Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New Rig, No Video

16 Jun 2010   #21
zzz2496

Windows7 Ultimate 64bit
 
 

Win7User512, remove all memory, leave the GFX card plugged - then turn on the mobo (GFX card only, no memory installed). It should beep now, the beep code should be short continuous beeps (beep beep beep beep...) indicating no memory installed. If it beeps, then the mobo is OK, plug one memory on any bank, now remove your GFX card, turn on the system (no GFX card, only 1 RAM stick), it should beep 3-4 times with the first beep sound a bit longer than the rest (beeeep beep beep beep, like that). If it beeps, then the mainboard is indeed OK, you can start debuggin your RAM sticks and GFX card...

zzz2496


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jun 2010   #22
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

UPDATE:

IT'S WORKING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I pressed the button on the back of the board to reset the CMOS and it started up!!!!!

The best news I have seen all week: "No keyboard is connected."

WOW I am so relieved.

Thank you everyone for your interest and suggestions. You guys helped keep me going, no doubt about it.

I was one or two more tries away from trying to RMA the board and RAM.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2010   #23
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

One thing though is I'm getting a no hard disk detected during post. Of course, nothing is installed on it, so could that be why?

It is connected to the board's sata and is connected to the PSU...
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jun 2010   #24
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

No hard disk detected shows it's not being detected having windows on it doesn't matter check your connections, the SATA cable on both ends and the power connection. You might even want to try a different SATA connection on the board if on 1 go to 2 -3 or 4 and see if you get a detection. Fabe
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2010   #25
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

I have it installing Windows now.

Seems slow expanding the Windows files...Seen a Core 2 Duo do it faster...IDK...
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2010   #26
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Good to hear, nice rig should really enjoy it. Fabe
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2010   #27
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

Fooling with the CMOS is one of my last resorts. Ironically, it was the fix.

The manual doesn't go much into that or the battery and it prob should have more info on troubleshooting the board.
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2010   #28
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

I am still getting "No hard disk detected" during POST.

Even though Windows is installed, the HD is the first boot device, etc.
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2010   #29
Lomai

Win7 HP (x64)/Win7 Ultimate (x64)
 
 

Hi
Congratulations on your patience and perseverance. :)
Try swapping the boot order (first etc) of your hard drive during boot.
Can also be done via the BIOS Menu.

Regards
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2010   #30
Win7User512

Windows 7 x64 / Same
 
 

After looking into the issue online, it appears I have to disable the Marvell controllers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New Rig, No Video




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Install a new video card for a failing onboard video connection
This hardware question is about adding in an older NVidia graphics card to replace the onboard video. One error I'm getting and computer power up is 'not getting signal' at the monitor from the onboard video. A sample install of the add-in card to bypass that connection gave a typical blue...
Graphic Cards
video card error. No video on start-up. Sony vaio all in one PC.
Anyone know how to fix this error. I get 1 long beep and 2 short beeps at start-up and no video but I get sound? Anyone know a cost effective way to fix this?
Graphic Cards
bsod video scheduler and attempt to reset video card
i have been gettings BSOD randomly already try -uninstall daemon -uninstall VGA driver,use driver sweeper in safe mode,install VGA driver my laptop compaq presario CQ42-176tx spec Compaq Presario CQ42-176TX, Speed 2.26Ghz, RAM 4GB Laptop/Notebook Price in India, Reviews & Specifications
BSOD Help and Support
Video player that divides video into smaller scenes for preview?
Hi there. I'm looking for a video player that can divide videos into smaller scenes (like every 15 or 30 sec) so that they serve as previews and lets you seek to the part you want. Note that it doesn't really split the video; it just does it on the spot for previewing purposes. This technique was...
Music, Pictures & Video
BSOD when playing flash video divx video or just leaving computer idle
windows 7 32-bit installed 1 week ago original OS windows XP Pro specs website HP Compaq d530 Convertible Minitower Desktop PC- Download drivers and software - HP Business Support Center i just installed windows 7 a few days ago on this system belivieng it met minimum requirements, I...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:27.
Twitter Facebook Google+