Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Intermittent flickering, HHD/RAID Problems

14 Aug 2010   #1
silent54

Win 7 Pro 64 bit
 
 
Intermittent flickering, HHD/RAID Problems

History:
A few weeks back I had a series of crashes and failure with Win XP 64bit. After about 4 clean re-installs, I figure that the 64bit version was unstable or something so I started over and did a clean install of Win 7 Pro 64bit. Then I started having the same problems I had with Win XP. I ordered another drive (Western Digital) thinking my old HHD was going bad. While waiting for it, I found that the firmware was out of date on my old drive (Seagate) and I installed the new firmware and installed Win 7 again. It seemed all right. When I received the new drive, I decided to RAID 0 both disks and reinstall Win 7. It ran alright for a few days but over the last 5 days, I've been getting a flickering type problem when something is opened like the task manager, my computer or outlook. The outter edges will flicker at a constant rate. Now whatever is causing this is also affecting my ability to click on tabbed items or items I try to click if I right click an item. Ex: If I have task manager open and want to close it; I right click it in the task bar to click close but the minute I move to click close the menu disappears due to the flickering. This happens every time. It is also true if I try to click a sub-category in the All Programs, like trying to click outlook under Microsoft Office. The minute I move from Microsoft Office to Outlook, the menu disappears.

There were periodic crashes and my event viewer had errors related to RAID issues and my old drive. I ran the manufacture's HHD tools and both drives came out clean and healthy. All drivers are up to date to include BIOS. All that is currently installed is component drivers, Office 20007, and 1 game. No other programs. After 4 days, my windows problems got worse.

Raid Array \Device\00000064 - NVIDIA STRIPE 931.52G failed an I/O Request
Log Name: System
Source: nvrd64
Date: 8/7/2010 9:20:46 PM
Event ID: 257
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A

Raid Disk NvRaidDisk4.1.1.0 failed an I/O Request
Log Name: System
Source: nvrd64
Date: 8/7/2010 9:20:46 PM
Event ID: 256
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A

A request to this device has been canceled.
Device: \Device\RaidPort1
Model: ST3500410AS
Firmware Version: CC46
Serial Number: 5VM0VW30
Port: 1
Log Name: System
Source: nvstor64
Date: 8/7/2010 9:20:46 PM
Event ID: 8
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A

Current problem: Since I couldn't figure out what the problem was with my RAID error, I decided to go with just the new drive (WD) and install Win 7. The problem is the new drive (WD) does not show up as a drive in the install window for Win 7. It shows up during BIOS. I reconnected the old drive (Seagate) and that shows up in the Win 7 install window. I have 6 SATA connections on my MB and I changed location to include changing out the data cable. I'm at a loss on why my WD drive won't show up during installation. The drive is working because I enabled RAID again for both drives and I'm typing this but still have the same problem as above with RAID and Win 7.

As for RAID issues, I'm reading that the nvidia RAID drivers are iffy at best but that's not confirmed. I was also told to install Win 7 on a single drive and then set up RAID 0 after wards but that doesn't make since. If this is fact let me know. Of course, the manufacturer is some what worthless in assistance.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Oct 2010   #2
DarkConvict

Win 7 Ultimate 64Bit
 
 

This maybe the same issue i am suffering with - NVSTOR; Lag spikes; Freezing; Stuttering; Sound; Glitches - Windows | Zuki.org.uk

The above issues of \Device\RaidPort1 from nvstor64, appears about every 6 months and totally screws over my machine, the reason i found your post is i am googling the problem again, given it has reappeared. Im just about to reinstall the chipset drivers and ensure Nvidia is not included. My next board will be intel, i am willing to lose SLI for decent hardware drivers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Intermittent flickering, HHD/RAID Problems




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Intermittent DNS server problems - help needed please!
Hi all, Firstly, I apologise if this has been covered a lot (I'm sure it has, but it seems a VERY common problem), but this is driving me nuts. I'm having an intermittent problem where I lose my internet connection. I'm on a wired connection, using an onboard Realtek PCie GBE Family...
Network & Sharing
GTX295 problems. Flickering/artifacts ONLY in WoW.
**UPDATE 28/8: PLEASE READ LAST REPLY** Hello dear users, I've had my GTX295 for approx two years now, but yesterday it suddenly crashed when I tried to open 2x WoW screens at the same time (which have worked before). Things I've tried; - I've tried other games like Warcraft 3, HoN etc....
Graphic Cards
intermittent bsod problems
Hello everyone for the past month i have been experiencing random bsods. When it first started it would blue screen only a handfull of times during the first 2 weeks. I would be able to use the pc for hours playing games or surfing the web with it only bluescreening once every 2-3 days. The next...
BSOD Help and Support
RAID 0 problems
Hi everebody! I have four SAMSUNG F3 1000 tb ,i want to setup raid 0 with array of 3,7 gbt but win 7 in setup does not recognieze array ,only when is lover than 2tb I am using gigbayte ud 7 ,i7 920 ,g skill 12gb it works awsome in win 7 on raid 10 when i have one array of 1,8 TB. Why win7 does...
Installation & Setup
Intermittent sound problems x64
hi all, I built a pc for someone and they are experiencing sound problems, the problem I have it that it doesnt act up on me. So here are the symptoms. While listening to something the sound will start breaking up and then completely stop. After reboot it works fine. I just want a proper...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:45.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App