Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 Pro - Clean Install 3 times in 2 days ! .. Advent 5712 Laptop

07 Feb 2012   #1
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 
Win 7 Pro - Clean Install 3 times in 2 days ! .. Advent 5712 Laptop

Hi all, had to post as this is driving me nuts...
Advent 5712 Laptop Specifications: .. Had to clean install Win 7 Pro 3 times in 2 day's.
Processor: Intel
Processor Type: Celeron Dual Core Processor T1600
Processor Speed: 1.66 GHz, 533 MHz, 512 KB cache
Operating System: Vista.... Now clean win 7 pro
Memory: 2 GB RAM
Hard Drive: 500 GB



Software is all legit, at first the install went as per norm, then later that day the system just slowed down to a crawl. 30-45 min to boot up, stuck on welcome with win logo..
and the same to close down... 45 mins.
used slim drivers to update all device drivers.. slow, slow... did memm test 86, hdd health ect... all good
it had vista pre-install which i removed completely-formatted-clean install
it's stuck now on 'expandinding windows'.. for 20 mins (0%) !
i build-fix desktops-laptops... OS installs ect.. this 1 one is making me grin
expanding has just kicked in (1%)..

Boot from disc-format-install-update-driver update...
any pointers would be great.. poss deleteing pre-installed vista maybe a culprit ? protected bios-cant install xp without slipstream disc-tried to but hard to find right sata drivers so re-install Win 7 Pro.. Thank 's




My System SpecsSystem Spec
.
07 Feb 2012   #2
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Have any of your clean install attempts included using the "clean" command in Diskpart?
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2012   #3
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ignatzatsonic View Post
Have any of your clean install attempts included using the "clean" command in Diskpart?
No.... i just deleted the partition & formatted..
Also i bought a new battery that has been fully charged... i've removed the battery & only used the charger to do all installs.. would this effect in any way ?
i'm going to do a 'clean' (command diskpart) install now & will post the results later.. many thanks.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Feb 2012   #4
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Try using the "clean" command in Diskpart. It can't hurt and might help.

I assume this laptop has only a single drive. If by chance it has 2 drives, disconnect the drive that is not the target of the install.

What exactly are "slim drivers"?

If it remains slow after the next install, let us know what is going on with processes and CPU cycles per Resource Monitor.

Is that a single 2 GB stick of RAM, or a pair?
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2012   #5
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

single hdd 500gb .. 1 stick 2gb ram... i think the previous pre-installed vista has something to do with it ?
slim drivers is a free driver update program..
installed win 7 3 hrs ago... turned laptop on now, it's stuck on 'starting windows'... !!
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2012   #6
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Normally, I'd doubt a previous Vista install was involved, but the "clean" command will wipe the drive for sure.

I'd avoid the slim drivers thing at least temporarily till you get this sorted out. The Windows disk should have what you need in most cases.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2012   #7
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

i thought so myself, but another view is always helpful indeed..... hey... win 7 just kicked in.. gonna 'clean' & reinstall
Thanks again
My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2012   #8
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

install went ok.. started laptop today & hangs at 'windows starting'... took ages to load, then startup repair ! found no problems ... i did..
unresponsive desktop, mouse will move but thats it, cpu light flashing at full tilt for half an hour..
after several forced reboots it seems to have settled down !
installed updates (only critical ones) & sp 1 last night.
My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2012   #9
gregrocker

 

Are you aware that this is not XP? Why would you update all drivers in Win7? MS spent nearly a billion dollars getting all of the drivers into the Win7 installer, or quickly updated via optional Windows Updates. You only need to provide drivers for devices then missing their drivers in Device Manager. Only change out drivers given if they are traced to performance problems.

I would start over and follow these steps to get a perfect clean reinstall based on thousands we have helped with here: Reinstalling Windows 7
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2012   #10
hixx

Windows 7 Professional 32 bit
 
 

update: i believe it is a hdd fail problem & replaced the hdd & reinstalled win7.. so far so good..
thanks for the help & replies.. hixx
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 Pro - Clean Install 3 times in 2 days ! .. Advent 5712 Laptop




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD random times, even on clean re-install
Hi, I was getting random BSODs (for ex, playing games, file transfers, watching movies on browser stream etc). I did the uninstalls of some programs, updated some drivers etc, but it did not help. I unplugged D drive (as I ran out of space and had to install some stuff in D drive, and I thought...
BSOD Help and Support
BSOD Clean install @ random Times
I just recently did a clean install on my new ssd. I have BSOD twice since the install and did not previously. Windows updates are now all up to date but where not before this BSOD. Any glaring issues is what I was wondering and If I should just wait and see if it happens again now that the system...
BSOD Help and Support
BSOD on clean install at random times
Having had various problems on my pc that gave me crashes and ending up with no sound i decided to do a clean install, everyting seemd to work ok but i have now had a couple of random BSOD. Can somebody look at my crash log and advise please. Thanks for looking
BSOD Help and Support
BSOD at random times, after clean install W7 Pro 64 BCCode 1e
Hey yall, I really appreciate anyone looking at this first of all its got me stumped. So I recently did a clean install of W7 Pro 64 on my Dell XPS 1330... Everything worked out great, except the rig will crash every 30 minutes or so... I got this log from windows: Problem signature: ...
BSOD Help and Support
Clean install of win 7, two times, now boot issues.
Got a new hdd for the wifes laptop, installed windows 7 ultimate 64. Just to find out I typoed the user name at the beginning. Not wanting to be stuck with the registered user name i decided to reinstall the OS. To do my second install, I used gparted live to format my drives c partition, and d...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App