Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help installing Win7 on Dell T5400 server with Vista drivers

27 Dec 2016   #31
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Wasn't a good choice. AHCI is a much advanced controller than old ATA
Advanced Host Controller Interface - Wikipedia

And SIW build a Win.wim to you, to replace it on the installation disk so you could have the drivers for installation.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Dec 2016   #32
paulkruger

Wind7 64 x 3 | Win Vista 32 | Ubunto
 
 

Was the right choice because it worked and the other choice did not.

The post was about how to install the OS on a blank drive. My method worked.

Now it is in I may try the other option since I can always switch back to what I now know works.
My System SpecsSystem Spec
27 Dec 2016   #33
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

You bought a used Ferrari. It's old, but still a Ferrari.
And then you installed on it refurbished tires.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Dec 2016   #34
paulkruger

Wind7 64 x 3 | Win Vista 32 | Ubunto
 
 

That Ferrari still need a working engine before it could be tuned up. Stop bitching because I actually solved my original problem of how to get and OS onto that machine.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #35
paulkruger

Wind7 64 x 3 | Win Vista 32 | Ubunto
 
 
Enhancements

OK. I am past the original issue of getting an OS installed. A point was well made that the ATA is not the most advanced option but it was the option that got me past my origibnal hurdle since Windows did not seem to recognize that bios setting as being bootable. SOLVED.
Now the project at hand. and I am now more open minded about ideas since the OS is a reality.

I received a replacement drive for the original which was defective so will be cloning the drive I have OS on now to that drive first. (Will make system image first) Will proceed with suggestions on enhancing system. (today, backup and clone, then install drivers for the newer sata performance.)

New Drive: (well new, used drive) Hitachi UltaStar 780GB 7200 RPM SATA3,

As for suggestions this will NOT be a server in any traditonal sence though it may be considered a one station render farm. It will be used for graphics rendering. It has a Nvidia 730 card with 380 CUDA cores and 4GB Ram. The MOBO has 32 GB ram.

( I also have an i7 4 core 16GB with same Nvidia 730 GPU that is pretty good. If I get a decent server/client render engine I may run both machines for more speed. have been under-impressed with luxrender server but may try that again. )

I ran benchmark (novabench) on my primary desktop (AMD quad 16GB Nvidia Overall Score 907)
The new machine all defaults. 959 Nova score ) The AMD graphics outperformed the Xeon machine. 306 to 115 but that card also has DDR5 RAM and 8gb ram v 4gb on Xeon.
I may switch the cards at some point as the GPU performance will be more important on the Xeon render machine than on my desktop. Making that switch also means I can go back to my slim case and power supply to save space.
For the most part disc read write/should not be much concern since the work unit would reside in RAM while being processed (except those projects that exceed 4GB on GPU Ram.) This is one reason I was not all that concerned with a faster disc driver but will be happy to use what ever performance advantage I can have. I can buy Nvidia Tesla GPU cards on eBay for about $35 to add another 3GB ram and another couple hundred CUDA cores but I have some studying to do as I hear people have encountered issues with driver conflicts between a regular graphics cards and the Teslas which lack monitor output (kinda need that).

Suggest away !

Did I miss anything? DOH!
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #36
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Error: "Windows cannot install on Disk0 partition 1 (or 2) because hardware may not support booting from this drive".

This was something that you wrote in reply #15, did you indeed get this message ?

Did you delete all the partitions on the drive before you tried to install windows ?

Could you post a current shot of disk management please ?
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #37
paulkruger

Wind7 64 x 3 | Win Vista 32 | Ubunto
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
Error: "Windows cannot install on Disk0 partition 1 (or 2) because hardware may not support booting from this drive".

This was something that you wrote in reply #15, did you indeed get this message ?

Did you delete all the partitions on the drive before you tried to install windows ?

Could you post a current shot of disk management please ?
This issue was SOLVED. Moving on to improving performance. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #38
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Darn you`re rude

Good luck with your PC.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #39
paulkruger

Wind7 64 x 3 | Win Vista 32 | Ubunto
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
Darn you`re rude

Good luck with your PC.
Who was I rude too Pray Tell?
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2016   #40
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Try to remember Paul that members here are trying to help you.
We try to help everybody that needs help on this forum.

Being polite will bring better results.

Jack
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help installing Win7 on Dell T5400 server with Vista drivers




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Installing Win7 printer drivers on W2k3 Server
This may well be a server issue. I just don't where to begin. I have a Windows Server 2003 file and print server on my home network. And I have an HP 4050 laser printer on the network that is shared through the W2k3 server. Previously, all PCs and laptops on my network had been running Windows...
Network & Sharing
Advice re Win7 x64 installation problem on Dell T5400
Hi there, I've got a problem and was hoping to find some advice here. I have a Dell T5400 that has Vista x32 running and I wanted to upgrade to Win7 x64 to make use of increased RAM. First I tried to do a clean install of Win7 from DVD. This did not work as I got the missing cd/dvd driver...
Installation & Setup
Dell T5400, Clean Install Win7 Pro x64, SSD, V4900 - Settings?
Hey everyone, I am new to the forums and generally new to Windows too (always have had Apple products - don't shoot). I am a Design Engineer, and the past few years I have been running Windows XP, then to Windows 7 via Boot Camp on my iMac with Pro/E WF4 (now Creo Elements..). Anyway, I decided...
Installation & Setup
SB0460 Not Working on Dell T5400 With Windows 7 64
I have a Dell Precision T5400 workstation that was recently upgraded to Windows 7 64. Since the upgrade, I'm unable to use my audio card. I've downloaded and installed the latest drivers from Creative several times. No matter what I do, the device won't become available and I get a "Code 39"...
Sound & Audio
Installing Windows7 without removing Vista recovering partition (DELL)
My Dell Laptop came with Windows Vista Home Premium. I didn't get any Windows Disk but there is a Windows Vista Recovery partition from which I can restore laptop to the condition it was when I first got it. It has only 2 partitions; the system partition and recovery partition. Now I want to...
Installation & Setup
Installing vista 64 bit motherboard drivers in windows seven?
Hi all, Is it a good idea to Install vista 64 bit motherboard drivers in windows seven? I have asus p5w dh deluxe motherboard. Windows Seven is running ok, but the harddisk score is a good deal less when compared to vista. So, is this a good idea or better leave it alone at the moment?
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:59.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App