Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help!! I Tried to set up a Dual Boot but never finished

19 Sep 2009   #11
Antman

 

You misused the quote wrapper. I just read your comments re: BCDedit. I have to go to bed now.

Another member will likely assist you in the meantime.


My System SpecsSystem Spec
.
19 Sep 2009   #12
studiorat

windows 7 build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
I am not exactly an old man with bad eyes, but I cannot see the text in those screenshots on my 46 inch, 125% DPI, 150% magnified IE window.
re posting at larger size i got flack for posting larger a while ago



Attached Thumbnails
Help!! I Tried to set up a Dual Boot but never finished-untitled.jpg  
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #13
studiorat

windows 7 build 7600 RTM
 
 

well it worked!!!! I boot on my windows 7 as it was however boot is sluggish and i am noticing these 7 blue dashes on the top left of the screen on the black screen before it goes to my log in screen and it hangs up on that screen longer than usual I usually have a 30 second boot from power on to surfing the web now its over a minute, any ideas, Could this lag be a result of the failed install and subsequent issues and resolution of these i will try to get a screen shot of this I don't think it will because its a windows function and Technically I am not booted when it happens
My System SpecsSystem Spec
.

19 Sep 2009   #14
studiorat

windows 7 build 7600 RTM
 
 

thanx for all those who offered assistance many reps
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #15
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

studiorat, first have your drivers updated, that might be hanging your boot.
Instead of a screen shot, you can have a boot log file. Run msconfig and select boot log in the boot tab. It stores all information from the startup process in the file %SystemRoot%Ntbtlog.txt. You can then post it here for us to take a look.
let us know. And thanks again for the rep
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #16
studiorat

windows 7 build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wallyinnc View Post
studiorat, first have your drivers updated, that might be hanging your boot.
Instead of a screen shot, you can have a boot log file. Run msconfig and select boot log in the boot tab. It stores all information from the startup process in the file %SystemRoot%Ntbtlog.txt. You can then post it here for us to take a look.
let us know. And thanks again for the rep
here is the boot log file per request What i can not figure is those 7 blue dahes at the top left of the screen by the flashing cursor on the pre boot screen



Attached Files
File Type: txt ntbtlog.txt (618.4 KB, 10 views)
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #17
Antman

 

Quote   Quote: Originally Posted by studiorat View Post
What i can not figure is those 7 blue dahes at the top left of the screen by the flashing cursor on the pre boot screen
Do you mean during BIOS POST? Is there a CD/DVD in the drive?
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2009   #18
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Studiorat, take a look at this thread:Delay on boot
This seem to be a similar problem. Maybe running "sfc /scannow" will solve, but pls notice that correcting some BIOS settings was what correct the problem in that case.
I suspect that boot is slow trying to load those drivers that are not loaded in the end.
In the Vista forums you see a similar issue regarding the drivers that are not loading: Drivers not loading at bootup - Vista Forums
As johngalt noticed, the drivers that are not loading are network related. You might want to disable any non used network device in your BIOS
Please check your BIOS and let us know
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #19
studiorat

windows 7 build 7600 RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Quote   Quote: Originally Posted by studiorat View Post
What i can not figure is those 7 blue dahes at the top left of the screen by the flashing cursor on the pre boot screen
Do you mean during BIOS POST? Is there a CD/DVD in the drive?
no its not during the bios post
it is the screen between the bios post and the log on screen after the boot screen when it goes to a blank screen and the curser blinks for a second then off to the log on screen ... no disc in the drive ...

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help!! I Tried to set up a Dual Boot but never finished




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dual Boot: Win7: Boot Manager Status: 0xc000000f boot selection failed
Hello, I have dual boot in my laptop with Ubuntnu 14.04 LTS and Windows 7 Home Premium 64 bit. Today after working on Ubuntu I restarted and switched to Windows and as soon as it logged in I noticed the battery was 0%. I thought maybe it was some kind of glitch or something (silly me!) so I just...
General Discussion
Going from XP/XP dual boot to Win7/XP dual boot on a new drive
Hi, This is my first question on this forum. The drives on my PC are currently configured the following way: Disk 1 (600 GB) - Partition 1: C: "System" (XP, bootable) (50 GB) - Partition 2: D: "Music" (XP, bootable) (50 GB) - Partition 3: E: "Samples" (500 Go) Disk 2 (1 TB) -...
Installation & Setup
Safe Mode thinks installation isn't finished, but Normal boot is A-OK
I reinstalled Win7 on my laptop yesterday (a recovery reinstall, not a clean one). The install worked fine, I'm able to boot up and use all my programs again no prob, but when I attempt to go into Safe Mode, it thinks Windows hasn't completed the install. While the message “Setup is starting...
Installation & Setup
Finished Building my Latest Computer - It will not Boot
I just finished my latest build. I was going for speed and stability. I wanted a computer that will last a while and be strong enough for some games I am not a big gamer, But I do have a few I play. I choose: MoBo: ESC A880LM-M CPU: AMD Anthon II x4 2.8 processor with Wind Tunnel...
General Discussion
dual boot , reinstall the windows and lost dual boot
Hello Everyone , i was wondering if anyone could help me in this matter : i have windows7 and Redhat on my Laptop , i have removed and reinstalled the Windows7 last night and after that lost the Dual boot option , in fact the system is booting on windows7 and there is no option to chose...
Installation & Setup
Dual Boot Issue (Lost my Dual Boot Menu)
Hey Guys, So I just got my hands on Windows 7 and wanted to play around with it, and everything works but: Previous Computer Setup: I had a dual boot with XP and Vista that worked perfectly (both OS's were on separate HD's and worked / booted correctly.) Drive C: --------> Vista (Now...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App