Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Videomate E300 on Windows 7 does not work after reboot

12 Jan 2010   #21
AngelProcesser

 

...and the 'Driver Provider' is?


My System SpecsSystem Spec
.
12 Jan 2010   #22
JunaidZA

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Driver Provider: Compro
Driver Date: 2009/08/03
Driver Version: 6.0.108.0

I wish there was a way to "ping" the device to test communication, like you could do with old pci modems.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2010   #23
AngelProcesser

 

I am thinking maybe the drivers are a little early for W7 RTM of late Oct. 2009 especially since their own TV application is in BETA and, again, they do not seem to be addressing issues on their own support site/forum.
My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2010   #24
JunaidZA

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AngelProcesser View Post
I am thinking maybe the drivers are a little early for W7 RTM of late Oct. 2009 especially since their own TV application is in BETA and, again, they do not seem to be addressing issues on their own support site/forum.

Their TV application (ComproDTV) always shows beta whenever a new version comes out. Once they are satisfied with the new update they remove the beta tag.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2010   #25
JunaidZA

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Hmmm, if i do a Hibernate instead of restart or shut down. The TV card works when i resume...

Its definitely not loading the driver at boot.

I also disabled the "driver signature enforcement" through the F8 menu and through gpedit.msc, that didnt make any difference. Is there any way i can log what drivers load on boot? So i can see any errors.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2010   #26
AngelProcesser

 

at the Start Menu search box type 'system info' and hit enter, then review the Software Environment>System Drivers secton...
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2010   #27
JunaidZA

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AngelProcesser View Post
at the Start Menu search box type 'system info' and hit enter, then review the Software Environment>System Drivers secton...
Okay found the driver in the list, it says:
Type: Kernel Driver
Started: Yes
Start Mode: Manual
State: Running
Status: OK
Error Control: Normal
Accept Pause: No
Accept Stop: Yes
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2010   #28
AngelProcesser

 

The issue with power to the USB hub can likely be configured in your system BIOS in conjunction with power settings. Review this in your mobo manual.

In the start menu type power and hit enter, then check the USB selective suspend setting and toggle it on or off depending on your BIOS settings for suspend/sleep. Write down each available option for each and test each combination. One likely will work consistently.

Also, can you list the driver from above and also list your full hardware spec.'s please (in your profile).
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2010   #29
JunaidZA

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AngelProcesser View Post
The issue with power to the USB hub can likely be configured in your system BIOS in conjunction with power settings. Review this in your mobo manual.

In the start menu type power and hit enter, then check the USB selective suspend setting and toggle it on or off depending on your BIOS settings for suspend/sleep. Write down each available option for each and test each combination. One likely will work consistently.

Also, can you list the driver from above and also list your full hardware spec.'s please (in youir profile).
Okay, ive updated my system specs in my profile
USB selective suspend is currently disabled.
PCI Express - Link state power management is also off
The TV card is a PCI-Express card, not a usb device.

I will check the bios setting for suspend/sleep when i get home from work.
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2010   #30
AngelProcesser

 

OK on the USB, when you wrote about hibernate I had USB on the brain I guess

I would still play with the power settings and see if that makes a difference except put the power options on high performanace with it's default settings and again check your manual for BIOS settings. This may not be your desired power setting, but let's see if that's the issue, after each single change, reboot and test.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Videomate E300 on Windows 7 does not work after reboot




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Reboot doesn't always work
I recently put together a new machine and it has started to be a pain. The Hardware is GA Z97X G3 M/B, 32gb 1600mhz Ram, G3258 CPU (new), Samsung 840 EVO 250gb, 750W Thermaltake PSU and 2 GTX 660Ti. When I first installed everything it worked FINE and I had no issues what so ever but, I...
Hardware & Devices
Computer PCI will not work after reboot.
Hello. I'm really new to this thread, and this just happened almost 3 hours before this post. I had to reboot my Windows XP (32 bit) After i downloaded NETFRAME 4.0. When i did, my pc hummed to life, but my monitor (A E19T6W) registered that my GTS 250 1024 MB Card was not reading. I check multipul...
Graphic Cards
Toshiba e300 windows 7 32 bit driver
Hye everyone. Looking for a help. Actually i have toshiba satellite e300 (motherboard PSE30L-009007) with windows 7 home premium 64 bit. Right now i want to reformat my laptop with windows 7 ultimate 32 bit. Unfortunately i dont find any website to download the driver of toshiba e300 for...
Drivers
no peripherals work after windows 7 reboot
hey guys, I recently built a new computer and installed the x64 windows 7 pro on it. till now it was running fine but last night when i restarted the computer... the keyboard, mouse, network audio etc (all peripherals) would not work. The keyboard and mouse work in the ASUS expressgate and BIOS...
Hardware & Devices
VideoMate Gold Plus 2
Hello! I have a problem with tv tuner(VideoMate Gold Plus 2).The screen has keep black,But the sound its ok.My operating system is Windows 7 64-Bit.How i solve this problem. Waiting for your prompt reply Aliawaiskhan
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:10.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App