Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bad_system_config_info

27 Aug 2010   #1
sergiu

Windows 7
 
 
Bad_system_config_info

Hey guys,

I need some answers fast to my problem, because i'm desperate to install w7. Recently my dell inspiron 1525 has broken. It was sent to dell and it was fixed by replacing the memory and the hdd. Today it came home, but with xp on it. New hdd, new memory ... it should be everything ok right? The problem is a blue screen when i'm trying to set up W7. It boots from dvd, it loads "WINDOWS IS LOADING FILES" bar, then the icon of w7 appears like it's going to start the setup but within seconds a blue screen appears: BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO .. and it stops there. PLS NEED HELP!

Regards,
Smokey


My System SpecsSystem Spec
.
27 Aug 2010   #2
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello Smokey, welcome to Seven Forums!





Where did the Windows 7 install DVD come from?
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #3
cluberti

Windows 10 Pro x64
 
 

Yeah, usually you only run into that when the kernel is unable to load the boot loader. I would suspect media problems as well, although bad or mismatched RAM can cause it too. Question - is this install booting from a DVD or a USB key, and can you verify it boots at least to start setup in another machine?
My System SpecsSystem Spec
.

27 Aug 2010   #4
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

I also agree about the media. Plus I have that very laptop with Windows 7 and it works perfectly.
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2010   #5
sergiu

Windows 7
 
 

It was a problem with the dvd now posting in seven 10x all
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2010   #6
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello again Smokey.





Glag to see you found a solution, thanks for the update.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #7
joelfolkesson

w7 ultimate
 
 

same problem
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bad_system_config_info




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD on startup with BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO error
Hello All, I'm getting a BSOD on startup with a message saying BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO, error 0x00000074. Last night as I shut down my computer, Windows Update automatically ran and installed a bunch of updates. Then when I tried to start my computer up this morning, it ran some configurations...
BSOD Help and Support
Clean install of win 7 get BSOD and bad_system_config_info
Hello Im trying to install windows 7 home premium 64bit on a tower I had given to me I have it booting from DVD and all goes well for a bit then I get the Bsod bad_system_config_info stop: 0x00000074 (0x000000000000002,0xfffff88002d91b20,0x0000000000000002,0xffffffffc000009a) Here's what I...
BSOD Help and Support
windows blue screen bad_system_config_info
I have read all the other peoples post about this but still nothing. I cant even get into safe mode without its popping up. I trying restoring and its saying no restore available. Also for some reason its saying there is no good current back ups. I even tried formatting the drive again. Then is...
BSOD Help and Support
Random BSOD on new build - BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO
Hey folks, New to the forum and looking for some help. I built a new system last week and all was going well with no problems at all until a random BSOD yesterday. Here's the relevant specs: Intel Core i5 2500K Retail (no O/C - CPU sits at around 19oC idle) Gigabyte GA-Z68AP-D3 Z68...
BSOD Help and Support
BSOD - BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO
hi forum, yesterday i used ccleaner, and clean the registry. i didnt do a system restore, and now my laptop wont turn on. i got a BSOD when trying to go on safe mode with networking.. my laptop is on wireless, any help? :mad:
BSOD Help and Support
bad_system_config_info BSOD
Well first of all ill post my specs Windows 7 Home Premium 64bit Intel Core I7 930 2.85Ghz Asus P6X58D-E 4GB G-Skill 2000mhz RAM Alright so, ive been having some slow boot times around 166 seconds.. So i went to this thread and thought it might help me....
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App