Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: intel pro/1000 ct gigabit ethernet never can connect at 1000 only 100

18 Jan 2013   #21
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

That's the same driver that I found and linked to.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Jan 2013   #22
sdowney717

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Why does win7 say it is working properly?

It might be bad.
I have a sound blaster pci card in the board, could that somehow cause a problem?
I had to find a driver for it which I did.

It does have a PCI input device with an issue

from here looks to be a game port input for the sound card.
I need a PCI Driver


Attached Thumbnails
intel pro/1000 ct gigabit ethernet never can connect at 1000 only 100-intelnogo.png  
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2013   #23
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Possible, but unlikely (unless it shares system resources, such as IRQ). The PCI input device comes back as the Creative EMU10K1 SB Live! Audio Processor. Try temporarily removing the card to see if that helps and, if it does, try the card in the other slots to see if the network issue returns.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 intel pro/1000 ct gigabit ethernet never can connect at 1000 only 100




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
intel centrino wireless-n 1000 (Unable to connect) NO wifi
I just recently did a Windows update and somehow it destroyed my wifi connectivity. I have tried to do system restores back a few days prior to the update to NO avail. I have removed and re-installed or attempted to install the hardware and the software several times. I have downloaded Intel Driver...
Network & Sharing
Intel dual gigabit 1000/pro PT PCIE network adapter not working!
Ok so I just got a used Intel Dual Gigabit 1000/PRO PT PCIE network adapter. My Hardware is as follows: Intel i7 3770k ASUS Z77V-PRO mobo 8GB Ram AMD Radeon HD 7850 video card Audigy2 ZS PCI sound card
Hardware & Devices
poor transfer rate in 100/1000 Mbit LAN ethernet but only 3 MB/s speed
Hello, i just got new hardware and switched OS from XP to WIN7 (Home Premium 64 bit). When i copy data via my ethernet connection (LAN cat 5e cable) the transfer rate is about 3 to 3,5 MB/s:cry: I use MSI Mainboard Z77A-GD55 with Intel network adapter 82579V (onboard), latest drivers...
Network & Sharing
Problem -disappearance of NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet
I have windown 7 o/s, Mother Board: ASUS M2N68-AM PLUS, with broadband internet connection. All of a sudden the internet got disconnected. On further checking the Network Adapter NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet has also got disappeared from the Device Manager. I have tried to update the...
Drivers
Intel Pro/1000 GT Gigabit Desktop Ethernet Adapter
I'm out of ideas. Tried several different drivers, and settings. Using a fresh install of Windows 7 RC. The drivers all seem to "work", by which I mean Windows 7 has no problem with them, but no driver I've tried will let the card actually talk with anything. It keeps trying to find a DHCP...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:38.
Twitter Facebook Google+