Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: hardware lost in new WIN7 installation

17 Nov 2009   #1
squareeyes

windows 7 build 7600
 
 
hardware lost in new WIN7 installation

Hi guys. Im new here so wanted to not only get help with my problem, but also say hi.

I recently installed windows 7 and initially everything worked fine. Then i noticed that one of my harddrives had disappeared. Its a 20gb barracuda. I checked in the device manager and also noticed that that I had a IDE controller and Unknown device problem.

I think the IDE controller is part of the High Definition Audio Controller set up so im currently downloading the realtek drivers to see if that allows windows 7 to recognise it.

I am howeever extremely lost as to how to get my hardrive back as everything I have done cant detect any hardware installed.

If there is anything I can put up on here that will help just let me know and ill do so, till then I hope there is someone out there that can rekindle my expectations of Windows 7!

Thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
17 Nov 2009   #2
ba5ik

Windows 7 Ultimate x64 RTM
 
 

Have you installed all the latest drivers for your hardware?
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #3
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Hello,

The IDE controller relates to your Barracuda drive.

Get into the BIOS and see if it shows up here.

Other than that, you may have to open the case and make sure all connections are firmly placed in.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Nov 2009   #4
squareeyes

windows 7 build 7600
 
 

I thought I had all my drivers updated but even so it seems like windows 7 doesnt like you installing anything but what it finds using the windows updater.

REGHAKR - Its exactly that - i can see the drive in my Bios but i still get it to appear once Win7 has loaded. is there something i need to change in the BIOS settings?

I've spent three whole days trying all sorts and at one point thought i'd destroyed my pc beyond repair....luckily i got i back!
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #5
ba5ik

Windows 7 Ultimate x64 RTM
 
 

after 7 was installed could you see the drive, and then it disappeared?
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #6
squareeyes

windows 7 build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ba5ik View Post
after 7 was installed could you see the drive, and then it disappeared?

yep - thats what happened. At first everything seemed fine then i noticed something missing, which led me to seeing other things in the device manager that hadnt installed properly.
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #7
squareeyes

windows 7 build 7600
 
 

sys info


Attached Thumbnails
hardware lost in new WIN7 installation-system-info.jpg  
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #8
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

You may need to download and install the nVidia chipset drivers:

NVIDIA DRIVERS 15.51 WHQL

(These are the 32 bit version. 64 bit drivers also exist.)

They may not be available from Windows Update, or from the Win7 install DVD.

(I had to do something like that for my notebook PC, which has an nVidia chipset.)
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #9
squareeyes

windows 7 build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bobkn View Post
You may need to download and install the nVidia chipset drivers:

NVIDIA DRIVERS 15.51 WHQL

(These are the 32 bit version. 64 bit drivers also exist.)

They may not be available from Windows Update, or from the Win7 install DVD.

(I had to do something like that for my notebook PC, which has an nVidia chipset.)

Thanks for the suggestion, but I've already got the 191.07 WHQL drivers installed. It hasnt seemed to have done anything in particular.

And now my audio has gone too! Perhaps I need to wait till Microsoft get all their drivers up and running because something is conflicting here in my machine and I cant quite figure it out.


Attached Thumbnails
hardware lost in new WIN7 installation-sys-info-2.jpg  
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #10
ba5ik

Windows 7 Ultimate x64 RTM
 
 

the 191.07 are for your video card... download the drivers mentioned above and install them
My System SpecsSystem Spec
Reply

 hardware lost in new WIN7 installation




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Installation Hardware Trouble
I just Reset my Gateway LT2802u to factory settings and it restart --------- **The Problem** When the "Setup is Starting Services" an error pops up saying , Windows Could Not Complete the installation. To instal Windows on this computer restart the installation. Now after I press ok the...
Hardware & Devices
after xp installation i lost windows 7!!
Hi all ,,, I'm new to windows 7 forums , I hope I can help and you can help me also. I installed windows XP professional on my Toshiba laptop which contains windows 7 Home Prem. when I finished installation the Default OS changed to XP and I tried to boot to windows 7 but I can't. now I...
BSOD Help and Support
Windows 7 fresh installation on new hardware
Let me start off by saying that I have seen several similar posts in these and other forums, but none have exactly the same symptoms as I have with this problem. Backstory : I previously had windows 7 dualbooting with Ubuntu on my barebones computer kit (with a Nvidia GeForce 9500 GT video...
Installation & Setup
Hardware error while windows 7 installation
We have got the error as listed below at the time of installation of windows 7 in Dell 520 Laptop. We have diagnose the memory too but couldn’t find any error in that. Please check what could be the issue and if you have faced the same issue there. Please provide some solution for PM too that...
Installation & Setup
windows 7 lost after duo installation
I've had Windows 7 OS 64 Bit pre installed on my HP desktop, with one HD. I created the new partition on HD. And reboot from my Server 2003 and installed it. Installation was perfect until I discovered that my PC reboot and only server 2003 load up. Win Server 2003 is limited edition for 120...
Installation & Setup
Installation - Feeling Lost
Hi everyone, So my school burned me an installation DVD of Windows 7. I want to install it on my DVD-drive-less PC. I have a DVD drive & USB drives on my laptop. I scoured the internet for tutorials on how to do the DVD to USB thing, finding out I need a .iso file. My installation DVD has no...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:35.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App