Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: boot device missing after new HD

04 Apr 2019   #21
sverne

win7 64bit
 
 
HDD format problem

Update: All good, installation done!
Thanks Mega and JJ.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Apr 2019   #22
Megahertz07

Windows 7 HP 64
 
 

Why did you buy a Win 8 key? I don't have a Win 8.x and never installed one but from what I heard it works like Win 10, that is, if you have it once activated on a computer it will auto recognize the computer and reactivate.
You install and skip the step where you insert the key. It will activate by itself.

Some questions:
- Did you install win 8.0 or Win 8.1?
- When you were asked to where to install, did you go to advanced- delete ALL partitions and choose the RAW partition to install on?
- Did you install as UEFI-GPT or Legacy-MBR?
My System SpecsSystem Spec
04 Apr 2019   #23
sverne

win7 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Megahertz07 View Post
Why did you buy a Win 8 key? I don't have a Win 8.x and never installed one but from what I heard it works like Win 10, that is, if you have it once activated on a computer it will auto recognize the computer and reactivate.
You install and skip the step where you insert the key. It will activate by itself.


Don't know why msft did not recognize the mobo as it was an 8.1. I also was able to find my product key with an easy app reccommended by Lenovo (which I will post on in this forum), but the ISO did not recognize it. Seems like there is a mobo id malfunction somewhere.
The key was a few dollars on ebay so it was cool, I already downloaded the ISO and set up the boot tool.



Some questions:
- Did you install win 8.0 or Win 8.1?
8.1

- When you were asked to where to install, did you go to advanced- delete ALL partitions and choose the RAW partition to install on?


No, did not get there as at first had trouble with the partition not recognized, but 2nd time it went through. I will later ask for help for my new HDD, since the disk configuration only has one drive with a primary partition, and I'm wondering if that is a problem in case of a bad sector, etc.

- Did you install as UEFI-GPT or Legacy-MBR?
Believe it or not, but it had to be Legacy otherwise only HDD showed up...so you can install 8.


Thanks for the great support
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 boot device missing after new HD




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No bootable device found-please enter a new boot device
Hi guys, im new here and i wish you can help me cuz im really stucked. I have a toshiba satellite L350, and it cant boot. Firstly there was just a blue screen and then it switched to a blaack screen and says no bootable device, please enter e now boot device. I knew my HDD was gone beause he...
Hardware & Devices
How to idendify "missing" device at boot
Having trouble booting from Win 7 Pro 64bit install disk (copy of). Keep getting error 0xc000000a ( not sure of all digits) Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible message when attempting boot from recovery cd Have Acronis 2013 recovery cd, Partition Magic...
Hardware & Devices
"Select Proper Boot Device" now "NTLDR is missing"
Computer Specs: CPU: I5-2400 MB: Asus Pz868 Ram: Corsair 8GB Vengeance LP Using on board VIdeo For now Maxtor HD Sata WD Raptor Sata HP Lightscribe DVD-r Drive Sata Problem I was having once I completed my new build with old system parts was as listed in title. It started out as select...
BSOD Help and Support
base system device, video controller and unknown device missing
hie i have just installed window 7 and this devices are missing, any help will be very much appreciated. base system device device id PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10&PEV_00 PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10CF PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_088000 PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_0880 UNKNOWN...
Drivers
HP Pavilion dv3 - LAN device missing from device manager
This problem started between noon and 3:00 PM on Friday 2/18. My Realtek PCIe GBE Family Controller device, which allows me to connect to the Internet via Ethernet cable, stopped appearing in the Device Manager window. Furthermore, the only place where my computer can find the device is in...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:11.
Twitter Facebook