Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Clean Install W7 Home Premium_Prep

01 Jul 2010   #111
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Driver Download

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Event ID 43029 And 52236

I tend to trust the Win7 installer drivers, and the newer ones which arrive quickly after install via optional Windows Updates, unless they prove otherwise in performance. So see if any are cued in Optional Updates and try that Display driver first.

Then you can move to the driver given on the Acer Support Downloads webpage for your computer model to try it. You do this in case they have modified the chip as some computer makers do.

Finally if still in error then use the ATI driver from their site.

Sometimes errors can be ignored if they don't manifest themselves in performance issues, but I agree that ATI error is too persistent and think you are on the right track, maybe just a step or two ahead.

Save the CCC download in your Downloads folder along with any other downloads. If you need to use it, I personally would try the ATI driver alone first, then the CCC package as a last resort. It runs services which need to be turned off in msconfig>Startup (the only thing I allow in there is AV and gadgets) unless you use special display controls.


I have the driver downloading from Acer Support.Thanks.

It might look something like this.........




Attached Images
Clean Install W7 Home Premium_Prep-captureb.png 
My System SpecsSystem Spec
.
01 Jul 2010   #112
gregrocker

 

What's wrong with your internet connection?

Do you have DSL? or Dial up?

Have you updated your ethernet or wireless driver?
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2010   #113
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Thought I was kidding about that internet speed.......

Man,Look at it go!
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jul 2010   #114
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Ethernet.I am at an extended stay hotel.They advertise high speed but I can only get Decent speed when everyone is asleep.I had a whole post about this entitled Lan-Jacked.

It's a 10M connection.I wish I could do something about it....I'm doing my research.I just haven't found anything valid yet.

Oh.all drivers are up to date in Updates.
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2010   #115
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bludgard69 View Post
Ethernet.I am at an extended stay hotel.They advertise high speed but I can only get Decent speed when everyone is asleep.I had a whole post about this entitled Lan-Jacked.

It's a 10M connection.I wish I could do something about it....I'm doing my research.I just haven't found anything valid yet.

Oh.all drivers are up to date in Updates.
Try this new tutorial from mate "Everlong"
MTU Limit - Test and change your connection's MTU limit

It might help you DL...
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #116
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Pinged Fine

Quote   Quote: Originally Posted by NoN View Post
Quote   Quote: Originally Posted by bludgard69 View Post
Ethernet.I am at an extended stay hotel.They advertise high speed but I can only get Decent speed when everyone is asleep.I had a whole post about this entitled Lan-Jacked.

It's a 10M connection.I wish I could do something about it....I'm doing my research.I just haven't found anything valid yet.

Oh.all drivers are up to date in Updates.
Try this new tutorial from mate "Everlong"
MTU Limit - Test and change your connection's MTU limit

It might help you DL...

I pinged about 20 times or so and got 3 lost packets.I got 5 successful pings in a row,so I should be about right?Seems evertythig is ok natively.

Good loking out,though.I'll try your other suggestion.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #117
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Clean

I have installed drivers from Acer Support-one at a time.I have updated all drivers to the best of my ability.I have read and re-read post all over the net about atikmdad and have seemed to be left a little confused.

I am trying the updated direct-x approach now that was posed here -https://www.sevenforums.com/669022-post2.html.It may be a little while to post resuls,as my connection speed is hating it right now.

I am very pleased with my newly installed OS.I haven't had the first issue.Everything seems to be smooth as silk.---Reliability Monitor stuck at 10.System Health Report shws only that MSE is unrecognized.(Nothing new).No more heat issues.

I only have these pesky entries in Event Viewer.I am not the only one though-It's all over the net.A lot of answers,but no real solution yet as to my soecific problem.

I must be missing something...

If updating Direct-X doesn't fix this,I will start a new thread on the subject.


Attached Images
Clean Install W7 Home Premium_Prep-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #118
gregrocker

 

May I ask why you changed drivers given by the Win7 installer? Were there performance reasons for this?

THis is not XP or VIsta. THe authority on drivers for Win7 is the installer and WIndows Updates unless performance dictates otherwise, or there are missing drivers.

Have you noted performance changes since you changed these drivers? How many did you change....and why?
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #119
bludgard69

MS Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Acer Arivers

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
May I ask why you changed drivers given by the Win7 installer? Were there performance reasons for this?

THis is not XP or VIsta. THe authority on drivers for Win7 is the installer and WIndows Updates unless performance dictates otherwise, or there are missing drivers.

Have you noted performance changes since you changed these drivers? How many did you change....and why?

I installed Acer drivers because I recall something mentioned about mobo chipsets.I created restore points before each install,so if there are issues,hopefully I can revert back.

The Acer card reader-Because there was no Safely Remove Hardware option available.

The ATI VGA driver only-no CCC.I thought that by doing this I could get rid of errors in event viewer.There are no definitive answers that I can find as to why these are even present-much less the cure for it.

That's it....Oh,and the touchpad driver for domestic purposes'

I haven't seen any performance issues at all yet.Keeping a close eye on System Configuration.Just MSE,Sidebar,and Touchpad allowed at start-up.

If I updated my BIOS before the clean-install,do I have to re-flash?

Thanks for being there,gregrocker.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #120
gregrocker

 

No, don't flash BIOS any more than necessary, and it's really only necessary if the update states it solves a problem you have.

So has the ATI error repeated since you changed out the driver?

Are there other good drivers given by installer, optional Windows Updates or the Acer website? Try each long enough to know if they improve things.

Are you happy with the way the laptop is running?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Clean Install W7 Home Premium_Prep




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Do a clean install of my windows home premium
Good evening.Been thinking of having a go myself regarding making a clean install of my desktop running windows 7 home premium. Just one or two questions if I may. I.I do have a W7 disc ''OEM Disc'' 2.I do have the licence key 30.What sort of time involved should I allow myself for the job...
Installation & Setup
Win 7 Home Premium 64 bit not genuine after clean install
Diagnostic Report (1.9.0027.0): ----------------------------------------- Windows Validation Data--> Validation Code: 50 Cached Online Validation Code: 0x0 Windows Product Key: *****-*****-JKHXW-D9W83-FJQKD Windows Product Key Hash: AYaBykmfTHUVW5whGaYMeVJn0/U= Windows Product ID:...
Windows Updates & Activation
Clean Install Win 7 home premium x64 SP1 question...
Hello everyone, I have to do a clean install and wondered if there is an efficient way to install all the updates that will be generated once I finish the clean install. Can I download these first some how? Is there a pseudo SP2 that contains most of these? Thanks -S
Installation & Setup
Need help for Clean Install of Windows 7 Home Premium
A few months back I had this problem about my restore point getting auto deleted after reboot (I still have this problem), now due to necessity I need to make a clean install of my OS but the thing is that there was no Windows installation disk given when I bought my laptop last year. Currently I...
Installation & Setup
BSOD Clean Install Home Premium
Hello! My specs are: Intel DP35DP Intel Quad Core 2.4 2g RAM 160 gig westell sata HDD @7200 rpm NVIDIA 8600GTX SAMSUNG write master dvd drive We are installing windows 7 home premium 64bit
BSOD Help and Support
Home Premium to Professional By Clean Install
I just purchased a new PC (two days ago) that came preloaded with Windows 7 Home Premium. I promptly purchased the "Home Premium to Professional" upgrade which is nothing more than a Key to be used with "Anytime Upgrade". The new PC is also preloaded with quite a bit of junk that I would like...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:46.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App