Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows could not configure one or more system components

27 May 2014   #1
Ic3mAnSLO

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows could not configure one or more system components

Hello guys,

I have currently Windows 7 Ultimate x64 (SP1) installed on my computer, but due to some .dll files corrupted, i decided to do a Repair Install of my Windows.

So i downloaded the ISO from digitalriver and burned it on DVD with Windows 7 USB-DVD Download Tool.

Everything went fine until i got the following error, when i got back home:

Windows could not configure one or more system components. To install Windows, restart the computer and then restart the installation.

So i looked in the setupact.log and this is what i got:

2014-05-27 21:03:07, Info CSI 000002df Begin executing advanced installer phase 50 (0x00000032) index 0 (sequence 0)
Old component: [l:0]""
New component: [l:0]""
Install mode: delta
Installer ID: {d4486727-4d36-45a5-bc81-b8935aed1429}
Installer name: [20]"Ngen Service Tickler"
2014-05-27 21:03:07, Info CSI 000002e0 End executing advanced installer (sequence 0)
Completion status: S_OK
2014-05-27 21:03:09, Error CSI 000002e1@2014/5/27:19:03:09.467 (F) d:\w7rtm\base\wcp\componentstore\com\advancedinstallerstore.cpp(487): Error HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_ADVANCED_INSTALLER_FAILED) originated in function Windows::COM::CComponentStore::IAdvancedInstallerAwareStore_ResolvePendingTransactions expression: HRESULT_FROM_WIN32(14099L)
[gle=0x80004005]
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Failed to add C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log to WER report because it is missing. Continuing without it...
2014-05-27 21:03:09, Error CSI 000002e2 (F) HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_ADVANCED_INSTALLER_FAILED) #130# from Windows::COM::CComponentStore_IAdvancedInstallerAwareStore::ResolvePendingTransactions(dwFlags = (DontFailIfPrimitivesPending|IndicatePrimitiveRollback), Progress = NULL, Phase = 0, Disposition = (unknown enumerant 0)[3]" | "0)[gle=0x80073713]
2014-05-27 21:03:09, Error CBS Startup: Failed to process advanced operation queue, startupPhase: 0. [HRESULT = 0x80073713 - ERROR_ADVANCED_INSTALLER_FAILED]
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Clearing HangDetect value
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Saved last global progress. Current: 116, Limit: 116, ExecuteState: CbsExecuteStateResolvePending
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Startup: Processing complete. [HRESULT = 0x80073713 - ERROR_ADVANCED_INSTALLER_FAILED]
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Restored system sleep block state: 0x80000003
2014-05-27 21:03:09, Info CBS Enabling LKG boot option
2014-05-27 21:03:09, Error [0x030149] CMI Callback_CBS_Do_OnlineInstall:Calling startup processing failed 0x80073713
2014-05-27 21:03:09, Info CMI CBS_Core_Finalize:Calling cbs core finalize
2014-05-27 21:03:10, Info CMI CBS_Core_Finalize:Calling cbs core finalize complete
2014-05-27 21:03:10, Error [0x030153] CMI Callback_CMI_ConfigInstall: CBS startup processing re-run failed.
2014-05-27 21:03:10, Info [0x0640ae] IBSLIB PublishMessage: Publishing message [Windows could not configure one or more system components. To install Windows, restart the computer and then restart the installation.]
2014-05-27 21:03:10, Info [0x0a013d] UI Accepting Cancel. Exiting Page Progress.
2014-05-27 21:03:10, Info [0x0a013e] UI Current and destination pages are the same. Aborting navigation.
2014-05-27 22:36:25, Info [0x070042] DIAG CallBack_DiagnosticDataSend: Called with notification for Error published by ErrorHandler
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0a0023] UI progress task ProgressInfo\SendDiagnostics : StartProgress
2014-05-27 22:36:25, Info DIAG DiagnosticDataSendWorker: Phase=4 Start time was 0X309956FDC, End time was 0X309958849, total time was 0X186D
2014-05-27 22:36:25, Info [0x070044] DIAG DiagnosticDataSendWorker: startSetupTimeInSecs = 0X309957D3B
2014-05-27 22:36:25, Info [0x070045] DIAG Processing Diagnostic data at 2014-05-27 22:36:25
2014-05-27 22:36:25, Info [0x070046] DIAG DiagnosticDataSendWorker: endSetupTimeInSecs = 0X30995A469
2014-05-27 22:36:25, Info DIAG DiagnosticDataSendWorker: setupInstallTime = 0X272E
2014-05-27 22:36:25, Info DIAG DiagnosticDataSendWorker: User is NOT OPTED-IN for SQM and Watson.
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0a0024] UI progress task ProgressInfo\SendDiagnostics : EndProgress
2014-05-27 22:36:25, Info MIG AsyncCallback_DiagnosticsSendStatus: Current progress: 0
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090095] PANTHR WdsExitImmediate called! Execution will stop, and the queue won't be saved.
2014-05-27 22:36:25, Info MIG AsyncCallback_DiagnosticsSendStatus: No progress information available
2014-05-27 22:36:25, Info [0x030023] CMI Callback_CMI_ConfigInstall: Exit.
2014-05-27 22:36:25, Info [0x09008c] PANTHR SeqExecute -- stopping, since WdsExitImmediate() was called
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090086] PANTHR pWorkerThreadFunc -- Stopping
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090086] PANTHR pWorkerThreadFunc -- Stopping
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090086] PANTHR pWorkerThreadFunc -- Stopping
2014-05-27 22:36:25, Info PANTHR DeleteCriticalSection for pExecQueue->csLock;
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0500bd] DU Module_Term_DU called
2014-05-27 22:36:25, Info [0x050081] DU WaitAndCleanUp DU...
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0500a1] DU Done with DU.. DUMgr is cleaning Up
2014-05-27 22:36:25, Info [0x050082] DU Done with WaitAndCleanUp DU...
2014-05-27 22:36:25, Info UI CallbackWin32UITerminate: Deleted WizardUI
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0605a6] IBS Requested UI to hide the language and locale selection pages.
2014-05-27 22:36:25, Info [0x06010d] IBS Module_Term_Productkey: Valid product key in blackboard, show property set to hide.
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090081] PANTHR Destroying any unreferenced modules! (SEQ6)
2014-05-27 22:36:25, Info [0x0601d7] IBS InstallWindows:Error Type = 3211266
2014-05-27 22:36:25, Info [0x090009] PANTHR CBlackboard::Close: c:\windows\panther\setupinfo.

I tried googling for solutions, but couldn't find anything usefull.

What should i do, so that the Repair Instal will complete, so that i won't get this error ? =))

Thank you in advance...


My System SpecsSystem Spec
.
29 May 2014   #2
gregrocker
Microsoft MVP

 

Did you restart the installation to see if it would complete? Since that is what it clearly says why is the result not even mentioned?

If so and it won't start now I would Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7. Steps are same for retail and assure a perfect install.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2014   #3
Ic3mAnSLO

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I tried the upgrade / repair install two more times then (even tried to disable some windows features, which some people did and it worked for them then)..both ending with the same result..so i didn't had much choice then..i did a custom install :)

Still thank you for your reply!
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows could not configure one or more system components




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Incompatible components? Why does my system crash?
Hi guys, I just bought my self some new components to upgrade my PC. The only components that I kept from my last PC is the power supply (700W), RAM memory and the old Hard Drive. The new PC components are as follows: MB: SABERTOOTH 990FX R2.0 Processor: AMD FX-8370 Eight-Core Processor...
Hardware & Devices
How do I delete these specific components from the system partition?
I originally partitioned my Toshiba NB205-N210 for Windows XP, so I only gave the system partition 8GB. Recently I installed Windows 7 Ultimate (x86) and of course 8GB is too small for it to really work well. This is even if I have enabled "compress files" for C: and I've already removed...
Performance & Maintenance
System will not normally boot after installing integrated components
I recently created a virtual server of window 2008 x86 enterprise edition. I installed integrated components and configured my educational / testing server and things were working fine until I rebooted the host OS and everything seems peachy but after the OS splash screen something seems to be...
Virtualization
"windows could not configure one or more system components"
I am performing a clean install of windows 7 on my sony VGN-FW520F (which had Windows 7 previously). I performed a secure erase of the HD with "Clean All" command in DISKPART and reformatted the drive in ntfs (As suggested in another thread with similar problems) When I install Windows 7...
Installation & Setup
Error - Windows could not configure one or more system components
Windows could not configure one or more system components To install Windows, restart the computer and then restart the installation i get this message on clean windows 7 instal i formal my disk and custom instal from boot and on compliting instalation i get that error
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:38.
Twitter Facebook Google+