Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Ok, I thought I was pretty good but...HELP!!!

08 Jan 2010   #71
JMack89427

Windows 7
 
 

Well...the verdict is in and conclusive. Apparently my Hauppage HVR-1600 doesn't not play well with with either Windows 7 Home Premium Retail or just not well with my new video card. Either way, it's getting uninstalled...


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jan 2010   #72
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by IggyAZ View Post
Two thinks I want to say...
1. Jmack great job in giving the details up front in your first message. Especially answering many questions up front.

2. Adrian, GREAT JOB in your systematic approach in resolving the issues at hand.



My 2 cents.
Many thanks, Iggy
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2010   #73
Adrian

 
Review

Good morning Jmack, I can deduce that you are now running Windows 7 in a stable environment!(yes,this is what I really look like LOL)
However I see that issues persist with your tuner card. Attached is a link from Windows 7 Support forums from a year ago when the OS was beta released for testing and I want to draw your attention to issues experienced with your tuner card. Here is the link: wintv hvr 1600 no qam signal?

Regards,
Adrian
My System SpecsSystem Spec
.

09 Jan 2010   #74
JMack89427

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Adrian View Post
Good morning Jmack, I can deduce that you are now running Windows 7 in a stable environment!(yes,this is what I really look like LOL)
However I see that issues persist with your tuner card. Attached is a link from Windows 7 Support forums from a year ago when the OS was beta released for testing and I want to draw your attention to issues experienced with your tuner card. Here is the link: wintv hvr 1600 no qam signal?

Regards,
Adrian
I looked over that thread last night after getting everything but the tuner working but unfortunately, it's not exactly my problem. As soon as I install the drivers via Windows Update, my whole system starts to slow down, to the point where it took almost 10 minutes to boot yesterday and another 10 to get the drivers uninstalled.

Thanks for all of your help yesterday in troubleshooting my problem. It's just so odd that the tuner worked in RC, but not retail. My only other thought is to remove the video card, which was added in the transition, and see if the tuner starts work or exhibits the same issues.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2010   #75
Adrian

 

For some reason I had a hunch that somthing was not sitting right with video card.
In my work experience the first question we always ask is: "Whats changed?"
Since you tested Release Candidate with no issues you changed out hardware and then installed the commercial release of Windows 7, its been my experience thru out the build that issues with graphics, usb , hard drives, redundancy and bios have posed challenges. I suggest you remove/ tuner and grafix card completely remove the external cards and reinstall windows 7 again and then do the updates again. I suspect that you have no issues with the hard drive and motherboard.
Once you have the system updated then add the graphics card and test it and then the tuner card so you can isolate the piece of hardware thats causing the issue and then return it for a replacement or credit.

Adrian
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2010   #76
JMack89427

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Adrian View Post
For some reason I had a hunch that somthing was not sitting right with video card.
In my work experience the first question we always ask is: "Whats changed?"
Since you tested Release Candidate with no issues you changed out hardware and then installed the commercial release of Windows 7, its been my experience thru out the build that issues with graphics, usb , hard drives, redundancy and bios have posed challenges. I suggest you remove/ tuner and grafix card completely remove the external cards and reinstall windows 7 again and then do the updates again. I suspect that you have no issues with the hard drive and motherboard.
Once you have the system updated then add the graphics card and test it and then the tuner card so you can isolate the piece of hardware thats causing the issue and then return it for a replacement or credit.

Adrian
Well, agreeing with your hunch, I decided to do a clean install today as I ran into my original issue once again over the weekend while gaming. I pulled the video card and the tuner card out and put the system essentially back to stock, minus the PSU. I reloaded windows and did all the updates with no issues. I then installed the tuner card and drivers and was able to configure it within Media Center with no issues as well. I put the GTS 250 in and installed the drivers and upon reboot, I couldn't get to the login screen. This card is going back and I think I'm going to get a 9800 GTX+. I'll update more when I get the new card...
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2010   #77
JMack89427

Windows 7
 
 

PNY Geforce 9800 GTX+ purchased and installed. Everything is running flawlessly at this point. I even got to play WoW for more than 5 minutes straight Thanks to everyone that helped with this issue!!!

Oh yeah, and the tuner card is installed and working at the same time as well
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Ok, I thought I was pretty good but...HELP!!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Pretty good looking bogus email from itunes store recieved
Looks pretty good to me :confused: Made me contact iTunes support/ not via the email link ;) It didn't arrive via spam folder either I moved it there,
Chillout Room
Windows is pretty slow
I know that my computer is quite SLOW from the beginning but it has become a bit too slow in the past few days. Could someone inspect my laptop so that I can find out how it is so slow? Also, if someone could guide me through which apps to keep or not and what remove etc. Anyways, I want to...
Performance & Maintenance
Need a Good Quiet and pretty cheap cooler for amd FX 8350
Hi! So apperently my grandma sent me a ton of money o.O So i will buy everything for my computer upgrading I will get a Upgrade pack from a swedish store i really like, Amd FX 8350 16Gb RAM 1600MHZ Gigabyte motherboard I Would really like a good watercooler becouse i whant the case to...
Hardware & Devices
This was a pretty cool car
I want this, The Water Car 51u4M0rERLI
Chillout Room
Is it too late to save my PC? Sfc looks pretty bad..
I am a 30 year old male in school just starting to learn all the hardware and software about pc's and after my media wouldn't stream to my TV today, I messed with it for hours before I tried the SFC and I am attaching it as I don't know if I should make a back up and re install. I don't really want...
Performance & Maintenance
My Temp folder is pretty big
http://img526.imageshack.us/img526/5869/hugetemp.jpg My windows partition is 100 GB and I always was curios how did it get full, I wonder if it's normal to have a 40GB temp folder, and what would happen if I delete it? All the files that I need are saved, so I guess nothing will be loss.
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:02.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App