Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MCE playback issues

17 Feb 2010   #1
BrianDigital

Windows 7
 
 
MCE playback issues

Hey guys,

I am trying to get my new htpc set up (first time using one) I am having no luck with getting MCE to play files from Amazon Video ondemand service and DVD files I converted to avi files( I have learned my lesson since I'm in windows might as well use windows type files) How do I get playback of these files in MCE.

Funny enough windows meia player plays all the files but not in MCE, googling leads me to numerous results and not sure where I have to be heading

Also I do have Sharks codec pack install and ran the recomended settings he had.

This is all on 64-bit


My System SpecsSystem Spec
.
17 Feb 2010   #2
BrianDigital

Windows 7
 
 

ok update got my avi files working now, but anything from amazon doesn't show in mce but can be played in wmp


this is crazy, on my gaming rig I must have installed everything awhile ago and my amazon files can be viewed from there but not on my htpc wtf.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #3
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

It seems to me you may be missing the x64 Components addon.

It installs a similar interface to the 32bit Settings Application
and also has a checkbox at the bottom for suggested settings.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Feb 2010   #4
BrianDigital

Windows 7
 
 

I have both done at ran the setting off a post of yours but I am heading back to it now and I'll try using your recommended settings on both
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #5
BrianDigital

Windows 7
 
 

no dice, even though I can now play avi files no thumbnail preview when in explorer
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #6
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

The suggested settings break AVI thumbnails. Hovering that selection will tell you this.

If you want the thumbnails, (some avi files may fail) go to the SWAP TAB, (in both apps)
and uncheck the box for the DMO codecs.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #7
BrianDigital

Windows 7
 
 

do you have any idea of what is holding up me playing amazon videos they are in a wmv container
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #8
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

My software has nothing to do with the WMV format.
That format belongs to Microsoft/WMP12 and there are no codecs redistributables for the format. If the video's are old, you may need to install an antique codec called acelp available in THIS THREAD
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2010   #9
BrianDigital

Windows 7
 
 

tried that did not help, this is absolutely ridiculous I just bought the season of amazon and will not play in mce.

I will keep looking around will post back if arrises
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2010   #10
BrianDigital

Windows 7
 
 

ok tomm I am going to doa clean install and based off my knowledge windows 7 should know how to play a dam wmv file, so I am going to find out when this breaks I guess
My System SpecsSystem Spec
Reply

 MCE playback issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Media player playback issues
Hi I suppose First thing I should mention is .. I'm not sure if this is the right place to ask this question .. but please suggest a solution if possible! I download lots of videos from youtube etc sites and some of the videos ... old ones as in the ones I downloaded like 8-10 months or so ago...
Music, Pictures & Video
CPU performance issues in gaming and video playback?
Hello! I have been having trouble off and on with sound and video stutter in games and video playback (mostly through flash players but can be seen sometimes with video players like MPC). I believe it is something eating up my CPU but am not positive. Gaming-wise it doesn't matter if I have...
Performance & Maintenance
Win7 x64 HD Playback / HDMI out issues
My Specs are: E8400, Core2Duo, 3.0Ghz 4gb Ram Win 7 x64 (Fresh re-install just did it today) Radeon HD 6450 (the specific card HERE) HDMI Out to -> LG 42" 42LK520 I originally had issues with tearing that I resolved by both manually setting the refresh rate of the monitor to 24hz, and...
Music, Pictures & Video
Issues with sound and playback
About a week ago, I had a problem with sound on my computer. It started off when Windows Media player would not play files on my playlist (This is not a codec problem, I have CCCP installed). It would say: "cannot play the file because there is a problem with your sound device." It would go through...
Sound & Audio
Nvidia 8600M GT Overheating issues + Slow HD Playback.
Hi guys, I have a Dell XPS M1530. 4GB RAM, 2.4 Core2Duo, 320GB@7200 RPM;Nvidia Geforce 8600M GT @ 256mb. Bios Revision A12. Windows 7 Ultimate x64. Ok, this issue has been around for more than a year. I just don't get why my Video Card at idle is around 80C, and when doing some intense tasks as...
Graphic Cards
Video Playback issues with hardware acceleration
I am having an issue trying to playback videos. Anytime hardware acceleration is used the screen is either green or black, depending which app I use for playback. I am using the latest ATI drivers 10.6 and the latest drivers for all other hardware. I need the acceleration because I am on an...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:15.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App