Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem detecting Clear QAM

23 Feb 2010   #11
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)
 
 

Thanks for the good info.

Today can be declared a success. I have learned something!


My System SpecsSystem Spec
.
23 Feb 2010   #12
Desslok

Windows 7
 
 

I can't seem to find exactly the incident I was talking about(too old), but this is an intersting FAQ:
FCC Fact Sheet on Cable Signal Leakage
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #13
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)
 
 

I have swapped my splitters, but haven't tested yet. I did notice that each of the outputs was rated at -7.5 db for all ports. I also noticed that my PC tuners and modem were on one of the -7db outputs on the 3 way splitter down stairs. So, between switching my first splitter to a double, and using the good triple at my computer, I expect to potentially see a difference.

Also, the splitters used by the cable company are available on ebay... They are the Extreme brand, the double is labeled BDS102H and the triple is labeled BDS103H.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Feb 2010   #14
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Little Darwin View Post
I have swapped my splitters, but haven't tested yet. I did notice that each of the outputs was rated at -7.5 db for all ports. I also noticed that my PC tuners and modem were on one of the -7db outputs on the 3 way splitter down stairs. So, between switching my first splitter to a double, and using the good triple at my computer, I expect to potentially see a difference.

Also, the splitters used by the cable company are available on ebay... They are the Extreme brand, the double is labeled BDS102H and the triple is labeled BDS103H.
Lil Darwin:

Please keep us up to date on your progress.

Hope it works for you!
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #15
Desslok

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Little Darwin View Post
I have swapped my splitters, but haven't tested yet. I did notice that each of the outputs was rated at -7.5 db for all ports. I also noticed that my PC tuners and modem were on one of the -7db outputs on the 3 way splitter down stairs. So, between switching my first splitter to a double, and using the good triple at my computer, I expect to potentially see a difference.

Also, the splitters used by the cable company are available on ebay... They are the Extreme brand, the double is labeled BDS102H and the triple is labeled BDS103H.
Good luck, hope it fies it for you.
A 4-way should have all at -7.5, a 3-way should have 2 7.5 and 1 3.5.

For example a crude drawing of inside a 4-way, it's basically 3 2-way splitters connected to gether:
|
|------|
|----| |-----| Edit: ahh, it wont format correctly....
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #16
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)
 
 

I tried it, and it still failed to recognize any of the HD channels.

I took an extra step and disconnected everything at the computer end except for the tuner, and it still failed. In effect, this left only a 2 way splitter where the cable enters the basement. One branch plugged directly to my HD TV as usual, and the other plugged directly into my HD capable tuner on the PC. It still found no HD channels.

I guess about all I can do at this point is bring the computer down stairs to see if it works without a splitter (if it will reach) low enough.

In fact, if I remember correctly, when they installed the cable, they brought it into the garage, then connected a length of coax with a barrel connector to get into the basement. So, if I bring the system into my garage, I will be as close to the source as possible. Although, as I said, I had this working at one point with Vista (with the computer in the existing location), so I am beginning to think my HD stick went bad...

I probably won't have the opportunity to dig in any deeper for a while, but at least I have 2 tuners getting the analog signals...
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #17
Desslok

Windows 7
 
 

Hey, it looks like the issue may be with your pinnacle stick and somebody found a solution. Check here, hope it helps you:

Pinnacle 801e SE USB Stick + MCE does... nothing.
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #18
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)
 
 

I'll update here if I get any different results. I do have the latest driver, but I did not do the Media Center support piece... That might do the trick. At a minimum it is one more thing to remove from my list of potential issues.
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #19
Darryl Licht

Windows 7 Ultimate 64 bit Steve Ballmer Signature Edition
 
 

Lil Darwin:

Which tuner is giving you the issue? Pinnacle, AverMedia, or both?

As for the AverMedia... its a combo so you do have a cable connected to both cable inputs on that card... right?

One is for Hi-Def Clear QAM, the other for regular def. Just making sure...
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #20
Little Darwin

Windows 7 Home Premium (64 bit)
 
 

The Avermedia is a single connected, and it does NTSC and ATSC but not Clear QAM.

It is the Pinnacle 801e that I expect to get HD.

I am able to get analog signals on both.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem detecting Clear QAM




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Clear QAM Tuning Problem...PLEASE HELP
Hey guys. So i've got a problem. While setting up a tv signal in WMC it recognizes only 4 channels. While scanning, however, the list shows several more that just go away. They are not saved. I don't know quite what the deal is here. I've tried manually entering the channel numbers and that...
Media Center
Problem Reports and Solutions - Clear History
How to Clear Your Windows 7 Problem Report History Problem reports help Windows 7 to identify problems and to notify you about solutions. If a solution is not available, the details in a problem report can help Microsoft create a solution. If you already solved the items in the report history,...
Tutorials
Problem detecting 2.5" external SSD harddrive
This is part of an ongoing problem for me. After having no success doing it manually, I have decided to purchase this program Paragon Migrate to help me move everything onto my shiny new SSD... Now my problem is that my Win7 Laptop will not recognise the SSD (I have it plugged into an...
Hardware & Devices
Video Not Clear (Pixel Problem)
Hi Im New Here So please Help I Installed Windows 7 Ultimate 32 bit about a Month Ago Everything is just Working Fine xcept the videos Ive Used XP but after installing the drivers The video wuz Quite clear for example i wuz watching Spider man 3 on windows 7 WMP the red color has some pixel...
Music, Pictures & Video
Problem with aero totally clear theme.
I recently tried out a theme that makes your windows completely see through. No blur at all. I didn't like it so I took it off but on someone elses account it's now got this and wont go away. What should I do? edit: just changed theme to classic and then back to aero. Didn't work
Themes and Styles
Problem with comp not detecting built in graphics card
Ever since I installed windows 7, my Laptop for some reason on dxdiag says that i have a Standard VGA Graphics Adapter, even though on vista i had a 9600m gt. Please help. I have put Dxdiag of my system as an attachment... Oh and if this helps I have installed windows 7 32 bit ultimate rtm. I also...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:18.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App