Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bug in Outlook 2010

04 Feb 2010   #1
Tocapet

Windows 7 Home Premium X64
 
 
Bug in Outlook 2010

There is an annoying bug in Outlook 2010 Beta. The program works fine except when I delete messages. The first one will delete OK. Sometimes the second one too. But the third one.... Well, it does one of 2 things: Either it will stay on the message until I move to the next one or it will jump me back to the beginning of the list. When it does that, it shows several of my old messages as bold unread, although I read them a month ago. Does the same if I hit the DEL key or click on the X.
I've been working around this by highlighting multiple messages and deleting once for all.

This is running the 64-bit version of Outlook 2010 in Win 7 64-bit.
I tried posting a "frown" to Microsoft on this, but no response.
Anyone else experiencing this? or is it just me?


My System SpecsSystem Spec
.
04 Feb 2010   #2
blackbat007

Windows 7 Ultimate
 
 

I've got the same problem under W7 64. It's really annoying isn't it?
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2010   #3
WonderMike

home premium 7 (64bit)
 
 

Yea same issue here....I also am having problems with a charter email account but the same settings worked with Outlook 2007
My System SpecsSystem Spec
.

04 Feb 2010   #4
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by Tocapet View Post
There is an annoying bug in Outlook 2010 Beta. The program works fine except when I delete messages. The first one will delete OK. Sometimes the second one too. But the third one.... Well, it does one of 2 things: Either it will stay on the message until I move to the next one or it will jump me back to the beginning of the list. When it does that, it shows several of my old messages as bold unread, although I read them a month ago. Does the same if I hit the DEL key or click on the X.
I've been working around this by highlighting multiple messages and deleting once for all.

This is running the 64-bit version of Outlook 2010 in Win 7 64-bit.
I tried posting a "frown" to Microsoft on this, but no response.
Anyone else experiencing this? or is it just me?
As always, please report any bugs using the smiley for this beta test version.

Regards,
Adrian
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2010   #5
HammerHead

win 7 X64 Ultimate SP1
 
 
Bad install?

I must have a bad install. Outlook 2010 is not behaving that way on deletes.
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2010   #6
FireRx

Windows 7 Build 7077
 
 

Same here, No issues with Outlook on my Windows 7 x64 installation. and I have 3 mailboxes on it.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #7
jimbo45

Linux CENTOS 7 / various Windows OS'es and servers
 
 

Hi there.

Have you actually checked with another email program (for example Office 2007) that mail is REALLY deleted from the server.

I found with IMAP and outlook 2010 (64 bit version) that mail was STILL left on the server although you couldn't see any mail after delete in any folder in Outlook 2010.

I only found out about this fault when I got "Mail box full" error from the ISP even though according to Outlook 2010 my inbox on the server was EMPTY.

This occured on 2 different machines with Outlook 2010.

Cheers
jimbo
My System SpecsSystem Spec
06 Feb 2010   #8
Tocapet

Windows 7 Home Premium X64
 
 

That's interesting. I'll go to Gmail's website and see, but I THINK I'm using POP3, not
IMAP
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #9
Tocapet

Windows 7 Home Premium X64
 
 

OK, I checked, and there's no mail left on the server, so that's not it.

I just uninstalled Office 2010 64-bit and installed the new one they are touting.. The 32-bit home & student version. But it seems like it has to download every time I use it. If that's so, I might go back and install the 32-bit Enterprise version.
All I had to do was save my Outlook.PST file and copy it back once I
got the 32-bit version set up and I'm in business again.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2010   #10
Tocapet

Windows 7 Home Premium X64
 
 

Awright, you guys. I have found the solution. After I installed the
Home & Student version, I deleted it again. It wanted to download something each time I used it. Something like a web-based program. PLUS, it wouldn't let me send messages. Anyway, I now have the full Office 2010 Enterprise Beta again, but I installed the 32-bit version this time and it's working just fine. No more problems with deleting messages. And it runs fast too, on my Q6600.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bug in Outlook 2010




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
How do I transfer emails from Outlook 2003 to Outlook 2010
Hi Folks This is my first post on the Windows 7 Forums I hope General Discussions is the correct place for my post. I will shortly be getting a new desktop pc with windows 7 home premium 64 bit. It will have Microsoft office Outlook 2010 on it. This will replace my current computer which...
Browsers & Mail
Creating a Task in Outlook 2010 from a Word 2010 Document
Hello All Win 7 Prof 32 bit Office 2010 I've been trying to create a Task in Outlook from a Word Document that I have created on this computer. The idea is that a shortcut to the document is created as an Outlook Task. Click on the shortcut, and voila - there is the document. The...
Microsoft Office
Outlook 2010 PST file copying from 32 bit to 64 bit Office Outlook
Hi I am trying to move one pst file from one laptop which has Outlook 2010 32 bit to another laptop which has Outlook 2010 64 bit installed, steps taken 1) Copied the pst file from the User/AppData/Microsoft/Outlook folder to usb. 2) Pasted the file from usb into User/Documents folder. 3)...
Microsoft Office
Outlook Connector (Outlook 2010) Won't send/receive
Hi, I've just started using Outlook 2010 instead of WLM 2010, because it is getting too slow and really bugging me. I'm able to send/receive mail from a web account (from a website I administrate), my Gmail and ONE windows live account, but my main email (the second windows live account) just...
Browsers & Mail
Archived outlook files will not open on outlook 2010, any suggestions?
I have a new Dell Inspiron 14Z running windows 7 pro 64bit and i'm using Microsoft office 2010. I'm trying to retrieve archived emails that i backed up on an external hard drive from a previous computer, the files are .pst which is an outlook format but i keep on getting an error message saying...
Browsers & Mail
Outlook 2010 Saga with IMAP, Can I use Office 2010 and
Hi all Having totally WIPED office 2010 from my system and re-installed again the problem I had with the "Purge" folder not appearing now is SOLVED. However you still don't get a line through the deleted items -- but they are in Trash folder now. This is BETTER but still NOT WHAT IS NEEDED...
Microsoft Office


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App