Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 RC1 - How long should an upgrade take?

04 May 2009   #11
cyclism6486

Vista 32 bit
 
 

I get an error that I have a program called "Disk Expert v2" installed that needs to be uninstalled before the upgrade can continue (32 bit - trying to upgrade from build 7057 which installed fine).

I don't have anything in add/remove programs that looks like "Disk Expert", so I have no clue what the compatibility checker is finding. Any ideas out there?


My System SpecsSystem Spec
.
04 May 2009   #12
tamalero

Windows 7 build 7264 x64
 
 

having the same problems as the OP.

My Hardware:


GA-X48-DS4 (gigabyte X48 mobo)
Q6600 @ 3 Ghz
4 x 2GB Ram DDR2 800Mhz (8Gb Total)
Sapphire HD3870 stock - Using Dual Monitors
2x WD Caviar ( 500 + 160Gb ) SATA
1X Seagate ( 250 Gb ) SATA
Sound Blaster Audigy 2 ZS Gamer

Windows Vista SP1 Ultimate
Interestingly, the first time I tried to install, it "hanged" in the data collection part, after leaving all night the computer, it went correctly until the same part of the OP, the data transfering ( Stuck at 62% )

Seems the things we have in comon is:

1.- 8GB Ram
2.- ATI's 3870

note that no bsdos, no errors apart from hanging (note, not freezing, it just gets like its processing but does nothing.. )

Im gonna try the last time but with every USB device removed, and my secondary monitor disconnected.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #13
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

From what I have heard....the first (easy) thing I would try is to shut down, Take the RAM down to 2GB and try installing. I've heard some weird stuff happening with 4GB let alone 8GB. Good luck.
My System SpecsSystem Spec
.

04 May 2009   #14
andys2

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by tamalero View Post
having the same problems as the OP.

My Hardware:


GA-X48-DS4 (gigabyte X48 mobo)
Q6600 @ 3 Ghz
4 x 2GB Ram DDR2 800Mhz (8Gb Total)
Sapphire HD3870 stock - Using Dual Monitors
2x WD Caviar ( 500 + 160Gb ) SATA
1X Seagate ( 250 Gb ) SATA
Sound Blaster Audigy 2 ZS Gamer

Windows Vista SP1 Ultimate
Interestingly, the first time I tried to install, it "hanged" in the data collection part, after leaving all night the computer, it went correctly until the same part of the OP, the data transfering ( Stuck at 62% )

Seems the things we have in comon is:

1.- 8GB Ram
2.- ATI's 3870

note that no bsdos, no errors apart from hanging (note, not freezing, it just gets like its processing but does nothing.. )

Im gonna try the last time but with every USB device removed, and my secondary monitor disconnected.
Really? mine stuck at 62% too, it must be doing something there that our systems don't like.

It'll be interesting to see what it is doing at that point.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #15
tamalero

Windows 7 build 7264 x64
 
 

did the vista installation advisor told you about removing Catalyst as well?
Im seriously temped to try with only 2 GB of ram or something... (also all disconnected)
by any chance, you got some hardware that vista doesnt recognize or is driverless? ( in my case a CANON scan3200F scanner, I use VmWare workstation to be hable to use it. )
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #16
andys2

Windows 7
 
 

Nope, Vista seems to run fine on it, although, it does report a device on IDE port 2 (an old IDE DVD-RW) is producing a lot of errors about some weird malfunction although device manager reports the device is working fine so i saw no reason to remove it.

Yeah, it asked me to remove Diskeeper, ATI (driver wise, Install Manager and Catalyst) and VMWare.

I don't get how 8 GBs of RAM would matter when it's moving files around though, seems a bit bizzare, infact, more RAM should help?
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #17
tamalero

Windows 7 build 7264 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by andys2 View Post
Nope, Vista seems to run fine on it, although, it does report a device on IDE port 2 (an old IDE DVD-RW) is producing a lot of errors about some weird malfunction although device manager reports the device is working fine so i saw no reason to remove it.

Yeah, it asked me to remove Diskeeper, ATI (driver wise, Install Manager and Catalyst) and VMWare.

I don't get how 8 GBs of RAM would matter when it's moving files around though, seems a bit bizzare, infact, more RAM should help?
Ok andy, we now have even more in common.
I AS WELL had to remove DISKEEPER (red error in installation) and also suggested me to remove ATI driver, control manager,install manager, also VMWARE!.

more like it seems software specified bug.

ok another questions to narrow the problems.

1.- Have you had problems installing certain windows update patches? ( I have problem with 6 different ones, including IE8, wich doesnt let me install it, always rollsback on a ieunit.inf file or something similar )
2.- Have you had network card errors in Vista ?


(my case in #2 is nasty, because I just cant fix it, windows Vista will always refuse to acknowledge when any of my 2 network cards have the cable connected, it will always report a "X". I have to always change (add or remove) any non-critical protocols , after doing the change, vista will miracleously detect the cable on any of both network cards. so far I had no luck fixing this. <-- to clarify this bug, I only have to do it once every restart.
still annoying.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #18
andys2

Windows 7
 
 

Can't say I have, there's only one 1 update I can't install and that's this one:

Realtek - Network - Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E GBE NIC
Installation date: ‎25/‎04/‎2009 13:54
Installation status: Failed
Error details: Code 80070103
Update type: Optional
DriverUpdate: Realtek Network software update released in February, 2009
More information:
http://winqual.microsoft.com/support/?driverid=20252951
Help and Support:
Select a Product Solution Center

Other than that, I haven't had the problems you've stated, so, it must be the things we've mentioned which still is quite vague, the only thing i thought it might be is either my Tuner card or my LG BluRay drive, but, don't suppose you have either of those do you?

Thanks.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #19
tamalero

Windows 7 build 7264 x64
 
 

hmm, the error I get on all my patches are "unknow errors"
Bits related it seems, but only fails on very few patches, anyway the error is 80071aa7 in my case.

and no idea, I had removed my TvTuner (AverTV Stereo )since it doesnt have 64 bit drivers.

and I dont own a BluRayDrive, Im afraid.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2009   #20
andys2

Windows 7
 
 

Did you say you had a RAID? If not, it's gotta be either the 8GBs of RAM or the graphics card perhaps? I can't see anything else that it could be
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 RC1 - How long should an upgrade take?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Re-Imaging Taking Too Long, Computer Upgrade
Hi, I'm new to these forums. :) There is a long story before I get to how the re-imaging part takes too long, so please bare with me. I recently upgraded my computer with a new motherboard, processor, RAM, and video card. Before I did this, I installed a second fully functional 1 TB...
Backup and Restore
ATi Radeon HD 4890 - How long until an upgrade is needed?
Since this is my first gaming PC, I know basically nothing about how long a graphics card will last before needing an upgrade to keep playing newer games. I'm getting a bit worried with the 6000 series already out, and I'm still using a 4000 series. I have the money, I just do not want to buy a new...
Graphic Cards
Upgrade Win7 starter using win7 upgrade software for Vista?
I have 2 netbooks with windows7 starter edition on them, I reently purchased an upgrade family pack from Ebay and mistakenly didn't releaze it was software to upgrade from Windows Vista to Windows7 Home Premium edition. Before I break the seal, I was wondering if this would work, can I use this...
Installation & Setup
Ultimate Vista to 7 Upgrade - how long ?
Before I throw up my hands in horror and kiss the MacBook Pro can anyone shed any light on my upgrade from Vista to 7 ( Ultimate ) ? Ignoring all the sane advice to do a clean install.....50 apps to reinstall....couldnt face it I opted for an upgrade. 1. Ran CHKDSK on all OS & Applications...
Installation & Setup
Win7 Pro 64bit Upgrade Key w/ Prem 32bit Upgrade Disk
To avoid the Student Win 7 hassle (upgrading Vista 32 to Win 7 Pro 64 bit ISO burn, etc), can I simply use the Home Prem 32 Upgrade (for my other computer) arriving this afternoon with my 64bit Pro upgrade key & end up with the 64bit Pro installation? Thanks.
Installation & Setup
Windows 7 Upgrade Adviser taking too long?
I have a Lenovo 3000 N100 with windows Vista 32 bit. I know it's possible to upgrade these successfully to windows seven from what I've read on the Lenovo Forums. Just to be safe I decided to run the upgrade adviser tool. It says it should only take a few mins to scan, but I've ran the thing for...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App