Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: POST needs F1 to start and I changed the CMOS battery

4 Weeks Ago   #1
loninappleton

Windows 7 x64 Ultimate
 
 
POST needs F1 to start and I changed the CMOS battery

I am preserving an old Biostar board and doing some small upgrades. There is onboard video
and the video seems to be ok. I ran a memory check from Win7 and no errors. I looked up F1 stop errors as hardware problem with the CMOS battery and changed that (admittedly, one I had in the tool box.)




Yet, the Power On Self Test continues to stop at loading windows demanding F1 to continue. This new
and it wasn't happeneing before. Can this be one of those stops where it looks for drivers when run
in Safe mode? I'm stumped. This board has been through a lot over the years-- my last surviving
DDR2 memory and Athlon Regore 2 core.

I get the AMD DMI data change etc completed and it goes to normal load.
This is across my HDs. Is there some BIOS setting that is not completing?


My System SpecsSystem Spec
.
4 Weeks Ago   #2
samuria

win 8 32 bit
 
 

That's not clear the post is hardware and BIOS so is the error the BIOS or Windows? Have you cleared the BIOS and set back to safe default?
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #3
loninappleton

Windows 7 x64 Ultimate
 
 

Ok, my misinterpretation of where hardware starts. If a redirect is needed let me know.
The POST screen displays and gives the selections of F9, F8, F! and F! is the only one that works. I can

get delete to the BIOS screen if needed. It just stops waiitng for the F1 to continue. This can't be anything new.


I understand from reading that the F1 to procede halt is for some element of hardware and that usually means change the

battery. I did that and the error persists. I don't know how to google an effective search for this in the haystack which is

google so I came in to Seven Forums. In other words I already did what I could find.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 POST needs F1 to start and I changed the CMOS battery




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Can the bad CMOS battery causes BSOD?
My question is can the bad cmos battery cause bsod or system failure?
Hardware & Devices
Can the CMOS battery cause BSOD?
My question is can the bad cmos battery cause bsod or system failure?
BSOD Help and Support
Cmos battery changed but hard drive is producing strange noises...
Hello Friends... My PC was giving, system battery low, message so i replaced cmos battery but it didn't boot until i set bios to its default values so finally i was able to boot but my hard drive is making strange noises now so even if right click and press refresh in the dialogue box, my hard...
Hardware & Devices
Battery Meter shows CMOS battery not charging
I have just replaced my CMOS/BIOS battery today, as , I have faced some critical problem regarding regular BIOS date/time reset after system shutdown. But I want to know how do i recognize, that my new batter is totally ok or functional. Battery Meter gadget shows that "battery Not charging"...
Hardware & Devices
Must pull cmos battery for 7 64bit to start up but not XP
Have working XP on one hard drive. Wished to do a clean install on a 2nd hard drive. After 4 days of trying to install Windows 7 (both 64 and 32 bit upgrade versions) Reduced the system down to: Asus M2N-SLI Deluxe motherboard, 2G ram stick DVD drive 500G HD processor/fan non USB...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:42.
Twitter Facebook Google+