Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PLEASE HELP!!! I have spent over 10 hours trying

06 Dec 2009   #41
skylinepigeon

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Here are your board drivers: ASRock > Products > Motherboard > P55M Pro > Download

I wonder why it only lists SATA RAID drivers. ANYONE HAVE SATA DRIVERS FOR THIS BOARD?

The AHCI driver on the disk might suffice for now.

Confirm on first BIOS page you have latest BIOS update.
I have the first release of the BIOS driver 1.00. I am a little afraid of updating my bios... could you guide me through it??

Could this be the cause??


My System SpecsSystem Spec
.
06 Dec 2009   #42
skylinepigeon

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by reghakr View Post
Quote:
Yeah, I deleted everything XP formatted using Gparted, and created a 60gig partition like a previous user directed me to
I have used this countless rimes with no error, yet when I tell someone else to use it, they have problems.
LOL, and I bet millions of users around the country have upgraded to windows 7 without problems...

sigh. this really sucks.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #43
gregrocker

 

Quote   Quote: Originally Posted by kalas72 View Post
Sorry to bust in here but, can you take your HDD to another computer and check it for errors? Those errors sound like maybe a bad sector on HDD.

Very good idea. Read failures are normally: 1)ISO,Burn, 2)OS, 3)HD errors files/surface

Stand by will download WD Lifeguard diagnostics into this post to burn to CD - Won't let me download GWScan (WD Lifeguard bootable) ISO, so here is app to extract, find ISO in C:Cabs file, burn to CD using ImgBurn at 4x with verify.

Just boot the CD from where HD is and run full diagnostics.

You can also zero HD after doing full diagnostics/repair. Also run chkdsk [drive:] /f from DVD command line to completely clear HD.

Attachment 40776
Attachment 40775
My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2009   #44
skylinepigeon

Windows 7
 
 

i am writing it right now.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #45
skylinepigeon

Windows 7
 
 

well, when i boot from the wd disc, it "starting caldera dos" shows up, and then the screen goes black and nothing else happens....
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #46
gregrocker

 

Quote   Quote: Originally Posted by skylinepigeon View Post
Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Here are your board drivers: ASRock > Products > Motherboard > P55M Pro > Download

I wonder why it only lists SATA RAID drivers. ANYONE HAVE SATA DRIVERS FOR THIS BOARD?

The AHCI driver on the disk might suffice for now.

Confirm on first BIOS page you have latest BIOS update.
I have the first release of the BIOS driver 1.00. I am a little afraid of updating my bios... could you guide me through it??

Could this be the cause??
After checking HD and getting AHCI driver into installer, need to resolve SATA drivers (replaced by AHCI?) then consider BIOS upgrade. Others ideas?
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #47
skylinepigeon

Windows 7
 
 

well, seeings that the wd checker didn't work, i have downloaded the gwscan and am now in the process of scanning the hard disk.

Progress report: QUICK TEST COMPLETED WITHOUT ERRORS. now on to full media scan

Estimated time remaining an hour and a half.

Thank you Greg for sticking with me this entire time. Your support is truly appreciated
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #49
skylinepigeon

Windows 7
 
 

well i just finished the complete scan and it found no errors. :/
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #50
gregrocker

 

Now boot into WIn7 DVD Repair Command Line and run chkdsk /f
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PLEASE HELP!!! I have spent over 10 hours trying




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
What is the best money spent? More Ram or Hybrid HD??
Saying you had the choice of one or the other what would you feel is money better spent? I have a Alienware Aurora w/ 6gb ram, Core i7 cpu 980 @ 3.33gz running win7 64 bit home premium. I plan to update my slave drives to Green 2tb. I was reading on the new Hybrid drive by Seagate and I just...
General Discussion
Money spent, drivers not updating. :(
Guys, I am having a problem getting my USB 3.0 drivers updated so I can use displaylink software. Here is the problem as discussed on the Displaylink forum.. Renesas Update - DisplayLink Forum Any help would be greatly appreciated as after spending close to 90 on the WPCTVPRO I would...
Drivers
I've spent 4 days troubleshooting, i'm at a complete loss. please help
EDIT, PROBLEM SOLVED: I was finally able to re-install windows using a usb drive. Everything is good now. No idea what the hell happened though, i'm lost. I'm having all sorts of errors. I believe it started happening yesterday when I used Revo Uninstaller to uninstall a bunch of BS programs...
BSOD Help and Support
How much have you spent on building your whole computer
Hi just wondering how much have you spent on building your computer setup... here is mine my case was 5 from the recycling centre motherboard was free with processer and psu and ram g force 7600 gs 256 mb ram free from the man over the road seagate 160 gb sata hdd free from my father ...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App