Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: P5Q Deluxe slow on install

07 Jul 2009   #11
Arathranar

Win7
 
 

I found that I only see this if I have AHCI turned on (for any of the disk controllers). With it off, Win7 installs and runs fine. With it on, the machine is still mid install even after running overnight.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jul 2009   #12
Vipermk2

Windows 10 Pro x64
 
 

I tried with both AHCI and IDE but got the same response with both
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2009   #13
Arathranar

Win7
 
 

I meant to check last night (to confirm I definitely have this exact motherboard, although I'm fairly certain I do) but there are multiple places in the bios to turn AHCI on. I found any of them caused the issue - even the J-Micron (?) setting for the additional IDE channel where I currently have my DVD drive hooked up.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jul 2009   #14
Vipermk2

Windows 10 Pro x64
 
 

Thanks for all your replies

The newer builds now installs in 14mins
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #15
kstrike155

Windows 7 x64 Build 7600
 
 

For the record, I had the same problem installing Vista.

Make sure you have your floppy drive controller turned OFF in the BIOS if you do not have a floppy drive connected. Vista and 7 both seek for the floppy drive during setup, and if it does not find one it takes FOREVER to timeout.

Cheers,
Brian
My System SpecsSystem Spec
Reply

 P5Q Deluxe slow on install




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
MSE slow bootup after re-install OS and using SSD
hey all! ok, so i got a new motherboard and had to re-install the OS. prior to this, my computer would boot very quickly to the desktop, no issues, i was using microsoft security essentials. my OS is on my SSD as well. after re-installing the OS and putting MSE back on, my computer now gets to the...
Software
Windows 7 Ultimate x64 Install on Corsair V200 with M2N32-Sli Deluxe
Hi, I am trying to install Windows 7 Ultimate x64 on my new Kingston 128GB SSDNow V200 (SV200S37A/128G) and Asus M2N32-Sli Deluxe motherboard. The CPU is an AMD Athlon 64 X2 6400+ and I also have connected a Palit 9500GT graphics card via the primary PCI-E slot, PSU is Enermax 485W. I have...
Installation & Setup
How to install the sims deluxe onto windows 7?!?
I have been trying to install my old sims deluxe edition game onto my new sony vaio (windows 7) laptop and it just isnt working. I've tried to run it in windows 98 compatability but that hasnt worked either! Im not very computer literate so im very stuck on what to try next! please help!:)
Gaming
Can't Install Win 7 RC 64 bit on K8N-E Deluxe
Can't seem to get the Win 7 RC 64 bit to install on my K8N-E Deluxe MB! I am attempting a clean install onto a RAID 0 array attached to the nvidia SATA ports on the MB, and no matter what I do, I can't get it to create or recognize the two disc array. I have tried multiple driver loadings from...
Installation & Setup
Another Slow Install/Slow Boot
Hi guys, i know everyone has seen this problem already, ive searched through out the forum and on google and tried some of the methods shown to no avail. Lets start from the beginning: System Specs: OS: Windows XP CPU: Intel Core 2 Duo CPU E8400 3.0GHZ Motherboard: MSI G31M3 V2...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:34.
Twitter Facebook Google+