Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Devices and Printers not loading.

12 Nov 2009   #1
motc7

 
 
Devices and Printers not loading.

I joined this site because the thread on this does not fix my problem.

I installed Win7 Professional and the devices and printers windows was loading just fine. Then I noticed that it wouldn't load at all, and just get the green status bar thing across the top of the screen. Here is what I have tried:

1. Restarted the Bluetooth support service which is the preferred fix, and that didn't work.
2. Created new profile, and the windows appeared. However, as soon as I added a network printer, though the printer works and I got no errors installing, the Devices and Printers window is back to the not loading situation.
3. I have downloaded Win7 specific drivers for the printer and still the problem occurs only when I add a network printer.

Edit: I did want to add this was an upgrade from Vista Business that I performed. I have not, and am trying to avoid, reinstalling the entire OS from an image on the server. I did use CC Cleaner when in Vista, but I wouldn't think that was the issue carried over to 7 when the devices and printers screen works until you add a network printer. Just adding more info and glad to be here!


I am on a domain, though I don't think that is the issue. My partner has the exact same rig I do and is connected to the same printers and he doesn't have this problem.

HELP!


My System SpecsSystem Spec
.
12 Nov 2009   #2
motc7

 
 

Updated information:

I completed wiped my machine and reimaged it with an image made from a clean install of Windows 7. As expected the Devices and Printers screen showed up without issue. I even added a network printer and things are fine, even after a reboot.

Now, awhile after the reboot, it's back to the same old thing again. Everything from the other articles are set right, but this is still a problem. I am installing EndPoint Encryption for the HD so that could be an issue. If anyone knows, please give me a shout.
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #3
eezdva

Windows 7
 
 

I have the same issue. Thought it was windows RC. Then got a new official version . Same thing :-(
My System SpecsSystem Spec
.

29 Nov 2009   #4
eezdva

Windows 7
 
 

Ok found the solution :-)




Click Start button, type "services" into the search program and files box. This brings up a list in the menu, select Services. This should open a list of local services on your system.., Find 'Bluetooth Service" and make sure it has started, right click and set to 'automatic' (mine was already set), Select "Bluetooth Support Service" and start, set to automatic (mine was set on manual) --


It worked for me . Very happy.
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #5
TaraSWinTeam

Windows 7
 
 

Have you checked your drivers? You should check with the manufacturer or the windows compatibility center to make sure all your drivers are up-to-date: Windows 7 Compatibility Center home.

Cheers,
Tara
Windows Outreach Team
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2009   #6
eezdva

Windows 7
 
 

My drivers are up to date. The thing that I did mentioned above worked.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2009   #7
motc7

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eezdva View Post
Ok found the solution :-)




Click Start button, type "services" into the search program and files box. This brings up a list in the menu, select Services. This should open a list of local services on your system.., Find 'Bluetooth Service" and make sure it has started, right click and set to 'automatic' (mine was already set), Select "Bluetooth Support Service" and start, set to automatic (mine was set on manual) --


It worked for me . Very happy.
this is what I mentioned in my first posting that I tried and that did not resolve.

This is an outstanding issue for me. All my drivers are up to date and this is still an issue for me.
My System SpecsSystem Spec
10 Jan 2010   #8
rrrryan

windows 7
 
 

The bluetooth solution is all over the internet but it doesn't fix mine either. I've tried the re-register ie8 files solution too and that doesn't work. I've also tried to delete all printer mounts from the registry. I've noticed that if you let it search too long it won't let you close the window without ending task on it. If you stop early it closes fine. Nothing I do will let me see that window. I have RC1.

Please post if you solve this. I also would prefer not to reinstall.
My System SpecsSystem Spec
02 Mar 2010   #9
alan1mtnview

Windows 7 x64
 
 
Found a different fix for empty Devices and Printers!

Hi, rrrryan. I've been looking all over the net for the fix to this problem myself. I found it while looking for a (I thought) completely unrelated problem-every new folder I opened would open in a new window, regardless of the setting under "Folder and Search Options"
I found the fix here:
Solution: Explorer open each folder in same window error and SQL Management Studio, IE and Team Explorer errors | David's Blog

It has a cmd file that you can download and run (as admin!) that corrected my folders issue. On a hunch, I opened "Devices and Printers", and Lo and Behold, everything is fixed there as well. It is supposed to work on both flavors (x86, x64) of 7. I'm on x64 myself.
I hope this might help you avoid a reinstall.
Thanks,

Alan
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #10
rrrryan

windows 7
 
 

thanks, I clean installed my full version 64bit and everything is working now. I'm glad this is here now though.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Devices and Printers not loading.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Devices & Printers not Loading
Whenever I click devices and printers, the green loading bar gets to a certain point and refuses to load past there. It's been persisting for a few months now. I've tried checking device manager and everything is working fine. I also went into bluetooth services & bluetooth support service and...
Hardware & Devices
No printers visible in Control Panel > Devices and Printers
I finally came up with a solution to this problem. No printers were showing up under Control Panel > Devices and Printers. All printers were visible using print command in any software. I just couldnt set a default printer, remove obsolete printers, etc. I then found the "Print Management"...
Hardware & Devices
Installed printers not displayed in Devices & Printers
Hi I have installed the following printers: Epson LX-300+II, HP Laserjet 1010, HP Colour Lasterjet 1515, Canon IP5200. The printers work and are all displayed from Word, IE, etc, but only one printer shows up in Windows 7 Devices & Printers - usually whichever is selected as default...
Hardware & Devices
Devices and Printers keep loading
Hi there, on my Windows 7 my Devices and Printers keep loading. I enabled the Bluetooth support service but problem didn't solved. I don't have a Bluetooth device on my computer. Help pleases.
General Discussion
Devices and Printers Not Loading
Devices and printers just continues to search without finding anything. I have read in other threads where this is a Bluetooth support service problem and can be rectified by setting Bluetooth support service to automatic in local services. When I go to services and then try to set the Bluetooth...
General Discussion
Please help, "Devices & Printers" not loading
Hello folks, new to the forum and fairly new to Windows7 so please be patient with me http://cdn.sevenforums.com/images/smilies/biggrin.gif I have this very problem on my Dell XPS8100 with Windows 7 Home Premium, but ONLY on one of the user accounts. The admin, guest and another user...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App