Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: please don't laugh...

22 Oct 2010   #131
mypcbroke

Windows Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Choose Start Windows normally to see what happens.
Received the same error as to what was pictured 1st in my previous post
Next try Safe Mode. Then Last Known Good Config.

Next boot into Win7 DVD to run Startup Repair.

It looks like you have an install.

Post back a PW disk map snap.
Attempting Safe Mode. But before that, I also eventually got to this screen:




Attached Thumbnails
please don't laugh...-img_5965.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
22 Oct 2010   #132
gregrocker

 

You have a WIn7 installation or you wouldn't have that menu.

If it won't boot into Safe Mode, then boot the DVD to run Startup Repair.

Post back a PW screenshot.

You never describe fully at what step in install it restarts to the error. Is this after the "Windows is setting up...." screens?
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #133
mypcbroke

Windows Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
You never describe fully at what step in install it restarts to the error. Is this after the "Windows is setting up...." screens?
Oh, woops. It comes up right after the Acer screen.

Currently, I'm waiting on Safe Mode... it says:
Loading Windows Files
Please wait...

I'll give it a little while then do the other steps you mentioned
My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2010   #134
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

One of your recent screen pics said something about external devices ?

Nothing extra connected to the laptop ? Printer, Ext monitor, USB Flash, Ext HD, etc ?

I am still grasping for straws in your install
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #135
gregrocker

 

But does it complete the install, going through those restarts ok? Do you see type saying "Windows is setting up the Registry," etc. Does is complete the steps after Installing Files, Expanding Files, etc?

Attempt Safe Mode with Networking and try to connect with us.

Try to see what driver it fails on loading, if Safe Mode fails.

Startup Repair should work now. But lets see the drive map first because it will confirm if intact install is config'd correctly.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #136
mypcbroke

Windows Home Premium 32bit
 
 

O_o
Sorry, a little ahead of you guys. I ran Startup Repair via DVD. I just received the mesage in the picture.

How do I "connect with us" via Safe Mode?


Attached Thumbnails
please don't laugh...-img_5966.jpg  
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #137
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Were you able to be connected with a Cat5 ethernet cable to the intenet with this laptop ?
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #138
gregrocker

 

Boot the Win7 DVD, press Shift F10 to open Command Line, type:

bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot

Report back for additional steps if necessary.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #139
Dave76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
One of your recent screen pics said something about external devices ?

Nothing extra connected to the laptop ? Printer, Ext monitor, USB Flash, Ext HD, etc ?

I am still grasping for straws in your install

As Doc mentioned, you should disconnect everything from your laptop except power and internet cable.


@ Greg, Doc, Kodi, BFK and others,

If this current install doesn't work, hope it does, do you think taking the DVD drive out of the equation might help?
Install from USB?
There seems to be a lot of install errors.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #140
gregrocker

 

Sure, worth a try Dave. Maybe you can walk her through USB install.

The "missing OS loader" Startup Repair result also needs pursuiing, if she indeed has an installation - which Advanced Boot Tools would indicate.

Waiting to see the PW disk management snap.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 please don't laugh...




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
How About A Laugh
You'll have to watch a commercial to get to the goodies. Watch Ballmer promote Windows 1.0 in 1985 - Video - Technology
Chillout Room
Don't laugh at me please!
Okay I know this is probably a stupid question but I have one HD in my machine that came with three partitions on it. The first partition is some little tiny space that doesn't show up when you boot up but shows up on when you do the OS install called Recovery-OEM The second is aprox 40GB...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:08.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App