Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Screen goes blank each time I reboot (fresh Windows 7 install)

12 Dec 2014   #1

Windows 7 64 bit
Screen goes blank each time I reboot (fresh Windows 7 install)

I just installed Windows 7 Home Premium 64 bit, fresh on a brand new PC build.

Mobo is MSI Computer Corp. Motherboard ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards Z87-G41 PC MATE.

Vid Card: EVGA 02G-P4-3751-KR G-SYNC Support GeForce GTX 750 Ti 2GB 128-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 Video Card

As 7 was installing, each time it would auto reboot, but it would never boot back to bios, nothing. The monitor's light would change from green to yellow, like it can't see anything (like it normally does on a reboot). The PC would still be running, but after waiting around 5 minutes, I realized nothing is going to happen. I kept watching the processor light on the unit to see if any activity is happening, but nothing. From what I can tell, it just isn't booting back in.

If I hard boot it it (hold power and completely shut down) then repower, it picks back up and boots in fine. After downloading all my video card drivers and having to reboot for about the 4th time and still nothing, I had enough.

Anyone ever seen this or know where to point at helping me figure this out?

My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2014   #2


Wipe the hard drive of all code first from the steps to Troubleshoot Windows 7 Installation Failures - Windows 7 Help Forums.

If this doesn't help then there may be hardware problems. Try resetting the BIOS to defaults, check all cable connections are secure.

You can also try running from boot disk with HD unplugged which will eliminate not only the OS but also the HD as suspect. Peppermint3 - Create Live CD/DVD/USB To Use For Emergency Backup - Windows 7 Forums
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2014   #3

Windows 7 64 bit

Ended up updating the BIOS and it worked!
My System SpecsSystem Spec


 Screen goes blank each time I reboot (fresh Windows 7 install)

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD every time after fresh install of windows 7
I ran into some computer trouble a couple of months ago. I was having random shut downs and a constant loop of power on for two seconds and power off. Even when it would fully post, the computer would crash after a few minutes. I have RMAed every part in my computer so far, but I am still...
BSOD Help and Support
Windows reboot at startup even after fresh install
A month ago, my Win8 PC got stuck while working, so I had to reboot. After I turn it on, Windows couldnt get started, even after it tried to repair itself, It said that it couldnt fix it. I waited a few hours, and It finally got past the Windows loading screen. It worked fine till a week ago, when...
General Discussion
Fresh install of windows 7 results in a blank black screen
I just installed a fresh copy of windows 7, the setup process even took me far enough to create the account, time, homegroup settings ect. It seemed successful. Then it restarts one final time and results in a blank screen after the bios screen flashes. I've tried every setting in the BIOS with no...
Installation & Setup
When is the best time to do Windows Update in a fresh install?
Morning, I am rebuilding a workstation here and I am wonder "when" (In terms of order) do you guy run Windows Update during a bare metal reinstall of Windows 7? I currently do ALL my drivers first (and confirm all devices are working) and then move over to Windows Update. But I see some folks...
Installation & Setup
Blank Screen with cursor blinking after fresh install of Windows 7 no
Hey i just did a fresh install of windows 7 , everything works perfect till the end. But when my computer restarts nothing shows up just a blank screen with cursor blinking on it :s. .. I reinstalled Windows 7 couple of times but its still the same. When i connect this hard drive to my other...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:07.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App