Toshiba Laptop, All Windows I Install return boot\bcd error

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

  1. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #31

    ok doing a fresh install again. did the steps.
    diskpart> sel disk> clean> reboot>
    install to unallocated space> install is going fine> (typing this live as i do it) expanding windows files @ 100%> installing features went real quick> installing updates finished. restarting now
      My Computer


  2. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #32

    on reboot> windows boot manager screen> windows failed to start. a recent hardware or software change might be the cause. to fix the problem:

    1. insert install disk and restart
    2. choose lang.
    3. click repair your computer.

    file:\boot\bcd
    status: 0xc000000e

    info: error while attempting to read boot config data.

    checked bios real quick before disk boot;

    sys bios version 2.10> ec version 1.80> multi processing enabled> esata port disabled> usb legacy disabled> sata controller mode: compatibility> boot order cd (which shows it being primary master), then hdd/ssd 2nd in order (shows it as slave 1 (S1))

    rebooting from cd to do repair
      My Computer

  3.    #33

    Make sure Win7 partition is marked Active then run Startup Repair - Run 3 Separate Times.

    Partition - Mark as Active (Method Two)

    If this fails try install with SATA controller in AHCI mode as I suggested 3 days ago. In fact I would work through the troubleshooting steps from the top to make sure you're not missing any.
      My Computer


  4. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #34

    got the guide in front of me> downloaded the win 7 home prem 64 iso with sp1> burnt it to dvd > slow burn with verify option. > got all my drivers on a usb drive> got my product key from coa sticker> did custom install > deleted parts and did clean in diskpart ( as opposed to doing it thru the installer)
      My Computer


  5. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #35

    ok doing repair> searching for windows installation> windows found problems with startup options> details:

    the follow startup option will be repaired:
    name {bootmgr}
    identifier: {9DEA862C-5CDD-4E70-ACC1-F32B344D4795}

    following startup options will be added:
    name: Windows 7 home premium (recovered)
    path: windows
    windows device: partition=d: (238373 mb)

    etc.
      My Computer


  6. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #36

    close details window>

    click repair and restart> X failed to save startup options> ok> click use recovery tools.....> next>

    startup repair> searching for problems> attempting repairs>
      My Computer


  7. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #37

    startup repair cannot repair this computer automatically> details:

    prob event name - startuprepairoffline
    prob sig 1 - 6.1.7600.16385
    prob 2 - same
    3 - unknown
    4 - -1
    5 - externalmedia
    6 - 1
    7 - noosinstalled
    os version - 6.1.7601.2.1.0.256.1
    locale id - 1033

    going into disk part
      My Computer


  8. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #38

    i did do ahci as u suggested 3 days ago. same stuff then as im logging to you now. exactly the same. ok diskpart

    list disk> disk 0 - online - 232 gb - 0 b free - nothing under DYN OR GPT

    SEL DISK 0 > list part > part 1 & 2 primary > offsets correct ( 1024kb on part 1, 100mb ) > part 2 101mb.

    sel part 1> det part> type07> not hidden> marked active> drive letteer c > ntfs > healthy

    sel part 2 > det part> type 07> not hidden or active> letter D> no label > ntfs healthy
      My Computer


  9. Posts : 41
    Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
    Thread Starter
       #39

    so far all is correct right?
      My Computer

  10.    #40

    You meant Part 2 is 101gb right? If not then Startup Repair is correct that there is no OS installed.

    Try Step 2.2 here to prepartition 100gb Primary NTFS part and mark Active for install: SSD - HDD Optimize for Windows Reinstallation
      My Computer


 
Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:43.
Find Us