Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7codecs

27 Dec 2009   #221
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

i have a strange issue with the newest codecs (2.2.4)

I've been using the Shark007 codecs for a long without any issues at all.

However, with this new release, under my normal settings, my x264 gives an error and stops at the start of an encode,

AND MP4's crash WMP with a App crash and a ref. to <fault RAAC.dll>
(but ONLY if it has a AAC 5.1)
I double checked the FFDshow AAC codec, and its set to libfaad

MP4 files with Stereo AAC = Working w/out issues
Mp4 files with 5.1 AAC = Working IF selecting MONOGRAM decoder from the Swap Tab

Everything works without issue in WMC 64bit, set as described below.

What I normally do is set in Swap tab:
Use FFD Show for everything EXCEPT Mp3

Under H264 :
set all to use FFDshow

I do the same for the 64bit side

This has always worked flawless for me, until this latest release.
now the issues as described above.

To get the libfaad AAC decoder to work:

I must disable Ms Audio/video/ and the WMF it works again without issue.
Simply disabling WMF .. Crash
disabling MS Audio = crash
they all 3 need be checked.
(Ive never had to disable any of these, so im curious why now its needed, but only on the 32bit side. it doesnt phase the 64bit side)

The 64 bit side works flawlessly with my normal settings as desribed above with no need to disable anything.

So i'm guessing Im completely overlooking something, or something changed and theres a setting that diff by default Im unaware of.

Any advice appreciated. TY


My System SpecsSystem Spec
.
27 Dec 2009   #222
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Wishmaster View Post
Any advice appreciated. TY
I think it's just a bad build of ffdshow.
There has been alot of active development within ffdshow concerning audio.
hopefully its back to normal before my next release.
My System SpecsSystem Spec
27 Dec 2009   #223
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Shark007 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Wishmaster View Post
Any advice appreciated. TY
I think it's just a bad build of ffdshow.
There has been alot of active development within ffdshow concerning audio.
hopefully its back to normal before my next release.

Thank you Shark.

It can easily be configured to work,so it truly isn't a huge issue.
I was simply curious what changed.

Thanks again
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jan 2010   #224
maheryq

win7
 
 

it's good
Thankx
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #225
Freddy K

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Quill View Post
Use a good player and you don't need additional codecs. If you search a little you will find that adding these things causes more problems than they solve.
no they don't. use k-lite mega pack. avoid wmp. use the media player classic that comes with k-lite.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #226
BWK

 

May I ask what is included in your codecs pack? I currently use k-lite mega codec pack. I have had no problems with it but I am willing to try something new.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2010   #227
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

For what its worth,
I do ALOT of HD encoding as well as playback of many different types of media.
Mostly MKV with AC3 Audio, but a few MP4s as well.

I use WMP and WMC with Media browser Plug-in and Stark Covers.


Sharks Codecs are the only ones I rely on. not only for stability reasons, but all the reasons he has listed above.
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2010   #228
ratePV

Windows 7 SP1 x64
 
 

Hello Shark007!

Just to inform you Nod32 found 2 viruses in your latest codec packs:

C:\Program Files (x86)\Win7codecs\Tools\Settings32.exe AUTOIT script.au3 - Win32/Packed.Autoit.Gen potentially unwanted application
C:\Program Files\Shark007\Tools\settings64.exe AUTOIT script.au3 - Win32/Packed.Autoit.Gen potentially unwanted application
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2010   #229
BWK

 

ratePV, are they being listed as possible false positives? You apparently have your NOD32 ThreatSense set for unwanted apps. As well I do to.
Win7codecs-capture.jpg


My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #230
ratePV

Windows 7 SP1 x64
 
 

Yes i believe that these are false positives,and i did have that option enabled.

EDIT: I did a rescan with the option disabled and it didn't show anything.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7codecs




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:01.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App