Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Clean install partition not found

24 Apr 2017   #21
chillyantelope

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I'm still at square one so to say, advanced token manager didn't work so I have a clean install but can't activate it. I have two back ups but they aren't working, but I'll make a new thread for that.


Anyway I went into bios an changed ahci to ide mode

Then restarted and went to recovery tools and diskpart

DISKPART> clean

DISKPART> create partition primary size=153600

DISKPART> list partition

DISKPART> active

Backed out and was able to see the C drive and run install.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Apr 2017   #22
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I see.
Well how did things get changed?
Why is IDE mode needed?

Just some thoughts.

Please fill in your (My System Specs) completely. That might give some needed information.

This tutorial by Brink should help.

System Info - See Your System Specs - Windows 7 Help Forums


Jack
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2017   #23
chillyantelope

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Honestly I'm not sure why ide mode was needed or even if it was needed, but when I had no drives showing I got a message that said something about the controller in bios. I don't recall the exact wording, but that's what prompted me to change it. I changed it back to ahci since. In diskpart C drive had a asterisk in front of it, you can see in my previous screenshot. So that's why I used clean & active command. One or both of those steps worked form me. Hopefully it will help someone else reading this.

Good news, I got my activation to work so it was a successful install. Thanks everyone for responding.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2017   #24
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

While you are up and running, filling in your (My System Specs) completely will be helpful in the future.

Jack
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Clean install partition not found




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No Network Controller Found on clean install of Win 7
So my HP Pavilion dv6t-6c00 crapped out and the hard drive failed. I got a new hard drive and installed, only to discover my backup of my OS was flawed and couldn't be installed. I got a cheap copy online of a basic Windows 7 and used my own software key to activate, bur upon installing found...
Drivers
Clean install wont partition Disk 0 with system reserved partition
Trying to do a clean install and my Windows 7 Home Premium x64 seems to have an aversion to putting the system reserved partion on disk 0. My HP notebook has two identical disk drives. If I boot up the windows install with both drives unallocated and do a custom install, the window where i select...
Installation & Setup
Clean install of Win 7, drive not found
So I guess I should start off by saying I am new to this forum and definitely not as knowledgeable on computers as everyone else here. With that being said, I hope that you guys would be kind enough to assist me with my issue. I have a pretty basic desktop computer (CQ5600Y) that broke down on...
Drivers
No Drives Found in W7 install, trying clean install on HP DV4 1228CA
Hi all, I'd appreciate any help I can get on this, my laptop hdd died a few days ago and I've been pulling my hair out trying to install w7 on a brand new HDD i bought. Specs: HP Pavilion DV4 1228CA Systemboard ID 30FB AMD Turion X2 Dual Core Mobile RM 72 4Gigs of RAM DDR2 BIos F55...
Installation & Setup
After clean install and malware scan i found this .. !!
Hey guys .. I have install windows 7 Build 7264 X64 on my desktop ..it was a clean install.. I did a malware quick scan using Malwarebytes' Anti-Malware and here is the report: Malwarebytes' Anti-Malware 1.38 Database version: 2367 Windows 6.1.7264
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:52.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App