Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 installation goes black on final step ?

10 Sep 2010   #1
obliw

Windows 7 ultimate 64bit
 
 
Windows 7 installation goes black on final step ?

Hello
the other day i got my computer together and started installing w7 and when i hade rebooted and were on the final step it suddenly appeard white squares all over the screen and then it got black :S have been waiting like 3-4h now, anyone have a solution to my problem ? please
I heard that it could be bad ram so i took out one of em and installed w7 again but I had the same problem again. then I took out the one that was there and put in the other one but same thing happend , is both broken or is it maybe something else ?
Processor : intel i7 860
Grafikkort : Geforce 9800gtx +
moderkort gigabyte GA-P55A-UD4 P55 S-1156 ATX


My System SpecsSystem Spec
.
10 Sep 2010   #2
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello obliw, welcome to Seven Forums!





If the Windows 7 install disk is one you burned yourself it may be a bad burn and needs to be done again, if so this would be the first thing to try.

Use the free ISO burner at the link below to burn another at a speed of now more than 4x and select to let the program to verify the disk before it finishes.


ImgBurn Free ISO Burner
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2010   #3
obliw

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

thanks
I tried to burn a new disc three times but the same problem appeard :S
I'm thinking that it could be something with the bios or maybe my hard drive since it is very old .
My System SpecsSystem Spec
.

11 Sep 2010   #4
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

It may be a good idea to run a test on the HDD, find the manufacturer at the link below.


Hard Drive Diagnostics Tools and Utilities
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2010   #5
obliw

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

yeah maybe but I got so frustrated that I went back to XP.
but thanks soo much for all of ur replys
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2010   #6
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Well, if you decide to have another go, we'll be here.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #7
obliw

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

Yeah I'am but is it possible that it is the harddrives fault cus then I will buy a new one because the old one sucks. But if it's not the harddrive's fault then it's just waste of money.
so if you or if somopne else knows please let me know
Thanks alot again for the support!
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #8
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by obliw View Post
Hello
the other day i got my computer together and started installing w7 and when i hade rebooted and were on the final step it suddenly appeard white squares all over the screen and then it got black :S have been waiting like 3-4h now, anyone have a solution to my problem ? please
I heard that it could be bad ram so i took out one of em and installed w7 again but I had the same problem again. then I took out the one that was there and put in the other one but same thing happend , is both broken or is it maybe something else ?
Processor : intel i7 860
Grafikkort : Geforce 9800gtx +
moderkort gigabyte GA-P55A-UD4 P55 S-1156 ATX

Sound like video card driver during the install
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #9
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Are you certain you had the TWO 6pin power connectors plugged into the 9800GTX?

If this were me I believe I would remove the 9800GTX card and try to install Win7 using the built in VGA to the monitor instead. It does sound like a graphics problem of some sort.

If the installation is sucessful I would get the windows updates installed for your system then shut down the system completely, unplug and drain the power then reinstall the card and connect the monitor to the card and restart.

You couldn't pay me enough to go back to XP.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2010   #10
obliw

Windows 7 ultimate 64bit
 
 

ok but the thing is that there is no buildt in vga :S and I only have one connector connected to the graphiccard but there isn't any other place to plug something in to thoe.

Btw , Xp sucks :,(
Thanks for all the answers, but it looks like im getting a new graphiccard
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 installation goes black on final step ?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
windows 7 Installation stop at 0% in copying file step...
hello, i have DELL INSPIRON N5010 i installed windows 7 64bit then installed all driver then i needed to update all driver so i inserted driver pack solution and updated all driver then restart then no boot nothing work so i formatted :C then tried to install windows 7 64 bit from the same...
Installation & Setup
Windows 7 Installation Errors : Troubleshoot Step by Step
Troubleshoot Windows 7 Installation Issues If you are having a hard time getting Windows 7 to complete the installation process, study the information and steps outlined in the tutorials linked below to sort through each in-turn and hopefully find a solution to the particular issue that is causing...
Tutorials
final step of install fails. error msg.
i have a retail copy of windows ultimate that i'm installing on my desktop(asus mother board AMB dual core). i am doing a clean install. it makes it through most of the install process but after it restarts a error msg pops up saying "the computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected...
Installation & Setup
Windows 7 installation hangs before final set-up stage
Hi folks, My Dad is having problems upgrading to Windows 7 from the original Vista installation on his Medion MD8833 PC, using a W7 Home Premium Upgrade Edition disk. He first tried the upgrade route from Vista and this seemed to go OK, until after the second or third reboot it would get to a...
Installation & Setup
Installation stops during Completing Installation step
When doing a clean installation Windows 7 everything seems to work fine until the middle of the Completing Installation step. At a point in it the installation says "Setup will continue after starting Windows" and the system begins a reboot. It shuts down, starts the reboot, has the Starting...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:49.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App