Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help with install & build

28 Mar 2010   #121
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

The HD's are probably too BIG to be formattted by DOS. Would have to use FDISK possibly to create a small DOS partion, then see if it will format ? I don't think you have 2 BAD HD's.

I think gregrocker's idea of installing your HD on another computer first, then trying to install win7. If it installs, move back to your custom Biostar MB & see if it will boot.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Mar 2010   #122
TJ1376

Win 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Those setup files need to be extracted and then copied over to stick/CD to be detected and picked up by Installer. Note location they are extracted to.
The setup files do not allow me to extract the drivers... The only option I have is to install. I do not want to accidentally hose the laptop!
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2010   #123
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TJ1376 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Those setup files need to be extracted and then copied over to stick/CD to be detected and picked up by Installer. Note location they are extracted to.
The setup files do not allow me to extract the drivers... The only option I have is to install. I do not want to accidentally hose the laptop!

True, we don't want the laptop messed up
My System SpecsSystem Spec
.

28 Mar 2010   #124
TJ1376

Win 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
The HD's are probably too BIG to be formattted by DOS. Would have to use FDISK possibly to create a small DOS partion, then see if it will format ? I don't think you have 2 BAD HD's.

I think gregrocker's idea of installing your HD on another computer first, then trying to install win7. If it installs, move back to your custom Biostar MB & see if it will boot.
Thats exactly what I had to do (took forever..)

I will see if I can install 7 on a work machine with my HDD and then swap it into my machine tomorrow.

Again, I appreciate all the help/advice.
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2010   #125
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

@TJ1376 is your drive a 2TB drive? Try partitioning the drive into 2 1TB partitions and then doing the Windows 7 install.

I had a weird issue with a 2TB drive a while back. I broke it up into 3 partitions. 100meg (Windows 7), 250GB and 1.3TB for Data. C: Is 250GB and 1.3TB is D: all worked fine after that.

Let us know.
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2010   #126
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

WindowsStar, I believe in the earlier posts he had the 500gb HD divided up into 5 partitions for the win7 install.

I just got a Hitachi 2tb SATA HD for a new install, I guess I need to test it shortly to look for this type of problem with it
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2010   #127
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

Doc please let us know how it goes, very interested in this. I want to put 5 2TB SATA drives in my Windows 2008 R2 server but while I was pre-trying that Windows 2008 R2 refused to see the full space correctly. I am worried there is an issue with the Windows 7/2008 R2 code in relation to 2TB SATA drives. Seems to work great on SAS or SCSI.

We probably should start a new Thread on this. Sorry for posting here.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2010   #128
TJ1376

Win 7 x64
 
 

Issue appears to be resolved.

Dont laugh at me...

It would appear that a bad SATA cable caused the issue with the HD. I will post more and clean this up a bit and make the first post reflect the root cause, but I thought I would let you all know.

I took the HD to our resident Win 7 guru at work and he said installing Win 7 on our machine and then taking it to my machine would not work.

So, since I already had the HD out, I figured I would rule out the SATA cable. Swapped a new SATA cable in and poof, the machine boots right into Win 7.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2010   #129
myzr7

Windows 7 Ulti. x64
 
 

Anyone who has had a bad cable before is not laughing. I am nodding my head up and down" yep been there done that", Thanks for sharing your fix with us. Enjoy the install of 7..
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2010   #130
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Wow, that's incredible. 128 posts later, we all have something to remember for future cases.

I'm glad you have it sorted out now.

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help with install & build




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New build install help.
Hi all, I am building a new pc from scratch. I was just wondering when its all put together do i simply put te Windows 7 disk in the drive & instll or is there more to it? Many thanks in advance.
Installation & Setup
Install on new build
Building a new computer the disk I ordered doesn’t not have sp1 . I have a disk of sp1 that I got from Microsoft when Sp1 came out .Should I install sp1 after install of windows 7 before running windows update?
Installation & Setup
Can I install Icon Packs designed for Build 7600 on to Build 7601?
Can I install Icon Packs designed for Build 7600 to Build 7601? An Icon Pack was saying install on to 7600 only and after I checked my regedit, I learned that I have 7601 (Probably SP1, I don't know). Would I have any problems if I install the icon pack? Thanks.
Customization
Re-build PC then re-install. Lic Key ?
Hi I am about to rebuild my pc. I will use the same drives, case and ram but the psu, cpu and motherboard will be new. Can I re-install my win 7 using my Lic Key or will I need to buy a new one? Any suggestions welcome. :confused:
Windows Updates & Activation
When i install 7 oem on a new build no hdd is seen
I am attempting my first build and have assembled the system. It post fine and i can access bios . When i attempt to load win 7 OEM it does not see hard drives and i can not load from supplied disc from gigabyte. I have only one sata hard drive and 2 sata dvd burners. I have disconnected every...
Installation & Setup
Build 7068 won't Install
Well bugger me, first I downloaded ver x86 then based on discussions here x64 of build 7068. Well NEITHER of them will install. :mad: Not from a clean install or from an upgrade from a prior version. So I'm back to installing 7000 followed by system upgrade to 7057 which is at least working...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:53.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App