Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PLEASE HELP!!! I have spent over 10 hours trying

06 Dec 2009   #11
skylinepigeon

Windows 7
 
 

Well, I just tried another clean install, this time deleting the windows xp partition, and it failed once again. this time resulting in another error message followed by a BSOD. Now my XP is gone too.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Dec 2009   #12
skylinepigeon

Windows 7
 
 

Can I burn GParted onto a disc and boot from it? seeings as I have no OS now...
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #13
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Yes you can..
My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2009   #14
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Play Nice Boys

Ken J+
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #15
skylinepigeon

Windows 7
 
 

well i have just finished burning Gparted to a dvd. I'll keep you posted.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #16
gregrocker

 

Your University provided the DVD being used here? That eliminates ISO and burn. Check its condition anyway.

This is a disk read error. I think you should extract the files to Vista desktop and try to run Setup to test if it might be OD or laser. You say Vista installer does the same. Can you try another OD?

Check your BIOS settings. Have you set SATA controller to AHCI?

Plug in your ethernet and select "Keep me connected to the internet during installation"

The installer is driver-complete, but to be absolutely sure you should probably insert drivers into the installer on the Custom drive-map screen.

XP formatting could conflict (different partition table). Use DBAN to zero out the HD and try again booting from installer, Custom>Advanced tools>Format drive.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #17
skylinepigeon

Windows 7
 
 

My sata is set on IDE, should it be ICHI?

I will try plugging in the internet.

I haven't installed any drivers at all on my computer because it is a new build. Could that be the problem.

I am using GPart right as I type.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #18
gregrocker

 

Set to AHCI.

You can try putting SATA controller drivers into installer, just to be sure.

Again this is a file read error, although it could be rejecting XP formatting up front.

We need to focus on the Optical Drive first. Can you switch it out and try another? And/or extract files to Vista/XP desktop and try to run to see if that works? If from XP, test install to second Win7-formatted partition.

Wish you had made an image of your old Win7 as that could be reimaged on HD now.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #19
skylinepigeon

Windows 7
 
 

Greg, I am getting into the installer perfectly fine. the error occurs after the Copying files step, at the "expanding files". This is all after selecting language, partition, etc. etc. etc.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #20
skylinepigeon

Windows 7
 
 

and the menu is

Sata operation mode:

IDE
Raid
AHCI
disabled
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PLEASE HELP!!! I have spent over 10 hours trying




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
What is the best money spent? More Ram or Hybrid HD??
Saying you had the choice of one or the other what would you feel is money better spent? I have a Alienware Aurora w/ 6gb ram, Core i7 cpu 980 @ 3.33gz running win7 64 bit home premium. I plan to update my slave drives to Green 2tb. I was reading on the new Hybrid drive by Seagate and I just...
General Discussion
Money spent, drivers not updating. :(
Guys, I am having a problem getting my USB 3.0 drivers updated so I can use displaylink software. Here is the problem as discussed on the Displaylink forum.. Renesas Update - DisplayLink Forum Any help would be greatly appreciated as after spending close to 90 on the WPCTVPRO I would...
Drivers
I've spent 4 days troubleshooting, i'm at a complete loss. please help
EDIT, PROBLEM SOLVED: I was finally able to re-install windows using a usb drive. Everything is good now. No idea what the hell happened though, i'm lost. I'm having all sorts of errors. I believe it started happening yesterday when I used Revo Uninstaller to uninstall a bunch of BS programs...
BSOD Help and Support
How much have you spent on building your whole computer
Hi just wondering how much have you spent on building your computer setup... here is mine my case was 5 from the recycling centre motherboard was free with processer and psu and ram g force 7600 gs 256 mb ram free from the man over the road seagate 160 gb sata hdd free from my father ...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:28.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App