Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 installation fails after 1 setup session

02 Aug 2010   #11
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

sgndk,
Use Speccy, then copy and paste from speccy to the place where you enter your system specs.

SPECCY- System Information Tool
http://www.piriform.com/speccy

FREE. Operating System, CPU and Temp, Ram, Motherboard, Graphics, Hard Drives, Optical Drives, Audio, Peripherals, Network info.
Simply put—this is the best and it’s free!


My System SpecsSystem Spec
.
02 Aug 2010   #12
SGNDK

Windows 7
 
 

I have no OS installed on the computer so i cannot install speccy on it, and i am posting from a Mac Book Pro so i cannot even download Speccy!

I have a little clue about Raid, but not at all.. Shall i read the whole wiki page and set my computer to something??
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #13
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

You do not need to worry about RAID.

You do not have a RAID on your computer. (not even the bug spray kind.)
My System SpecsSystem Spec
.

02 Aug 2010   #14
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SGNDK View Post
I have no OS installed on the computer so i cannot install speccy on it, and i am posting from a Mac Book Pro so i cannot even download Speccy!

I have a little clue about Raid, but not at all.. Shall i read the whole wiki page and set my computer to something??
AS you have little clue about RAID, stay away from RAID.
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #15
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SGNDK View Post
I have just read the clean install guide again, and is says something about that when you run with raid you need to have your drivers on a USB pen! Is it possible that anyone of you guys know which drivers i need or de i even run raid when the predator is just as when it came from Acer (i know it is a dumb question but i have only had the computer for 2 weeks so i really want it to work).

My computer specs (here on danish if there is a different predator in US), mayby you guys can figure it out?

I have dowloaded the sata drivers from the Acer homepage!

Acer Home It is the G7750 there
If you need Sata Controller Drivers download from here:
Intel Sata Controller Drivers
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #16
SGNDK

Windows 7
 
 

I have choosen this driver:

 64-bit Intel® RST Driver Files for F6 Install

This is the right one right, because when i choose windows 7 64 bit 3 drivers appear..
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #17
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SGNDK View Post
I have choosen this driver:

 64-bit Intel® RST Driver Files for F6 Install

This is the right one right, because when i choose windows 7 64 bit 3 drivers appear..
For 64bit YES, but you must likely will not need them.
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #18
SGNDK

Windows 7
 
 

Thanks, the update on the diskpart process will come around in 2 hours!

Is there any way i can check which of the HDD i have done the clean all process on and which one i should plug out?
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #19
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SGNDK View Post
Thanks, the update on the diskpart process will come around in 2 hours!

Is there any way i can check which of the HDD i have done the clean all process on and which one i should plug out?
I hope you are doing disk0.
Which should be pluged in to Sata0 port.
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2010   #20
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

diskpart
list disk
select disk 0
detail disk
select disk 1
detail disk

Now here I've used 0 and 1. You use the numbers which the info from list disk indicates corresponds to your disks.

In just a second I'll be back with some more info.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 installation fails after 1 setup session




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows XP Mode Fails to complete Setup Win 7 Ult 64-bit
I recently set up a new computer, and managed to get a copy of Win 7 Ultimate. However, I get an ambiguous error when I attempt to set up the Windows XP Mode. I'm able to boot a virtual machine, and my CPU's VM options are turned on. Here's my comp specs: MB: ASUS M5A97 AM3+ chipset CPU: AMD...
Virtualization
Windows 7 fails to start after defragmentation in multiboot setup
I have WinXP, Vista, and Win 7 as well as two Linux Distros on five partitions on two hard drives. Last night I used Easeus Partition maker to shrink my Vista partition and add this space to my Win 7 partition. Afterwards I had problems with the Win 7 giving a "Windows failed to start," message...
General Discussion
Installation of WINDOWS XP PRO fails and hangs on setup.
I have a Toshiba Equium M70-173. Type: ...
Installation & Setup
Windows 7/Vista Installation Fails
I'm back with another issue. I'm setting up a PC for recording TV and it needs Windows 7 or Vista as the OS (since they come pre-installed with Media Center). This is the PC. The specs are also included: Shuttle XPC Barebone It contains 2GB DDR2 ram and a 500GB Seagate HDD. During the...
Installation & Setup
Windows 7 installation fails
I have my current OS which is Vista ultimate and decided to upgrade it to windows 7. But first i reformatted my computer with a fresh installation of VIsta ultimate and then installing the drivers. And then i upgrade it to Windows 7. All went right, but then after that when i almost arrived at...
Installation & Setup
Windows XP mode fails to setup
Hi everyone, Having a bit of a problem getting Windows XP mode to install thanks to a stupidly ambiguous error that occurs at the end of installation: http://www.filepak.com/upload/7_xpmode.png I've researched my core (Q6600) and it's supported with VT... Specs: MOBO: Gigabyte P965-S3
Virtualization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App