Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Another hard Drive issue.

12 Nov 2009   #1
wizardcia

Windos 7 RTM 7600
 
 
Another hard Drive issue.

Hello.

Some of the forum topics did not covered my problem so i though of starting a new one.

I recently bought a Western Digital Caviar Green 750GB SATA2 internal HDD.
I connected it properly, but it is not detected by any of my IDE controlers. (IDE controllers all set to AUTO, and nearly everything is enabled in BIOS to detect the HDD).
I tryied various combinations to check if it is HDD or OS error.
I concluded that it either has some missing drivers, or the HDD is dead.

I can hear the drive spinning, but I get no response. It wont detect it anywhere. Nor in Computer Management, nor in BIOS.

In the WD site, i couldnt find the drivers. Only a program that makes diagnostics, and even there, it wont find my new Disk.

In two days i will go back to the shop I bought it and ask them, but before that, I would like to consult you first. Maybe if someone had similar issue and solved it could help me.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Nov 2009   #2
SquonkSC

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wizardcia View Post
Hello.

Some of the forum topics did not covered my problem so i though of starting a new one.

I recently bought a Western Digital Caviar Green 750GB SATA2 internal HDD.
I connected it properly, but it is not detected by any of my IDE controlers. (IDE controllers all set to AUTO, and nearly everything is enabled in BIOS to detect the HDD).
I tryied various combinations to check if it is HDD or OS error.
I concluded that it either has some missing drivers, or the HDD is dead.

I can hear the drive spinning, but I get no response. It wont detect it anywhere. Nor in Computer Management, nor in BIOS.

In the WD site, i couldnt find the drivers. Only a program that makes diagnostics, and even there, it wont find my new Disk.

In two days i will go back to the shop I bought it and ask them, but before that, I would like to consult you first. Maybe if someone had similar issue and solved it could help me.
hi wizardcia,

Chances are your mainboard doesn't support Sata300, only sata150.

On the drive or in it's little manual you can see how to set the jumper for sata150.

Don't worry about sata150 being theoretically slower.
Your drive in that system will never come even close to the 150mb/s boundary.

Good luck
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2009   #3
whest

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

Your board supports sata 3.0gbs - If the drive is unavailable in Windows 7 try a bios update firstly to the latest then if that doesnt work contact support for your motherboard and hard drive - if they cant help contact wherever you bought it, and then return it.

Driver Page with link to Bios :

ECS Web Site

Have you initialized the hard drive in disk management -
Control Panel - administrative tools - computer management - disk management

To initialize new disks
In Disk Management, right-click the disk you want to initialize, and then click Initialize Disk.
In the Initialize Disk dialog box, select the disk(s) to initialize. You can select whether to use the master boot record (MBR) or GUID partition table (GPT) partition style.
Note : The disk is initialized as a basic disk.

Additional considerations
New disks appear as Not Initialized. Before you can use a disk, you must first initialize it. If you start Disk Management after adding a disk, the Initialize Disk Wizard appears so you can initialize the disk.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2009   #4
wizardcia

Windos 7 RTM 7600
 
 

I returned the HDD. It was problematic. I didnt got any information about what was bad in it, but it was replaced by another, same model, yet working.

So if anyone has any similar problem, he should also consider that the product might not work.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Another hard Drive issue.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Hard drive issue
Okay guys, so I have been having slow reboot times even after a clean install. Also my wei would hang on disc performance. So I watched during the wei run and noticed disk 2 showing 100 percent constant. I looked in disc management it showed as raw. I deleted the volume and re formatted, still same...
Hardware & Devices
Possible Hard Drive Issue?
Good morning, I recently had a bit of an issue with my laptop (ACER 5552) acting pretty slowly and not relaying information even off the internet accordingly. So, I tried defragmentation, spyware searching, malware searching, looked into the task manager. Nothing seemed to remedy the issue even...
Hardware & Devices
hard drive issue!
i just got some new computer stuff, like a new mobo, processor, and hdd. my new mobo wouldnt start up so i put the old stuff back in. it works perfect, and so i put my new hdd in along with my old hdd. no problems with my old one, but my new one doesnt show up when i go into computer! so i looked...
Hardware & Devices
Hard Drive Issue
I turn on my computer and it does it's usual BIOS check, CD/DVD drives detected, both hard drives detected, ect. But when I boot into Windows, either XP or 7, my secondary hard drive shows up on Rainmeter as "0.0 B/0.0 B Used" Every time I try to go into the drive it says "D:/ is not accessible....
Hardware & Devices
Strange Hard Drive Issue
As of late my computer has been doing something strange. Basically the computer will lock up momentarily then resume normal operation. However when I go to restart the computer the hard drive will totally disappear from BIOS and usually it will stay gone until I physically open my computer case...
Hardware & Devices
hard drive issue
Hey guys, I have a fellow member on another forum that has a harddrive issue. Here is his situation. Any ideas. I just installed Windows 7 on my PC. I had been using Windows Vista Ultimate (32 bit) and upgraded to Windows 7 RC (32 bit). I wanted to use a 64 bit OS, so I wiped the HDD which had...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:34.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App