Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB previously working not recognized

22 Jan 2013   #1
MatteoM

Windows 7 enterprise 64bit
 
 
USB previously working not recognized

Hi everybody,

I read the topics in the forum, but I did not found something that suits my needs, so I start a new thread.

I'm running a Windows 7 Enterprise 64bit on a nHP EliteBook 8470p laptop, and I'm experiencing a strange issue.
Connecting a USB device to the port, it works properly for some time. At a certain moment, while it is still plugged, I get an error of USB malfunction (code 43).
Since then, when I try to reconnect the device, it always failed with the below error message:

Currently, this hardware device is not connected to the computer. (Code 45)

and I'm not able to succesfully reconnect device to my laptop any more.

The same things happened with two different USB devices, a pendrive and an external HDD.
In addiciton, I've tried both of them on two other different laptops running the same OS (Win 7 Enterprise 64bit), and they work without any issue.

Can anyone help me with any idea?

Thanks a lot

Matteo


My System SpecsSystem Spec
.
22 Jan 2013   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello and welcome Matteo mate have you tried updating the drivers for the USB ports see my pic.


Attached Images
USB previously working not recognized-usb.png 
My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2013   #3
MatteoM

Windows 7 enterprise 64bit
 
 

Thanks a lot ICit2lol for your suggest, but I have already tried that way and it doesn't work.

Anyway, I have some update.
After further investigation and some attempts, I think that the real issue I'm experiencing is the following:

The system somehow loses the drivers for the USB device (actually only storage devices, mouse and keyboard is working properly), and did not recognize them any more.
In addiction, when I reconnect the device, system fails in installing drivers. The same happens with PC which device has never been connected to (i.e. my colleague one), but not with PC which device is usually connected to (i.e. my two other PC I mentioned before).

Again, thanks for any idea...

Matteo
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 USB previously working not recognized




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Previously working Bluetooth speaker is not working today.
My Acoustic Research AWSEE2BK speakers were working about 2 weeks ago (last time I used them) and today they would not connect. I removed and reinstalled them a couple of times, this has worked in the past when I have not been able to connect to them. At this point, they are installed under...
Sound & Audio
NVidia card no longer detected despite working previously.
I've had my graphics card for months, it worked without a hitch. Then my computer went without use, and stayed off, for 3 months. I turn it on and suddenly, my graphics card is no longer detected. I can't launch the Battle.net desktop app as it says I need to upgrade my drivers or get a new card....
Graphic Cards
No connectivity on ethernet, card was previously working
Hi friends, The other day my desktop's ethernet card (Realtek, built into my Asus z87 mobo) apparently stopped working. After multiple reboots etc. it now continually tells me I have "No network access" on "unidentified network" and no matter what I do I cannot access any network resources. ...
Network & Sharing
Previously working computer now BSODs with new CPU installed
EDIT: Problem has changed, I have created a new thread as the previous title no longer accurately described the problem.
BSOD Help and Support
5.1 sound recognized but working wrong :S
First of all, hello everybody, im new there... i present myself, my name is Jose, i live in spain and im Telecomunications and informatic technic, now lets go with my trouble :) Well, my prob is: I have a 5.1 genius sound system conected to my pc, my OS is win7 ultimate 64 bits edition and it...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:55.
Twitter Facebook Google+