programs - but that don't work. AsusUpdater and AI Suite is installed - but I don't that they start on startup.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #8
DennisMadsen

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

I've booted in Safe Mode, unchecking the option and shutdown the computer from safe mode. After this, I still cannot wake on lan after 10-15 minuttes after shutdown - which is my problem.

Does someone know why?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network device configuration disappears




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Network Adapter Disappears
I think I may have a bug in my Windows 7 32 bit. I have this on and off problem with the Network Adapter. I could be using my computer and everything is ok. But maybe one or two hours later, I cannot get on the network. This has been happening for about 3 to 6 months and each time I was able to...
Network & Sharing
Network adapter disappears after reboot
I just recently bought a gaming laptop to replace my custom tower since my job requires a bit more portability. I just installed the important windows updates and now my network adapter disappears after I restart my computer. there are a few seconds when my desktop appears where I can quickly hit...
Network & Sharing
SSD disappears from Device manager and Disk management
Hello all, I have a Crucial 64gb SSD labeled as the D: drive. It is not the primary drive. IT keeps disappearing from windows. When it does I can not see it in device manager or disk management. So I disconnected and reconnected it to a different port on the motherboard and restarted the...
Hardware & Devices
<device name> does not have a valid ip configuration
My landlord recently updated his apple router and i am now unable to connect to the internet. The flow of internets is from the ATT high speed connection that goes from the modem, then to an apple router, and then plugs into his ethernet port which sends it to the ethernet port at my apartment. ...
Network & Sharing
Wireless network disappears from a single computer.
I have a variety of wireless internet enabled devices in my house running Windows 7, Ubuntu, iPod Touch, and Android. All of them function perfectly fine connecting to my Verizon Fios all-in-one modem/router, except one. One of my Windows 7 desktop PC's can usually connect just fine, but...
Network & Sharing
Marvell network adapter just disappears
I'm using a Marvell Yukon 88E8053 Gigabit adapter. When I installed 7 and logged in for the first time, my ethernet did not work. I had to use a USB drive to get drivers to install it. So, I get it installed and working and then I add the PC to my domain, log in with a domain user and it cant even...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:56.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App