tv tunner in media center

Page 1 of 6 123 ... LastLast

  1. Posts : 627
    win 7 ( 64 bit)
       #1

    tv tunner in media center


    hello
    has anyone been able to get (windows media center) tv working with windows 7 ?
    i have a (ati) older tunner card that works fine under (windows vista) but not
    windows 7. i get this error when setting it up .
    tv tunner in media center-capture.jpg
    it lets me set it up but then there is no (video or sound) . all the drivers are install.
    thanks for any help with this
    scrooge
      My Computer


  2. Posts : 12,364
    8 Pro x64
       #2

    I believe it's either a codec issue, a driver issue or a more remote possibility is that the tuner signal strength is less forgiving in 7. (The Digital Audio Service screen normally happens when the signal strength is too low)

    I've had nothing but trouble with 7's media Center myself. Without using a codec pack, the closet I've got was a working channel but as soon as I change channels, I lose sound and audio. Other times I will get sound, but no video.

    With a codec pack installed, I lose both sound and video until I select the codec packs mpeg2 decoder. Then I get a picture and distortion for sound


    Like yourself, my tuner card works fine under Vista. Oddly, the media center worked flawlessly on a previous 7 installation... (I've upgraded my PC between now and then, switched from nvidia to ATI so I'm leaning towards ATI drivers being the culprit)
      My Computer


  3. Posts : 308
    xp/vista/win7/win8/10 tech preview
       #3

    i have 1 twinhan pci tv card digital 1twinhan pci sat card and a digitalnow twin tuner digital that work with media center i all so have media portal rc4 working in win7
    which i prefer over media center
    ps. if you want to try media portal you will have to reinstall win7 as once you setup media center it stops the tv service working for media portal the same thing happens in vista 64 if you install the tv pack
      My Computer


  4. Posts : 627
    win 7 ( 64 bit)
    Thread Starter
       #4

    thanks for all your help .
      My Computer


  5. Posts : 12,364
    8 Pro x64
       #5

    I stuck with media Center after trying a lot of free players in XP.

    I might look into Media Portal when I install the newer 7 build.
      My Computer


  6. Posts : 1,633
    Win 7 Ult SP1/Win 10 Pro (all x64)
       #6

    Strange that I can't find anything at all about that error code. I use an ATI 650 Pro TV Tuner card and it works fine in both Vista and Windows 7.

    There's a thread here about "Playready" not sure if it may help: http://thegreenbutton.com/forums/thread/308801.aspx
      My Computer


  7. Posts : 627
    win 7 ( 64 bit)
    Thread Starter
       #7

    thats the same card i have but it will not work. i'm using ( dish network) maybe that has something to do with it. anyway if someone finds a work around to get it going please post back..

    thanks again
    scrooge
      My Computer


  8. Posts : 1,633
    Win 7 Ult SP1/Win 10 Pro (all x64)
       #8

    Yes, I'm using cable TV. Sorry I have no suggestions, hopefully someone with more knowledge will come along.
      My Computer


  9. Posts : 1,633
    Win 7 Ult SP1/Win 10 Pro (all x64)
       #9

    chinga69 said:
    i have 1 twinhan pci tv card digital 1twinhan pci sat card and a digitalnow twin tuner digital that work with media center i all so have media portal rc4 working in win7
    which i prefer over media center
    ps. if you want to try media portal you will have to reinstall win7 as once you setup media center it stops the tv service working for media portal the same thing happens in vista 64 if you install the tv pack
    Thanks for posting that. I now have transformed my XP Pro into a media center edition...LOL

    I found that Nero's Media Center really sucked and this one appears to work just fine, except I can't get the TV Guide or EPG to download from my cableco, will keep fiddling with it.
      My Computer


  10. Posts : 308
    xp/vista/win7/win8/10 tech preview
       #10

    scrooge said:
    hello
    has anyone been able to get (windows media center) tv working with windows 7 ?
    i have a (ati) older tunner card that works fine under (windows vista) but not
    windows 7. i get this error when setting it up .
    tv tunner in media center-capture.jpg
    it lets me set it up but then there is no (video or sound) . all the drivers are install.
    thanks for any help with this
    scrooge
    hi just got that eeror message while setting up my tv but i was able to click on next anyway and keep going and was able to finish the setup process try it again and just click on next if your able to
      My Computer


 
Page 1 of 6 123 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:25.
Find Us