What should I have these set to in the BIOS


  1. Posts : 147
    Windows 7 Home Premium
       #1

    What should I have these set to in the BIOS


    I just did a clean install on my SSD. In the Bios there are 3 settings I am not sure where to set for optimal performance:

    PCI IDE BusMaster (enabled)
    On-Chip Sata Controller (enabled)
    RAID Mode (AHCI)

    Is this correct or is there better settings?

    Thanks,
    Casey
      My Computer


  2. Posts : 19,384
    Windows 10 Pro x64 ; Xubuntu x64
       #2

    That is fine, leave it as it is.
      My Computer


  3. whs
    Posts : 26,210
    Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
       #3

    Raid (AHCI) and make the corresponding setting in Windows 7. AHCI : Enable in Windows 7 / Vista
      My Computer


  4. Posts : 147
    Windows 7 Home Premium
    Thread Starter
       #4

    Thank you Golden and whs! Is it ok that I enabled AHCI in BIOS after I installed the OS or should I have done it before? AHCI is now enabled in Win 7 and BIOS.

    This is strange, after doing the clean install my D; drive (HDD) is not being recognized in Computer although I can see it in the BIOS when I set the boot order Hopefuly I didn't erase that drive by mistake by doing the clean install but i don't think I did. Any idea what I am doing wrong?
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:57.
Find Us