Unable to access simple shared folder on "media center"

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
       #1

    Unable to access simple shared folder on "media center"


    Hey guys

    I cant get my media center (LG BD390) to show my shared folders on my pc.
    It displays my pc, but doesn't attach those shared folders that are supposed to be shared.
    If i access my computer from another windows pc there is no problem at all.

    I have altered the share configurations every possible way imaginable but nothing will get it to work.

    As you can see on the pic ive attached my pc is "ANDREAS-PC" my gf's is "VIBEKE", her pc is displaying her shared with no problem.

    The wierd thing about this issue is its only the simple "share this folder" that does'nt work. Because on the pic attached you can see both the "ANDREAS-PC: Andreas" which is the windows media player (if im not mistaken) and the "Nero MediaHome 4".
    MediaHome can share whatever i like from my pc, but by doing so it takes endless amount of resources and cannot display subtitles for video files. Thats why i don't wanna use that instead of simple windows folder share.

    Things ive tried out:

    Altered every single option in the sharing center. like turn on network discovering and such (for public netowrk too)
    Reinstalled windows 7
    Factory defaults on my router and my LG bd390.

    Does anyone have an idea about what could be wrong?

    Thanks in advance ppl :)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Unable to access simple shared folder on "media center"-img_2302.jpg   Unable to access simple shared folder on "media center"-capture.png   Unable to access simple shared folder on "media center"-capture2.png   Unable to access simple shared folder on "media center"-capture3.png   Unable to access simple shared folder on "media center"-capture4.png  

      My Computer


  2. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #2

    One thing i should add.
    It has worked before, but suddenly without me changing anything ("yeah right" you probably say) it just started behaving like this.

    Does anyone have any idea what could be wrong?, its driving me mad
      My Computer


  3. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #3

    Shameless bump
      My Computer


  4. Posts : 744
    Windows 7 Ultimate 64bit
       #4

    Open - Network and Sharing Center
    Click - Homegroup and sharing options
    Click - Change advanced sharing options
    From this point, there are '2' separate settings, Home or Work | Public
    do the next instruction for both networks mentioned above

    Under the heading - Password protect sharing
    select - [x] Turn off password protect sharing
      My Computer


  5. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #5

    Shark007 said:
    Open - Network and Sharing Center
    Click - Homegroup and sharing options
    Click - Change advanced sharing options
    From this point, there are '2' separate settings, Home or Work | Public
    do the next instruction for both networks mentioned above

    Under the heading - Password protect sharing
    select - [x] Turn off password protect sharing
    Sadly that option is allready set to "off"
      My Computer


  6. Posts : 2
    Windows 7 Ultimate x64
       #6

    You are not alone.

    I have exactly the same problem and it is driving me nuts...
    Time to make a phonecall to LG-sweden.

    //Lorryquai
      My Computer


  7. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #7

    Lorryquai said:
    You are not alone.

    I have exactly the same problem and it is driving me nuts...
    Time to make a phonecall to LG-sweden.

    //Lorryquai
    It seems that this problem appeared when people updated the firmware to the XXXX42 version. But downgrading the firmware does'nt fix the problem.

    Im looking forward to hear what you can get LG to say about this problem.
    Last edited by Pollux; 12 Jan 2011 at 06:03.
      My Computer


  8. Posts : 2
    Windows 7 Ultimate x64
       #8

    Sadly LG, didnt have any recommendations for this.

    But the good thing is that shark007s guide worked for me. I have the latest firmware in my 390
      My Computer


  9. Posts : 290
    Windows 7 Ultimate 64Bit (SP 1)
       #9

    Have you set up your network connection as Home or Work? 'Work' will force sharing via workgroup and not Win 7 Libraries. This can sometimes solve this type of issue, if all PC's are changed. There is no other security issues that I'm aware of.

    Regards
    UKMedia
      My Computer


  10. Posts : 34
    Windows 7 Ultimate x64
    Thread Starter
       #10

    UKMedia said:
    Have you set up your network connection as Home or Work? 'Work' will force sharing via workgroup and not Win 7 Libraries. This can sometimes solve this type of issue, if all PC's are changed. There is no other security issues that I'm aware of.

    Regards
    UKMedia
    The windows 7 pc's in my home is neither in a workgroup or is set as work network
      My Computer


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:21.
Find Us