Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Devices and Printers not loading.

03 Mar 2010   #11
motc7

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by alan1mtnview View Post
Hi, rrrryan. I've been looking all over the net for the fix to this problem myself. I found it while looking for a (I thought) completely unrelated problem-every new folder I opened would open in a new window, regardless of the setting under "Folder and Search Options"
I found the fix here:
Solution: Explorer open each folder in same window error and SQL Management Studio, IE and Team Explorer errors | David's Blog

It has a cmd file that you can download and run (as admin!) that corrected my folders issue. On a hunch, I opened "Devices and Printers", and Lo and Behold, everything is fixed there as well. It is supposed to work on both flavors (x86, x64) of 7. I'm on x64 myself.
I hope this might help you avoid a reinstall.
Thanks,

Alan
I'll give this a shot.

I did troubleshoot the issue down to McAfee's Encryption for files and folders. Basically it makes any USB device inserted to try and encrypt it. We are trying to download a Windows 7 compatible version and see if the same problem persists. If it does, i'll try this, but thanks for posting it!!!


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jul 2010   #12
sunsp22

Windows 7 64 bit
 
 
Simple solution to missing Devices and Printers

Here is what worked for me and will probably work in a lot of cases. Open Control Panel and then Folder Options. In Folder Options click the View tab and put a check mark in the second entry "Always Show Menus" and click OK. Then open Devices and Printers and the "File, Edit, View, Tools, Help" bar will now be displayed. Click on "View" and go to the bottom of the drop down menu and click on the bottom entry "Refresh". All of the missing printers and devices should now be restored to view.
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2011   #13
nixom

Windows 7 pro 64bits
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eezdva View Post
Ok found the solution :-)




Click Start button, type "services" into the search program and files box. This brings up a list in the menu, select Services. This should open a list of local services on your system.., Find 'Bluetooth Service" and make sure it has started, right click and set to 'automatic' (mine was already set), Select "Bluetooth Support Service" and start, set to automatic (mine was set on manual) --


It worked for me . Very happy.


Nice, Perfect... Work for me..... THX
My System SpecsSystem Spec
.

23 Mar 2012   #14
MrOctopusFace

Windows 7 64
 
 

Sorry for resurrecting an old thread but I search for ages to find the answer to this and came up with nothing and this is the first hit on Google.

Do the following:

Open up a command prompt and type SFC /Scannow
Then I realised I had an encrypted USB hard drive plugged in which I removed.

I'm not sure which of these fixed it for me but I think it was removing the hard drive.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2013   #15
BatteryOne

Win7 Pro 64 bit
 
 
Worked for me too - Devices printers not loading

Quote   Quote: Originally Posted by eezdva View Post
Ok found the solution :-)




Click Start button, type "services" into the search program and files box. This brings up a list in the menu, select Services. This should open a list of local services on your system.., Find 'Bluetooth Service" and make sure it has started, right click and set to 'automatic' (mine was already set), Select "Bluetooth Support Service" and start, set to automatic (mine was set on manual) --


It worked for me . Very happy.
GREAT. Worked for me too. MANY thanks !!
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #16
ailsi5t

 
Win 7 64, printers and devices not showing

I had this as an issue, I uninstalled the bluetooth device & software, restarted the computer, I then ran CCleaner on just the registry portion, to fix errors. I checked the device and printers again and they were back. Restarted the computer again and they are still there, I hope this helps others.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Devices and Printers not loading.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Devices & Printers not Loading
Whenever I click devices and printers, the green loading bar gets to a certain point and refuses to load past there. It's been persisting for a few months now. I've tried checking device manager and everything is working fine. I also went into bluetooth services & bluetooth support service and...
Hardware & Devices
No printers visible in Control Panel > Devices and Printers
I finally came up with a solution to this problem. No printers were showing up under Control Panel > Devices and Printers. All printers were visible using print command in any software. I just couldnt set a default printer, remove obsolete printers, etc. I then found the "Print Management"...
Hardware & Devices
Installed printers not displayed in Devices & Printers
Hi I have installed the following printers: Epson LX-300+II, HP Laserjet 1010, HP Colour Lasterjet 1515, Canon IP5200. The printers work and are all displayed from Word, IE, etc, but only one printer shows up in Windows 7 Devices & Printers - usually whichever is selected as default...
Hardware & Devices
Devices and Printers keep loading
Hi there, on my Windows 7 my Devices and Printers keep loading. I enabled the Bluetooth support service but problem didn't solved. I don't have a Bluetooth device on my computer. Help pleases.
General Discussion
Devices and Printers Not Loading
Devices and printers just continues to search without finding anything. I have read in other threads where this is a Bluetooth support service problem and can be rectified by setting Bluetooth support service to automatic in local services. When I go to services and then try to set the Bluetooth...
General Discussion
Please help, "Devices & Printers" not loading
Hello folks, new to the forum and fairly new to Windows7 so please be patient with me http://cdn.sevenforums.com/images/smilies/biggrin.gif I have this very problem on my Dell XPS8100 with Windows 7 Home Premium, but ONLY on one of the user accounts. The admin, guest and another user...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:12.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App