Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New install issues with AMD Mobo and Win 7 Pro

26 Feb 2011   #1
CharlieC

Windows Professional 7 32bit
 
 
New install issues with AMD Mobo and Win 7 Pro

Been trying for 2 days to get a new build up and running with no success. AMD X4 645 Processor, Win 7 Pro 32-bit and ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 Mobo. Have (2) Raid-1 Partitions setup, have the AMD AHCI RAID Drivers on a USB stick.

Installation starts fine, says there's no driver, prompts for my drive location, finds the stick, finds the file, runs for a long time then comes back with an error that says "No new devices could be found."

Any help would be appreciated.

Charlie


My System SpecsSystem Spec
.
26 Feb 2011   #2
gregrocker
Microsoft MVP

 

Try wiping the HD's first: SSD / HDD : Optimize for Windows Reinstallation

Make sure you have the latest BIOS update; if so reset the CMOS: Clear CMOS - 3 Ways To Clear the CMOS - Reset BIOS

Check SATA controller setting in BIOS.

We see a lot of problems with RAID installs. What is the reason for wanting to run RAID? Try controlller set to AHCI with one HD plugged in if possible.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New install issues with AMD Mobo and Win 7 Pro




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
My MOBO seems to be reading the wrong CPU temperature (sensor issues)
Hi, all. Before I start, my CPU is an A8-5600K and the mobo is FM2A75M-DGS. What I think is happening is the mobo is reading the CPU socket temp where it should be reading the core and/or package temp. So, a while ago I was having some CPU overheating issues so bought a new cooler and all is...
Hardware & Devices
Mobo swap causing re-activation issues
Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Code: 50 Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012 Windows Product Key: *****-*****-MPTKF-XQK86-8WKXF Windows Product Key Hash: 5P+0G/6hvLi9JAPS36JtW2yQCBI= Windows...
Windows Updates & Activation
Issues upgrading CPU and mobo with Vista or 7?
I am looking to do some upgrades to my desktop, which is currently running Windows Vista Business x64 (OEM system builder license). It is a PC that I built myself several years back. I want to upgrade it to Windows 7 Pro x64 and upgrade the CPU, motherboard and RAM. I found a copy of Windows 7...
Installation & Setup
PSU / Mobo Issues?
My pc has been pretty good since I built it 2 years ago. I have recently done a clean install and installed Pro Tools 10 again. The problem is though, sometimes when starting up it restarts whilst loading Windows files suggesting a hard ware issue, then it restarts into automatic repair and...
Performance & Maintenance
Booting issues after moving RAID from one mobo to another.
This is a bit unusual, and I've not anyone discussing this before. I changed my older MSI motherboard to a newer one. I had RAID on the old one using an expansion card; but the new mobo has a built-in RAID, so I hooked up the drives (SATA) directly to it. AFter establishing the RAID, it looks...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:22.
Twitter Facebook Google+