Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7codecs

18 Feb 2010   #271
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

So, just to play it safe, always close the program after running/making changes as Admin, and re-open as User?


My System SpecsSystem Spec
.
18 Feb 2010   #272
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FliGi7 View Post
So, just to play it safe, always close the program after running/making changes as Admin, and re-open as User?
Thats the facts. Anytime making an administrative change, re-open the app as a user.
No change needs to be made as a user, just open it, close it. I've even tried to automate this action, but executing the app from an admin position, re-opens it as an admin once again.

If I could write to the user registry from the admin invoked application I would, but that is just not possible so to get the proper entries into the users registry, re-open it without admin rights, it will write the nessasary entries quicker than you can wink.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2010   #273
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

I just installed the latest version, ran as admin, applied suggested settings, changed my audio to 2.1 surround sound, closed, re-opened as regular user and the audio was back to 2.0 instead of 2.1 surround. I thought opening as regular user applied all the settings I just did?
My System SpecsSystem Spec
.

18 Feb 2010   #274
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FliGi7 View Post
I just installed the latest version, ran as admin, applied suggested settings, changed my audio to 2.1 surround sound, closed, re-opened as regular user and the audio was back to 2.0 instead of 2.1 surround. I thought opening as regular user applied all the settings I just did?
That setting is automated using system detection.
The fact that it is displaying wrong indicates that you have your system setup wrong.

Go to Control Panel | Sound; setup you speakers properly there.
to do so, click speakers, and then on bottom left, click configure.
My software detects that setting and uses it in my interface.

AT NO TIME SHOULD YOU MANUALLY CLICK THE LEFT SIDE OF THE AUDIO TAB.
Any leftside click disables the system detection and automation of the setup.

At the top left of the audio tab, uncheck the box that is disabling the detection.

Users of digital audio output to a receiver, please READ THIS
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2010   #275
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

Gotcha. Will do.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #276
monmonsnow

Window 7
 
 

i cant play rmvb file after i download win7codec, what should i do?
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #277
Shark007

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by monmonsnow View Post
i cant play rmvb file after i download win7codec, what should i do?
Press Reset All in the settings application, then
From Control Panel | Programs and Features, select to 'Repair' the installation.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #278
hotnikkelz

Windows 7 Ultimate
 
 

i reformatted my computer, downloaded the latest version of the codec packs and used shark's recommended settings (with some minor adjustments). I can't remember the settings that allowed me to view HARDsubs from anime that i downloaded.
I usually view these mkv format anime in WMP Classic, what do i do? I somehow have a feeling i might have to adjust a setting in WMP but i'm not sure what. Any advice? thanks
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #279
Wishmaster

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I have a question.

I was having issues with MP4 or MKV files that had AAC 5.1 Audio if setting it to use FFDshow audio decoder.
WMP would crash with a RAAC.dll error. I assumed this was due to changes in FFDshow.
Microsoft or monogram Audio decoder would work however.

Now it happens even with 2.0 stereo AAC as well :-/ but now only the MS audio decoder will work.

I have the MS Video decoder disabled, and Video codecs set to FFdshow, which are fine just the audio issue with AAC if using anything but MS.


but what i found, is if i disable Haali globally, it uses Gabest filters and everything works beautifully. MP4 & MKVs with AAC, AC3 whatever, using all FFDshow.

Is there some issue with Haali? or am I overlooking something. thanks
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2010   #280
lnxtinman

windows 7 ultimate
 
 

shark, after a recent AVG scan it showed trojan horse in the codec files. i deleted the infected files but was unable to delete the entire program because these files were missing. i did finally get all uninstalled....and proceeded to reinstall from the d/l site in first post. previous install attempts were unsuccessful because i didn't uninstall properly....anyway i reinstalleded the codec then uninstalled properly using the uninstall option. i then did ANOTHER install and ran AVG again...the same files were infected....so i uninstalled then ran AVG and had no infected files on my puter. what now? i currently have no codec installed...

files are in next post...sry
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7codecs




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:05.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App