Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 64bit Clean Install FAIL

22 Dec 2010   #31
CJMore

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by CJMore View Post
Any jumping ouy sygnus21 or others?
We only get stumped when we don't get feedback on suggestions. With that said, have you tried what Bare Foot Kid suggested???

Also, have you tried to manually set your memory settings to those posted on the memory modules?

As to not offend...
A Low level format is a "wipe", however I used your "how to" BFK as to not add addtional confusion.

SO I have one brand new hard drive (1) 1TB freshly "WIPED" and (1) 500GB NIB hard drive. Which would you perfer we use folks?


My System SpecsSystem Spec
.
22 Dec 2010   #32
dajogejr

7 Pro 64 Bit
 
 

I skimmed the thread...so if it was covered...sorry...
I know everything is new...but have you run MEMTEST on the RAM, one stick at a time.
Bad RAM (yes, even factory new in the box) can cause all kind of havoc on a Windows install.
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #33
CJMore

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dajogejr View Post
I skimmed the thread...so if it was covered...sorry...
I know everything is new...but have you run MEMTEST on the RAM, one stick at a time.
Bad RAM (yes, even factory new in the box) can cause all kind of havoc on a Windows install.
Can you run Memtest on a PC without an OS?
My System SpecsSystem Spec
.

22 Dec 2010   #34
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Yes, if you burn Memtest86 to a bootable CD.

Memtest86.com - Memory Diagnostic

What if you try the New 500gb HD only as SATA1 drive & only one memory stick installed.
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #35
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Yes, if you burn Memtest86 to a bootable CD.

Memtest86.com - Memory Diagnostic

What if you try the New 500gb HD only as SATA1 drive & only one memory stick installed.


Well done Doc, there's this also.

RAM - Test with Memtest86+
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #36
CJMore

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Yes, if you burn Memtest86 to a bootable CD.

Memtest86.com - Memory Diagnostic

What if you try the New 500gb HD only as SATA1 drive & only one memory stick installed.

LOL

I installed the new hard drive USB drives unplugged from the MB

Hard on MB SATA port 1
ODD on MB SATA port 3

When I get to copying files on the Install OS screen ...20 seconds in ERROR
Windows could not format a partition on disk 0. The error occurred while preparing the partition selection of installation Error 0X80070057
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #37
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Also, have you tried to manually set your memory settings to those posted on the memory modules?
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Yes, if you burn Memtest86 to a bootable CD.

Memtest86.com - Memory Diagnostic

What if you try the New 500gb HD only as SATA1 drive & only one memory stick installed.
Well done Doc, there's this also.

RAM - Test with Memtest86+
Guess I should has stated that as well
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #38
CJMore

Windows 7 Professional x64
 
 

OKAY....

SO while in the install menu I hit shift / F10 to diskpart

When I hit clean all I get an error
Diskpart has encountered an error: the request could not be preformed because of a I/O device error
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #39
gregrocker

 

Download and burn to CD Seatools diagnostics/repair scan. Boot it to run an extended repair scan on the HD with all others unplugged. http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

Next open a Command Line on DVD to run Disk Check.

Try cleaning the HD again, create an NTFS Primary partition and mark Active to try install again.

You can also use free Partition Wizard bootable CD. First on Disk tab run HD Surface Scan, then Wipe the HD. Next partition the entire HD NTFS Primary with Win7 target partition marked Active, then rightclick each partition to Check File System. http://www.partitionwizard.com/download.html
My System SpecsSystem Spec
22 Dec 2010   #40
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CJMore View Post
OKAY....

SO while in the install menu I hit shift / F10 to diskpart

When I hit clean all I get an error
Diskpart has encountered an error: the request could not be preformed because of a I/O device error


Was this on the new HD or your first 1TB HD ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 64bit Clean Install FAIL




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Clean install Windows 7 Home Premium 64bit, driver help
Hello, I'm new to building and upgrading computers, so bear with me :confused:. I've searched through the forums on various sites and I'm still unsure about what to do. I'm planning on doing a clean install of Windows 7 64bit Home Premium on my computer with a brand new unused SSD. What I would...
Drivers
Windows 7 Professional 64bit Clean Install Still has the Error ID 6000
I have keep getting this same error but have no symptoms that anything is wrong. I have an Acer 7551. All the software that came with it has been removed except the e-power management and e-recovery programs. I've disabled everything that boots with windows and still get the error. Even in Safe...
Installation & Setup
9800GTX + Windows 7 clean install = fail
Hey guys. Prepare for a bit of a confusing post - I'm know to not make much sense sometimes ;)... Up until about a week ago my computer was happily running along until all of a sudden - POW! A good chunk of my games no longer launch. This happened to me back in the W7 beta and it was only...
Installation & Setup
Help Windows 7 64bit clean install
PC specs AMD Phenom II 965 3.4 GHz 4 GIG RAM 1.5 tb hard drive Hope someone can help. I am tring to install a OEM windows 7 pro 64 bit as a clean install it goes through all the setup and restarts several times but then after it restarts it gives me a screen that is I have done this several...
Installation & Setup
*HELP* Windows 7 64bit clean install
Hey guys, Im new to the boards and was hoping someone could help me out here. I have just got Windows 7 Home premium upgrade. Upgraded from XP and it would only let me instal the 32 bit version of windows 7. It says my computer is able to run the 64 bit version and I have been trying to do...
Installation & Setup
Win 7 64bit Install Fail (easy fix likely)
This will probably be easy for someone to help me with, and I'm gonna attempt another install when my new HDD gets here, I wanna use a second drive. Anyways, it installed, and everytime it got to the part where the welcome screen was juuuust about to show up, it would restart. Safe mode, every...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:44.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App