Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 ISO

07 Sep 2010   #1
atomfix

Windows 7 64bit
 
 
Windows 7 ISO

Hi, i just got the Win 7 ISO of my friend so that i can resintall the O/S on my laptop to get rid of all the Acer bloatware, and it does say on another forums that i can use my OEM key to activate home premium on the retail version.

But when i go through the instalation it say the only editions i can install are Windows 7 Ultimate 32bit or 64bit version.

But i need the Home Premium 64bit edition.

Another problem is that there is no ei.cfg file in \sources\

i was going to delete the ei.cfg file until there was no file there. Deleteing the ei.cfg file should of enabled you to install any edition of Windows 7 during the setup.

Please help. Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
07 Sep 2010   #2
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello atomfix, welcome to Seven Forums!





Have a look at the tutorial at the link below and be sure to post back to keep us informed.


Windows 7 Universal Installation Disc - Create
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #3
SledgeDG

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Before you do a complete reinstall, look at this software: PC Decrapifier
I use that for almost 3 years to get rid of bloat ware on OEM installations
Occasionally it struggles with NIS (because it anchors itself so deep in the system but for that you can use, as intended, the uninstaller from Symantec: Norton Removal Tool.

-DG
My System SpecsSystem Spec
.

07 Sep 2010   #4
atomfix

Windows 7 64bit
 
 

Iv'e just tryed the imagex/export command to g:\sources\install.wim 2 (directory) "home prem X64 etc.....) and it said progeress. then completed. I start up my instalation and now i got 3 Windows 7 ultimate editions, i now have 2x x64bits and 1x 32bit in windows 7 install
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #5
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by atomfix View Post
Iv'e just tryed the imagex/export command to g:\sources\install.wim 2 (directory) "home prem X64 etc.....) and it said progeress. then completed. I start up my instalation and now i got 3 Windows 7 ultimate editions, i now have 2x x64bits and 1x 32bit in windows 7 install



Does this mean you sorted the issue at hand, as in this thread is solved?
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #6
atomfix

Windows 7 64bit
 
 

Available Image Choices:
------------------------
Code:
 
<WIM>
<TOTALBYTES>3409120194</TOTALBYTES>
<IMAGE INDEX="1">
<DIRCOUNT>9384</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>47447</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>8471060645</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0443</HIGHPART>
<LOWPART>0x6568BDF8</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA397A</HIGHPART>
<LOWPART>0xAE4066D0</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>0</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Ultimate x86</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>3504554899</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
<IMAGE INDEX="2">
<DIRCOUNT>13655</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>64636</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>12070211908</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0446</HIGHPART>
<LOWPART>0xE89FF88A</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA397B</HIGHPART>
<LOWPART>0x0D2A7F50</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>9</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Ultimate x64</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>4963044302</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
<IMAGE INDEX="3">
<DIRCOUNT>13655</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>64636</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>12070211908</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0446</HIGHPART>
<LOWPART>0xE89FF88A</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CB4E93</HIGHPART>
<LOWPART>0x1660ACAD</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>9</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Home Premium (x64)</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>4963044302</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
</WIM>
Can you see the problem above? :S:S
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #7
atomfix

Windows 7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by atomfix View Post
Available Image Choices:
------------------------
Code:
 
<WIM>
<TOTALBYTES>3409120194</TOTALBYTES>
<IMAGE INDEX="1">
<DIRCOUNT>9384</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>47447</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>8471060645</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0443</HIGHPART>
<LOWPART>0x6568BDF8</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA397A</HIGHPART>
<LOWPART>0xAE4066D0</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>0</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Ultimate x86</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>3504554899</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
<IMAGE INDEX="2">
<DIRCOUNT>13655</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>64636</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>12070211908</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0446</HIGHPART>
<LOWPART>0xE89FF88A</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA397B</HIGHPART>
<LOWPART>0x0D2A7F50</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>9</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Ultimate x64</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>4963044302</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
<IMAGE INDEX="3">
<DIRCOUNT>13655</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>64636</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>12070211908</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CA0446</HIGHPART>
<LOWPART>0xE89FF88A</LOWPART>
</CREATIONTIME>
<LASTMODIFICATIONTIME>
<HIGHPART>0x01CB4E93</HIGHPART>
<LOWPART>0x1660ACAD</LOWPART>
</LASTMODIFICATIONTIME>
<WINDOWS>
<ARCH>9</ARCH>
<PRODUCTNAME>Microsoft« Windows« Operating System</PRODUCTNAME>
<EDITIONID>Ultimate</EDITIONID>
<INSTALLATIONTYPE>Client</INSTALLATIONTYPE>
<HAL>acpiapic</HAL>
<PRODUCTTYPE>WinNT</PRODUCTTYPE>
<PRODUCTSUITE>Terminal Server</PRODUCTSUITE>
<LANGUAGES>
<LANGUAGE>en-US</LANGUAGE>
<DEFAULT>en-US</DEFAULT>
</LANGUAGES>
<VERSION>
<MAJOR>6</MAJOR>
<MINOR>1</MINOR>
<BUILD>7600</BUILD>
<SPBUILD>16385</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
<SYSTEMROOT>WINDOWS</SYSTEMROOT>
</WINDOWS>
<NAME>Windows 7 Home Premium (x64)</NAME>
<DESCRIPTION>Windows 7 ULTIMATE</DESCRIPTION>
<FLAGS>Ultimate</FLAGS>
<HARDLINKBYTES>4963044302</HARDLINKBYTES>
<DISPLAYNAME>Windows 7 Ultimate</DISPLAYNAME>
<DISPLAYDESCRIPTION>Windows 7 Ultimate</DISPLAYDESCRIPTION>
</IMAGE>
</WIM>
Can you see the problem above? :S:S

I don't know how to add Home Premium x64 to the index, i just have the 1 iso file and this is the only one i got, but it only contains windows ultimate 64bit and 32bit, none of the other edition's which is very fustrateing. My key won't work with Ultimate. Only Home Prem
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2010   #8
gregrocker

 

If there is no ei.cfg file to extract from ISO then you'll have to find an .ISO which has one, or for Home Premium 64.

You may have a modded ISO. I would rightclick scan with AV and check HASH against official if you downloaded it.

Try this on the ISO itself: Ei.cfg Removal Utility Lets You Use Any Product Key With Your Windows 7 Disc
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 ISO




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:20.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App