Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BIOS Issues

07 Mar 2010   #11
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Just out of curiosity, when you originally flashed your bios,
were you overclocked by any chance?

You shouldn't flash while OC'd because issues can happen.
If so, you may need to clear CMOS, and reflash.

Just a thought.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Mar 2010   #12
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by loquacious View Post
Thanks Nate

I did all that and still have same problem. Upon post it hangs after giving the first line of bios screen including CPU id patch. I left it sitting for over 10 mins and it proceeded no further. I pressed reset and bingo it raced through the bios and booted up. I am at a loss now as I have tried all suggestions on the forum. It is a pain as I now have to wait till the computer posts then reset it before it will boot into windows !!!
It could be trying to recover the secondary BIOS. I had something similar happen and I had to wait a long time (like 20-30 minutes) before it recovered. I don't know if that's normal, but it happened to me. You might try re-flashing using all safety procedures. Load optimized before and after. Read this before you flash a gigabyte BIOS.

BIOS Flashing - A "How To ~ Qflash Guide"
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BIOS Issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB & BIOS issues
Hi. I have a feeling this thread could have gone under either the drivers, hardware or gaming section of the forums, so I decided to put it here as I have quite a few issues at the moment. I recently got a new motherboard (Z97-P) and a new processor (i5-4690k). Everything seemed fine until I...
General Discussion
Issues with BIOS.
Not sure if posting in correct section so if i am, my appologise. Issue: My computer was on infinate restarting loop, it flashes screen and restarts instantly. To get rid of that issue I have reset my BIOS with jumper. Once I have done so, PC starts, fans are working, everything starts...
General Discussion
BIOS and AHCI Issues
A little while ago, I noticed that my motherboard's BIOS was configured to use IDE instead of AHCI. I don't know if I installed Windows 7 while it was in IDE mode and didn't realize it or if the BIOS just switched it by itself (can it do that)? I've read there's a way to switch it back to AHCI mode...
Hardware & Devices
Help Needed!!! (Boot issues w/ Intel 320 and Bios)
I am totally sunk.... I am kind of good with computers, but not good enough to figure things out. So I recently ordered a PC from CyberPowerPC. I ordered a 120gb Intel 320 SSD, a 2TB HDD, and a 60gb OCZ Agility 3 Intel SRT Drive. When I got the PC, the boot drive was the 2TB hard drive for...
Hardware & Devices
HDD errors in bios, also issues in repair
Hi everyone. I'm having a problem with my HDD. Last night my computer was working perfectly fine, but this morning while my bios was starting I received: 'Reboot and select a proper boot device or insert boot media in selected boot device' on the screen. I'll tell you I have one HDD which is...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App