Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: no peripherals work after windows 7 reboot

08 Jan 2010   #1
gamezz

windows 7
 
 
no peripherals work after windows 7 reboot

hey guys,

I recently built a new computer and installed the x64 windows 7 pro on it. till now it was running fine but last night when i restarted the computer... the keyboard, mouse, network audio etc (all peripherals) would not work. The keyboard and mouse work in the ASUS expressgate and BIOS but when windows starts nothing works!

anyone experience this issue? please help!! any suggestions would be nice.

I tried the ubuntu live cd and everything (all peripherals) worked! so is it my MOBO or windows 7 problem??

thx!


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jan 2010   #2
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Welcome!

Try updating your chipset drivers. Don't know if this is possible, given the situation,

Try booting from your Installation/Repair disc. Can you use the peripherals there?

How about Safe Mode? That may be your way of updating your chipset drivers.

Hope this helps,
~Jonathan
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2010   #3
gamezz

windows 7
 
 

thx for replying Jonathan...

Try booting from your Installation/Repair disc. Can you use the peripherals there?
>All the peripherals work when booting from the installation disc but i would prefer not to reformat and start over...

How about Safe Mode? That may be your way of updating your chipset drivers.
>same problem in safe mode...nothing works. Also the chipset drivers should be up to date as I built the computer 3 weeks ago...
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jan 2010   #4
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Were you playing around in your BIOS by any chance? Did you disable anything?

A clean install may be your only option. Since your can use Ubuntu, you can easily back up your data. If you need any help, we are more than willing to help you.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2010   #5
gamezz

windows 7
 
 

thx again for the prompt reply!

i reinstalled win 7 again and now it works...
even though i backed up my data using ubuntu...windows saved my files under "windows.old"...

i was worried that there was something wrong with the mobo as its new...but i guess it was a windows issue...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 no peripherals work after windows 7 reboot




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Reboot doesn't always work
I recently put together a new machine and it has started to be a pain. The Hardware is GA Z97X G3 M/B, 32gb 1600mhz Ram, G3258 CPU (new), Samsung 840 EVO 250gb, 750W Thermaltake PSU and 2 GTX 660Ti. When I first installed everything it worked FINE and I had no issues what so ever but, I...
Hardware & Devices
Windows 7 not detection any bluetooth peripherals.
I have searched dozens of forums post even remotely pertaining to this issue but the solutions posted never fix my issue. So here is the story and I will be honest cause I'm pretty sure my problem is of my own making. Bought sony DRBTN200 bluetooth headphones for my sony xperia V ultra and...
Drivers
Videomate E300 on Windows 7 does not work after reboot
I hope this is in the correct section. As the title says, my Compro Videomate e300 works when i install the drivers. As soon as i reboot, both Compro DTV and Media Centre cannot find channels. I am using the latest 6.01.080 driver and DTV 4.53.600 and Windows 7 Ultimate 64bit (i just installed...
Media Center
Computer PCI will not work after reboot.
Hello. I'm really new to this thread, and this just happened almost 3 hours before this post. I had to reboot my Windows XP (32 bit) After i downloaded NETFRAME 4.0. When i did, my pc hummed to life, but my monitor (A E19T6W) registered that my GTS 250 1024 MB Card was not reading. I check multipul...
Graphic Cards
Windows 7 failing to boot after restoring peripherals
I disconnected all drives except the os hd and the dvd drive and all usb devices in order to boot to the start/repair disc. I successfully fixed the mbr and was able to boot into win 7. However when I reconnected the other hds and usb devices, windows boot hangs at the "starting windows"...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:49.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App