Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 7 will not boot after install

16 Sep 2009   #31
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by flibble666 View Post
well thats for all your help guys ive tried removing all non essential hardware including all my hdds appart from my c: sata which i install windows on and i have reinstalled windows 7 and it now wont compleate install its stuck on first reboot and wont go past the loading windows screen i had troble with vista so im comming to the conclution it may be some hardware issue i will try and reburn the dvd and try again but i think im just going to sell my eletric drum kit and build a new system
Fibble, try clearing the cmos and setting the bios to defaults, after that reenable your SATA drives and other important settings to how they were. If you havn't tried this yet it's worth a try because it has worked for me on two other machines so far.


My System SpecsSystem Spec
.
17 Sep 2009   #32
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

than ill try and report back also ied just like to thank everone thats helped relly good commuinty nice to see theres still people out there that are nice and helpful
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #33
krroller

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
Official Response from Asus

I have been installing Windows 7 on quite a few prototype and legacy boards and virtually every time I have seen issues getting Windows 7 to boot properly, it turns out to be a bios/driver issue. At my house I have two "older" machines running the ASUS A8R32-MVP Deluxe, with an AMD X2 4800+ and 2GB ram. Both have the same issue of installing Windows 7 and then freezing on the boot.

I opened a case on this issue with ASUS Tech support and here is their response as of 9/14/2009:

"Dear Valued Customer,

At this time there is no driver support for Windows 7 on this motherboard. Please check back after the official release of windows 7 and we may have drivers available then, but unfortunately we cannot guarantee that this model will gain Windows7 support."



Having assumed this board was having bios/driver issues, and it was old enough that ASUS was not going to support it, I have moved on and replaced these two older machines with systems built around Core I7 processors, which are all running fantastic on Windows 7.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Sep 2009   #34
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

yer thankyou for all your help everyone but i to have decided to move on and build a i7 system thanks again and keep up this wesome commuinty
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2009   #35
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Tks flibble for the feedback anyhow. Let me know how your i7 system works. My brother in law just built one and is very happy!
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2009   #36
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

Intel Core i7 920
6GB ( 3 x 2Gb) 240Pin DDR3 1600Mhz
Antec Nine Hundred - 2
OCZ StealthXStream 700w Silent Power Supply
559.98 inc vat

ill let you know how she runs


My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2009   #37
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by flibble666 View Post
Intel Core i7 920
6GB ( 3 x 2Gb) 240Pin DDR3 1600Mhz
Antec Nine Hundred - 2
OCZ StealthXStream 700w Silent Power Supply
559.98 inc vat

ill let you know how she runs
Looks pretty nice...
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2009   #38
cunhell

vista64
 
 

I am not quite sure if it is too late to answer your question. In my case the AHCI-mode was the problem. Windows 7 needes a driver to use the a8r32-mvp deluxe in ahci-configuration.
You could use the windows vista driver version 1.0.5.8 for the uli chipset. You can find this one on the nvidia home page (nvidia bought Ali some years ago). The package is called integrated2.20. Use a zipper like 7-zip to unpack the exe and use the included sata driver. Use it during the installation when windows is asking for the target hard drive. Helped in my case.
As an alternative you could set the sata drives to ide mode. Worked for me as well.

Greets
cunhell
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #39
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

it is to late but ill be selling the old bits so ill chuck the drivers and info in with the mobo thx
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2010   #40
maddruid

Vista 32 going to Win 7 ulti
 
 

Try updating your Bios to 0701 I have read in other Forums that this works
My System SpecsSystem Spec
Reply

 7 will not boot after install




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New Windows install, freeze on install boot
I'm having trouble installing windows on a new rig I just built. I'm not sure if its a driver error or maybe some other hardware error I'm overlooking. Here's the problem I'm encountering. I've tried to install 3 different windows. Windows 7 64bit(burned), Windows 7 32bit (burned), Windows...
Installation & Setup
Boot config not working, tried clean install, can't install windows 7
My spouses pc all of a sudden wouldn't boot, not into safe mode or anything (vista), and so we were going to upgrade anyways to windows 7, so i bought the upgrade windows 7 and attempted to do a clean install and reformatted the c: drive which has 250gb, and each time i start the install it bogs...
Installation & Setup
Screwed up XP dual-boot install, now can't boot Vista
I was asked for a SP3 disc when I went to install the XP onto it's own partition. I didn't have it so I cancelled, now my Vista machine won't boot into Vista. It keeps auto-booting to the XP side and getting stuck at the same point with the SP3 disc. I tried hitting F11 for recovery at system...
Installation & Setup
cant boot to my xp after install 7
can anybody help me? i have 3 partition. there is xp on first, xp on second, and data on third. first is C. second is E, and third is D. then i deleted my xp on first partition. i deleted it cause i want to install win7. after the installation is complete, i never get boot menu, in my mind,...
Installation & Setup
XP and 7 Install Issues (Won't boot into Win 7 Install)
Hello Everyone, I have XP SP2 installed. I used EASEUS Partition Master to split my drive in half, one half being XP, the other half being a future install of Windows 7. Put DVD in, selected the blank partition, began the install. Once it gets to the first reboot, it will reboot and go...
Installation & Setup
USB boot install 14 Oct
I installed clean via USB flash this morning, Win 7 Ultimate. Expanding files was stuck at 0% for a few minutes. So, I unplugged a single USB device and install proceeded. All readers take note of this SF learned 'fix'. That is when I noticed that my DVD drive was spinning. I had...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:59.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App