Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: problems after installation

04 Dec 2011   #1
SPYJAY

windows 7 ultimate
 
 
problems after installation

i already installed windows seven ultimate on my new laptop. it was in japanese before so i change it to english but after the insatallation windows setup (EMS enabled) so i hit on it. it started to load windows files components and windows seven is starting but after few second it restarted by itself. i did not touch anything on keyboard keys then windows is starting all over and over again. please help me guys.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Dec 2011   #2
speedgamer01

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Welcome to SevenForums!

Is this laptop new? What was on the HDD before the installation?

Where have you bought the windows copy?
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2011   #3
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

My System SpecsSystem Spec
.

04 Dec 2011   #4
gregrocker

 

Where did you get the English Ultimate installer? Did you burn it yourself? Confirm the ISO integrity and burn another using ImgBurn at 4x speed, boot the DVD to install: How to Boot your Computer from a Bootable CD or DVD

You can also write the ISO to flash stick using Universal USB Installer with Win7 in dropdown menu.

If these methods fail, try wiping the HD so installer autostarts: SSD - HDD Optimize for Windows Reinstallation

Next reset the CMOS: Clear CMOS - 3 Ways to Clear the CMOS - Reset BIOS
While in BIOS setup set SATA controller to AHCI to try install.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #5
SPYJAY

windows 7 ultimate
 
 

the laptop is new. the installer, i burn it myself. i used it to my pc and the other 2 laptops and it worked. but in this new pc i bought at first the installation become successful but when it the windows starts windows setup (EMS enabled) occur. i hit it. then it keeps on restarting. now i try to install xp to remove all the partition. but unfortunately their are no drives on the list. what would i do.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #6
SPYJAY

windows 7 ultimate
 
 

my new laptop is ASUS K53U series.
My System SpecsSystem Spec
05 Dec 2011   #7
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Try using the cLEAN command in diskpart.
1) Boot DVD & Press Shift+F10 (for command prompt)
DISKPART : At PC Startup
or
2) Boot DVD, & Command Prompt at Startup
(for command prompt)

Type in command line
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK # (win HD)
CLEAN
EXIT
EXIT

problems after installation-one_3_1.jpg

Reboot to install.


My System SpecsSystem Spec
Reply

 problems after installation




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Installation problems
After I reinstalled my os (windows 7 ultimeate 64 bit) one of my disk partition seems to be empty but in the properties it shows ( 281 gb free of 443 gb). I have some important files in this partition so please somenone save my life:(. Windows is installed in C,partition. D and E partision were...
Installation & Setup
installation problems
i have a hp g60 and im trying to reinstall windows 7 home premium x64. I get the process started and it runs fine until i get to the setting up your computer for first use screen then recovery manager pops up and says recovery incomplete and gives three options save log, details, and retry. When i...
Installation & Setup
Re-installation problems
So, a while ago, I decided to try a dual boot with a linux distro (name not important). Not wanting to install alongside windows, I faced an issue: my hp laptop had come preconfigured using all four primary partitions. I had to delete one to make another. Of course I wasn't going to wipe my C drive...
Installation & Setup
Installation problems
I installed Office 2010 on a reformatted drive that had contained Vista and Office 2007. When I tried to install Hotmail Connector I got an error message that said I need to find a path to the installation package that contains StandardrWW.msi from which I can install the product MS Office...
Installation & Setup
Ram installation problems
I have W7 with 2 gb ram. I attempted to install another 2gb and was unable to. Sockets were available, the sticks seated fully. The computer would not even boot. The monitor did not come on and the HHD red activity light flashed once or twice and then remained dark. Removing the two new sticks...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:43.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App