Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Display

19 Aug 2009   #1
TGSoldier

 
 
No Display

So had a working old board, chip and memory home. Needed to setup another machine for other purposes. Bought a little cheap case.

Specs

Asus P5ND2-SLI
Mushkin 2GB (2X1GB) DDR2 667
Intel Pentium 4 630 3.0GHZ
Geforce 9500
Stock fan + heatsink


So i set everything up as normal with hdd's connected.

The board gets power. ( The power light on it is lit)
The GPU gets power. ( The fan is spinning)
The Heatsink and fan gets power ( The fan is spinning )
But I get no display.

D/c'd the hdd's and cd rom drive and tried again, same thing.

Tried with one stick of ram, with no ram. Same thing

Removed the Heatsink and fan to make sure the chip was working. It was getting hot so yes, it was.

Tried the GPU in another machine, it works.

Reset CMOS Battery.

Tried it out of the case, same thing.

Tried a diff PSU, blew a resistor.. lol.. oops..

Kept trying but.. that's about it...Everything is showing signs of power but no display.

The only think I could think left of is the PSU.

Also,the board has a 8pin CPU power connector. Only got 4 pins plugged in there..

I'm pretty much out of ideas here, so now I turn to you guys.

Anyhelp is much appreciated. Thanks in advance.

P.S - I used to use these parts before, so I know they are working. Probably just been idle for some months in a box.. under my bed.. somewhere >_>


My System SpecsSystem Spec
.
19 Aug 2009   #2
xxxxsh4d0wxxxx

Windows XP SP3
 
 

I've got the same problem, during my installation my video goes out, but my fans still spin, etc.

It goes out at 25-30% of the "Expanding Files" stage.
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2009   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

TGS

You try another video card?
My System SpecsSystem Spec
.

19 Aug 2009   #4
TGSoldier

 
 

Negative. Don't have a spare one around here.

But like i mentioned, the card works.

Also, there is no onboard video on this board.

Could probably buy a cheap PCI-e card tmr because graphics aren't really required...
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2009   #5
Antman

 

Quote   Quote: Originally Posted by xxxxsh4d0wxxxx View Post
I've got the same problem, during my installation my video goes out, but my fans still spin, etc.

It goes out at 25-30% of the "Expanding Files" stage.
YOU DO NOT HAVE THE SAME PROBLEM. Return to your thread so you may receive the professional assistance being provided to you.
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2009   #6
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

I second that

Ken
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2009   #7
TGSoldier

 
 

Hey! Don't spam my thread

LOL
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2009   #8
TGSoldier

 
 

Anything?
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2009   #9
TGSoldier

 
 

Update.

Just tried a totally different setup. The only thing constant was the Case ( which means the PSU ) and the location.

The exact same problem occurs... Everything shows signs of power but nothing is shown on the screen. Tried with an AGP card and the onboard card on the board.

This is just weird -.-
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2009   #10
TGSoldier

 
 

And before any of you decide to get smart with me.. Yes, the monitor is on.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Display




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop black when external display plugged in, #2 display also dark.
This happens as soon as the VGA adapter is plugged in. Unplugging it does not turn the laptop screen back on. Toggling with the function keys does nothing. Since I cannot see anything I cannot try to adjust/correct display settings (or do anything for that matter, other than turn the laptop off by...
Graphic Cards
display plug in graphics card (has display) but does no detected
i have installed this new videocard gt 430, i reinstalled graphics driver but windows shows microsoft basic display adapter as current display does not detect gt 430 my monitor is plugged in videocard but detected as basic display adapter and not detected as gt 430 and my game lags what should i do
Graphic Cards
Monitor display suddenly turns off, can't get the display back
Tonight I was playing a good old game. I minimized to my desktop while the game was running and pulled open Windows calculator, did some calculator stuff, but then the computer goes into a blue error screen and then restarts. A few moments later, the display on my monitor suddenly turns off as if...
General Discussion
Display screen black and blank- is mobile pc display the issue?
I started having issues yesterday, the day after I installed teamviewer a program that is on my iPad also to remotely control the laptop. At first the screen started freezing when I was in the middle of a Java game. So I restarted the laptop only to have it freeze at the main screen (after login). ...
General Discussion
Dual display 1 not displaying except on startup; both display in Linux
Windows 7 64 turns off the monitor 1 signal after startup. At login, it powers off monitor 1 and powers on monitor 2. Windows 7 behaves as though dual display is working even though monitor 1 does not display. It's the same for single display, the monitor will not work on cable 1 except at...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:03.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App