Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: error wem intalling win 7 64 bit but 34 bit works fine

31 May 2009   #11
webhead1

vista business
 
 

When system first starts up it prompts to start with cd or dvd, press any key. After this a white bar loads across screen says loading files. Once that finishes it says install windows with ems. other option is memory test. I chose the install with ems by default and after this is when I get the error.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Jun 2009   #12
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Hi webhead1, hang on in there, your doing great!!

Can you re-burn the iso using imgburn @4x Speed and try installing again?

Good Luck
My System SpecsSystem Spec
01 Jun 2009   #13
webhead1

vista business
 
 

Hay Anthony, Ill try again this evening when I get back home. Yes, I used imgburn, but not sure I checked what speed it was writing. Im also going to try and contact MS to see if its just a bug in their bootmgr. Thanks
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jun 2009   #14
Orbital Shark

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Anthony View Post
Hi webhead1, hang on in there, your doing great!!

Can you re-burn the iso using imgburn @4x Speed and try installing again?

Good Luck
Hi webhead, i think Anthony has hit the nail on the head. Although, personally i'd burn @ less than 4x if possible. The install.wim file is over 3GB so burn errors are bound to appear at higher speeds.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2009   #15
webhead1

vista business
 
 

man, bummer. I tried burning at 4x, 3x aws and even 1x. All give same error. Theres a glitch in the install or bootmgr on the download. I was really hoping to give this windows 7 rc a try, but it just isnt working. Kinda makes me think of the im a pc and im a mac commercial. Very dissappointing and frustrating. I even downloaded the file again last night and tried first thing this am. no go. ???
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2009   #16
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

webhead1, does this mean you have given up?

If your still intrested in getting this going let us know
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2009   #17
webhead1

vista business
 
 

Hay Anthony. I wont give up if I can get a viable solution or more suggestions to try. Ive gone over this download and imgbrn with various slow speeds a dozen times. The current method just doesnt seem to work for me. I sincerely think it must be a glitch in the download. It could always be operator error, but Ive gone through this a dozen times or more and all have the same error. Any other ideas on what to try? Thanks
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2009   #18
webhead1

vista business
 
 

ok, were's the help now?
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2009   #19
Anthony

Microsoft Community Contributor Award Recipient

MS Windows 7 Professional 64-bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by webhead1 View Post
ok, were's the help now?
Sorry webhead1, Theres a new build been leaked so getting help here will be slow for a while can you fill in your system specs in your user control panel? this will help anybody that is trying to help you, thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 error wem intalling win 7 64 bit but 34 bit works fine




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Intalling IE 10 or IE 11 via windows update gives code 9C57 error
Windows Updates & Activation
BSOD 4gb ram - Works fine with 2gb
4gb ram bsod on startup or a few minutes later. I tried every combination slots and sticks have no problems. (2 slots, 2x 2gb sticks) ---Additionally, in the little time i had on 4gb ram boot i saw that only 2,94 gb memory is usable. Is Windows 7 . . . - x86 (32-bit) or x64 ?
BSOD Help and Support
32-bit works fine, cant install 64-bit?
Hey all. First time poster, long time lurker! Ive had my i5 rig running on XP pro for a bit and then decided to upgrade to win7 Ultimate. installed 32bit fine, decided to go to 64bit. Install gets all the way through then reboots (which im told will happen). once its rebooted, install gets...
Installation & Setup
W7: DHCP works fine, but NO Static IP
I got a little problem getting the static ip configuration to work on one of the Windows 7 machine, DHCP works but i need to be static. Here is the layout of my network: 1. Modem conected to: 2. 4 port wireless router conected to: 3. 8 port SMC giga switch conected to: 3a. Windows 7...
Network & Sharing
WACOM Intuos 4 works fine..
Just thought I'd let you guys know that the Wacom Intuos4 graphics pad works a treat on W7 - straight out of the box, too..:D
Hardware & Devices
Works fine with 2gb but doesnt work at all with 4gb?
hi, After two days of trying to install 7 pro 64. I worked out that by removing 2gb of ram I was able to install 7 without any problems. Before it would take hours and then eventually give up. If i try to add the other 2gb stick of ram it hangs at the windows logo. Ive tried 7 32 bit and...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:46.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App