Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems wit win 7 installation

21 Sep 2009   #1
guljo

Windows 7
 
 
Problems wit win 7 installation

I am trying to install a fresh windows 7 to my computer where I was previously using win xp.

All the installation goes well but when windows are ran, I get BSoD (attached to this post)

I have downloaded the new drivers for my graphic card, suitable for windows 7 64 bit. I tried to install them via repair option with no luck.

Do you have any idea how to make this work?

link to bsod




My System SpecsSystem Spec
.
21 Sep 2009   #2
ken9122

Win7 x64 Ultimate SP1
 
 

To start with what version of Win 7 are you trying to install and where did you get it?
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

G

If you have access to your machine (boot in dsafemode) can you go to c:\wondpws\minidump, zip the dump file (*.dmp) and upload it to us to anayze.

If you need help with any of this just ask

Ken
My System SpecsSystem Spec
.

21 Sep 2009   #4
guljo

Windows 7
 
 

version is Win7 x64 Ultimate

When I try to load in safe mode I got message that I have to restart computer in normal mode to finish the installation
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #5
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

hi Guljo, can you clarify your memory specs? Are you using 512mB DDR2? That would be below hte limit to install and run 64bit Win7.
Have you tried updating your BIOS. Latest version is 3.10 from Aug/2009: ASRock > Products > AM2NF3-VSTA > Download
Your problem seems to be with the ATI driver (atikmdag.sys). As you can't load it at startup (can you elaborate on that, you should be able to load the drivers at installation)
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #6
guljo

Windows 7
 
 

hey wallyinnc,

I have 5gb of ram.

I will install new bios immediately after I write this post and let you know if it has solved the problem.

About driver, here is what I did:

I downloaded the newest win7 drivers from ATI site and unpacked them, than I copied it to usb, than

I boot from dvd again/repair your computer/load drivers/found my drivers on usb, there are two files CH_87739 that can be opened (both are setup information files), I get the list of cards and when I choose mine the error: "the installation has failed" appears.

After I downloaded vista drivers directly from sapphire site the same are on ATI page and the same problem - "the installation has failed"
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2009   #7
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Tks guljo for feedback.
You might try to install with only 1 stick of memory. That is usually a source for problems. If nothing else 5GB is an unusual configuration.
Let us know
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #8
guljo

Windows 7
 
 

Thanks for your help wallyinnc!
I have two 2gb sticks and one 1GB. I have left in my box only one 2gb drive and the blue screen is gone wooohoo, but I get the following message:

Quote:
The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation can not proceed. To install Windows, click "OK" to restart the computer, and than restart the installation.
Do you suggest me to install it all over again with only one stick?

Thanks for your help again!
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #9
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Hi guljo, I am happy it helped.
the computer is probably detecting the change of hardware, or just the incomplete previous install. So, yes, if you reinstall, or run a repair install it should correct that. Maybe better just to start over with a clean install. I take that you had no data there, so it won't hurt anything, otherwise please backup any data and personall info first
If you are all set, please mark the thread as solved (upper right corner, report button, state solved)
I would also test your computer (run some benchmark test) with 4G and with 5G. It wouldn't surprise me if the performance with 5G would be not better or maybe worse than 4G. Memory will run at the slowest spec of the sticks installed. As the 1G is not paired, it might be hampering the overall performance.
Good luck!
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #10
guljo

Windows 7
 
 

Hey,

I have succesfully installed windows 7 to my computer, but only with one 2gb stick, when I have added another I get BSOD again. I haven't flashed my BIOS yet so this might be a problem. I will do this tomorrow, because I am super busy today. But I dont have a flopy drive so this might be a problem. But will give you more info about it tomorow. I have also had problems with my wlan card wmp54g, I will post something about this as well when/if I sole it.

Thanks for help,

guljo
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems wit win 7 installation




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Installation problems
After I reinstalled my os (windows 7 ultimeate 64 bit) one of my disk partition seems to be empty but in the properties it shows ( 281 gb free of 443 gb). I have some important files in this partition so please somenone save my life:(. Windows is installed in C,partition. D and E partision were...
Installation & Setup
installation problems
i have a hp g60 and im trying to reinstall windows 7 home premium x64. I get the process started and it runs fine until i get to the setting up your computer for first use screen then recovery manager pops up and says recovery incomplete and gives three options save log, details, and retry. When i...
Installation & Setup
Re-installation problems
So, a while ago, I decided to try a dual boot with a linux distro (name not important). Not wanting to install alongside windows, I faced an issue: my hp laptop had come preconfigured using all four primary partitions. I had to delete one to make another. Of course I wasn't going to wipe my C drive...
Installation & Setup
Installation problems
I installed Office 2010 on a reformatted drive that had contained Vista and Office 2007. When I tried to install Hotmail Connector I got an error message that said I need to find a path to the installation package that contains StandardrWW.msi from which I can install the product MS Office...
Installation & Setup
Ram installation problems
I have W7 with 2 gb ram. I attempted to install another 2gb and was unable to. Sockets were available, the sticks seated fully. The computer would not even boot. The monitor did not come on and the HHD red activity light flashed once or twice and then remained dark. Removing the two new sticks...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App