Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My new SSD shows as RED in Windows Explorer

30 Apr 2010   #1
McSeven

W7 Prof 64 bit
 
 
My new SSD shows as RED in Windows Explorer

Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space.

Any ideas?

Well I re-formatted this puppy and copied my files over and everything is aok.
NOTE that I have not run the Intel SSD Toolbox utility program ... don't trust it right now.
I will see if this puppy runs ok for the next day or so then I run the Intel program and see
if it's the cause of my initial problem.


My System SpecsSystem Spec
.
30 Apr 2010   #2
Wallonn7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by McSeven View Post
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space.

Any ideas?
Hi man. First of all, how about update and complete system specs at your profile. In some cases, such info will be "V.I.Info" - "very important info". Take some time to do it. You may use this one in case of doubts "getting closer": Speccy - Download
Go to: Windows start search bar and type "cleanmgr" - without quotes. When it prompts, select ssd, press OK. Let it verify - it may take some time. Check the boxes but do it slowly, be aware, right?! When you feel "satisfied", press OK and see what happens. You'd download and install this one too CCleaner - Slim
But let box checked at default install.

Let us know the results.

"PLEASE REP ANYONE WHO HELPS YOU"
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #3
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by McSeven View Post
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space.

Any ideas?
What is on the disk. Is a Quick Format an option?
My System SpecsSystem Spec
.

30 Apr 2010   #4
McSeven

W7 Prof 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
Quote   Quote: Originally Posted by McSeven View Post
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space.

Any ideas?
What is on the disk. Is a Quick Format an option?
Yes! Chose the 32K size.
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2010   #5
McSeven

W7 Prof 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Wallonn7 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by McSeven View Post
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space.

Any ideas?
Hi man. First of all, how about update and complete system specs at your profile. In some cases, such info will be "V.I.Info" - "very important info". Take some time to do it. You may use this one in case of doubts "getting closer": Speccy - Download
Go to: Windows start search bar and type "cleanmgr" - without quotes. When it prompts, select ssd, press OK. Let it verify - it may take some time. Check the boxes but do it slowly, be aware, right?! When you feel "satisfied", press OK and see what happens. You'd download and install this one too CCleaner - Slim
But let box checked at default install.

Let us know the results.

"PLEASE REP ANYONE WHO HELPS YOU"

Ran it and there is nothing to delete.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My new SSD shows as RED in Windows Explorer




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Explorer search shows blank details
Judging from a previous thread on this topic, it unfortunately doesn't sound like there's anything I can do to fix this. I figured I'd try posting a new thread anyway, though. I'm having the same problem described here: Windows Explorer won't show file details in search I have a folder with a...
General Discussion
NAS shows in network map, but no longer in windows explorer
After deleting some files from my NAS (WD My Cloud), it quit showing in explorer. Shows on other pc, but not this one (7 x86 Pro). It shows as storage device, and media server, but no longer as a system device (access to the files on it). Tried a variety of fixes .... system restore, reboot router...
Network & Sharing
windows explorer shows folders/files that do not exist
Windows explorer shows folders/files (example: C:\Windows.old) that I wish to delete.When I try to delete them, I get message: "Could not find this item. This is no longer located in C:\. Verify item's location and try again. How do I get rid of them?:(
General Discussion
windows explorer shows different contents
I've seen a lot of threads about Libraries, but can't find one that addresses (in a way I can understand) my problem. I can navigate to a given folder, say "My Pictures" either through my user name or through "Documents/My Pictures" The two methods show different content for the folder. This is...
General Discussion
Windows Explorer shows blank
Hello SevenForums, Ever since running some registery cleaner I have been having issues with my windows explorer. I never should have touched my registery with untrusted software in the first place.. I know most of you will probably suggest me to reinstall but I would prefer to just put the...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:47.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App