Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installation Failing

04 Feb 2011   #21
howerdser

 

First, I want to thank everyone who helped me work through this. Every comment was thoughtful and meaningful, and everyone was very patient walking me through each step, so thank you!

So I decided to remove my 1TB SATA 6Gb/s HD and install the new 500GB SATA 3Gb/s one and installed 7 on the new drive. There were zero issues, everything loaded perfectly and cleanly, and I’ve been running it for several hours now with no crashing. I think I had a bad HD, SATA 6Gb/s cable, or motherboard port. (my new project is to figure out which)

Everything is running very fast, and no problems. Installed all my updates and much of the software I want.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Feb 2011   #22
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Good to see you found the issue and thanks for the update.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2011   #23
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Well done.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Feb 2011   #24
gregrocker

 

You might want to plug in the old HD to run the maker's diag/repair extended CD scan: HD Diagnostic followed by Disk Check.

If it repairs or tests ok with both then you can wipe it to use as a data drive: Disk - Clean and Clean All with Diskpart Command

Thanks for the report back. Let us know if you have anything else we can help with.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2011   #25
evilm0nk3y

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Did you attempt to figure out the problem with the SATA III port yet? I have the same setup as you and im very disgusted that it will not work correctly.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #26
Bud Parnall

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Same Problem

I built the rig on Thursday evening and had the same errors when using the Sata 3 drives. So far I cannot get windows 7 to even format or communicate with them but the Sata 2 and performance of this rig is phenomenal. I have seen several post that the Sata 3 ports were defective. So far this seems to be the case for me.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #27
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bud Parnall View Post
I built the rig on Thursday evening and had the same errors when using the Sata 3 drives. So far I cannot get windows 7 to even format or communicate with them but the Sata 2 and performance of this rig is phenomenal. I have seen several post that the Sata 3 ports were defective. So far this seems to be the case for me.
Did you try a full clean & full format in command prompt.
SSD / HDD : Optimize for Windows Reinstallation
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2011   #28
Bud Parnall

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Fixed!

Tried all the things suggested in this thread. Turns out to be a defective 6gs port. Just put in the replacement and no problems.

Love the board so far.... FAST!
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2011   #29
gregrocker

 

Thanks for reporting back as this information will help others.

Let us know if there is anything else we can help with.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installation Failing




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Failing the installation
Hi, I attempted to install Win 7 from a USB (created using a downloaded .iso SP1 image from Microsoft website and Windows 7 USB DVD download tool). After I selected the language settings, it gave me the error described here: A required CDDVD device driver is missing, usb installation -...
Installation & Setup
Installation of Windows 7 SP1 UEFI failing
Hello, A while ago my boss told me I needed a laptop, so I bought a nice second hand one, and bought a fresh new copy of Win7 SP1. It always worked fine, until the laptop died. My boss bought me a nice new laptop, but we found out that some programs don't run well on Win10. We also have an...
Installation & Setup
Repair installation failing
I'd appreciate some help here if possible. My Asus is being a serious jerk after being invaded by some malware stuff thanks to a childish friend of mine. I got rid of most of that ( i think all of it). it seems my registry has been corrupted. The computer is running poorly, driver issues and...
Installation & Setup
Base System Driver Failing Installation
I recently installed Windows 7 Home Premium around Christmas time, and I tried to install the Base System Driver through troubleshooting in the Devices and Printers place. Well, every time I tried to install the driver it failed. Can anyone help me? My system: Dell Studio 1535 Windows...
Drivers
Windows 7 failing to begin installation
Hi there, I have recently purchased a few computer parts and upgraded my computer. After putting it together, I switched it on and went to install windows 7 (hardware changes stop me booting my previous installation). (Note: I was previously using this windows 7 on my old mobo etc.) However,...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:17.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App